ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אתם אוהבי תוכים? איך אתם מגדלים אותם בשבי?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: אתם אוהבי תוכים? איך אתם מגדלים אותם בשבי?

שליחה על ידי uzibu »

1. אם זה בדיוק מה שאמרת, אז תפסיק לאכול בעלי חיים. באמת שאני לא מצליח לרדת לסוף דעתך... איך אתה חושב שבעל חיים מגיע אלייך לצלחת? מהשמיים?

2. לא לא... זה לא מה שאני טוען. אתה מתחילה טוען, שלא כל אחד אמור לקבוע את הגבול המוסרי שלו. ובגלל זה שאלתי על נושא מוצרי שנוסו על בעלי חיים ואכילה. אתה נמצא באזור נוחות... אתה אומר -> אני "קורא" "מברר" ואגיע למסקנות שלי אם להפסיק לקנות מוצרים שנוסו על בעלי חיים והספקה של אכילת בעלי חיים. אני טוען, שכל אחד קובע את הגבול המוסרי שלו. בגלל זה תראה אנשים עם דיעות שונות בנושאים שהם בגדר חוקיים וזה מעביר אותי להמשך תגובתך.

אתה כן יכול לבוא בטענות לרוצח, אנס וכד' כי זה לא חוקי.
בעבר היו עבדים, היו סוקלים נשים על בגידה באבנים ואף אחד לא בא לאף אחד בטענות. עד שהמצב השתנה וחוקקו חוקים.
לדוגמה בנושא בעלי חיים, ישנם מקומות בעולם שאוכלים כלבים. וזה בסדר, לגיטימי ואף אחד לא רואה עם זה בעיה. לך זה לא מוסרי, להם כן. לי זה לא מוסרי לאכול בעלי חיים ולהשתמש במוצרים שנוסו על בעלי חיים ולך כן. החרדים חושבים שרוב הדברים שהחילוניים עושים זה לא מוסרי. אז מה?

בעולם "וורוד". אנחנו לא בעולם וורדו ולא נהיה בעולם וורוד (כמה צדיקים יש בימינו אתה יודע?) ואף אחד לא מושלם. יש לשאוף להיות אדם טוב ככל שניתן וכל אחד יכול להסתכל אחרת על הדברים שבגדר החוק ולהחליט מה לא מוסרי עבורו ולפעול.
3. או שחבר שלך לא הבין את החומר כראוי, או שלא לימדו את החומר כראוי. אני לא יודע איזה גרסה \ פירוש של צמחונות ביהדות מלמדים שם - אבל במפורש הרב אברהם יצחק הכהן קוק מסביר למה אין לאכול מוצרים מן החיי בצורה חד משמעית. כמו כן, יש את פרושי הרמב"ם.

בנוסף, לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שהיום אין בשר כשר. הרי מהיא שחיטה כשרה? בעל חיים שאינו יודע צער \ סבל. כל התהליך עד לשחיטה בעל החיים עובר התעללות ולכן אינו כשר. נקודה.
אני לא צריך לקרא את "חזון הצמחונות והשלום" (שוב) אני בקיא בחומר מצוין. בזמננו אין שום דבר נגד טבעונות רק בעד.
ההפך אם כבר בימי בית המקדש וגם זה לא שכל אחד אכל בשר - אלא בחלקו כהנים ובעל הקורבן. ואגב, יודע באיזה רמה היו הבהמות באותה עת? יודע אם הם היו בעלי יכולת דיבור ו\או הסכמה לקורבן? בקיצור - אני בקיא בחומר עצמו ולא בפרושים של כאלו ואחרים שבעלי אינטרס.

נכון, אני בטוח ב-100% שאין לאכול מוצרים מין החיי, אין להשתמש במוצרים שנוסו על בעלי חיים ואין לגדל בעל חיים בשבי.
לדברייך, אני לא בסדר.. ואני מסכים. "אני לא בסדר" לא רק בנושא זה אלא בהרבה דברים. ואני תמיד עושה את המרב בכדי להיות אדם טוב יותר. לכן, הפסקתי לאכול מוצרים מין החיי, הפסקתי להשתמש במוצרים שנוסו על בעלי חיים, אני תורם מזמני הפרטי לקדם את הנושא ומחזיק קהילה שעוזרת לאלו שבוחרים לגדל בעלי חיים לת להם תנאים טובים יותר.

ומה איתך?
אתה לא בטוח ב-100% שזה בסדר לאוכל מוצרים מין החיי, להשתמש במוצרים שנוסו על בעלי חיים אבל בטוח שלגדל תוכי בשבי זה אסון גדול? כמה זמן צריך לברר בשביל להיות בטוח שאפשר להשתמש בשמפו אחד במקום בשני שיתנו לך את אותה התוצאה ותבחר במוצר שלא התעלל בבעל חיים?

במקום להשקיע את הזמן שלך בלבדוק למה מגדלים בעלי חיים בשבי ואם זה בסדר (זה לא. הבנו.) תשקיע את הזמן שלך בדברים קצת יותר חשובים ודחופים ואולי תגיע ל-100% מהר יותר. אתה נמצא באזור נוחות, מספר לעצמך סיפורים ומחפש איפה יש אנשים "קקות" במקום לנסות ולהשתפר בעצמך (ככה לפחות זה נראה מהתגובות שלך, לא במטרה חלילה לפגוע).

אגב, כשאתה תסיק את המסקנות ויהיה ברור לך מה המצעד הנכון לדברייך אתה תשנה (או שלא) את הגבול המוסרי שלך, שאתה בחרת, לפי המסקנות שלך. ושוב הגבול שלך.

בנתיים אומר שוב (ושוב ושוב) שלא יתכן, הגיוני, שאדם שאוכל בעל חיים, שלוקח חלק בתעשיה שמתעללת, הורגת ופוגעת בסביבה שלנו (מוכח שתעשיית הבשר היא התעשיה שהכי מזיקה לעולם שלנו) - מנסה להבין איך מגדלים בשבי. אתה לא מגדל בשבי? כמה חיות גדלות בשבי בשביל שיהיה לך את מנות הבשר שלך במהלך חייך? או שלגדל פרה בשבי ולגדל תוכי בשבי זה שונה (כמו שכבר כתבתי לא פעם)

היום לימדתי את התוכי שלי "עלה רד". באיזה רוטב העוף שלך השבת?
8525 כתב:אבל תחשוב שאם אנשים ישחררו את כול התוכים שלהם הם ימותו תוך זמן קצר ואם הם לא ישחררו הם יחיו יותר אז עדיף להשאיר אותם אצלם ואם אתה מחתים אותם אתה זה מה שעוזר להם לשרוד וגם אתה והוא נהנים
אם כולם לא ירכשו תוכים, לא יהיה סחר. אם לא יהיה סחר, הם יהיו רק בטבע והטבע יעשה את שלו.
בעלי הכנף חיים טוב מאוד בטבע. מאיפה הגיעו כל הדררות, קוואקרים, מאיינות שיש בחוץ - עד כדי כך שמשתמשים ברעל?
אתה לא עוזר להם לשרוד, אתה מגדל תוכי (באהבה אני בטוח), אבל אתה עוזר רק לעצמך. אם התוכי היה יודע ויכול לבחור, הוא היה מעדיף להיות בטבע.
8678 כתב:נ.ב.
אני לא רואה קשר בין הצורך שלי למזון, לבין הצורך שלי לגדל תוכים. אחד זה צורך קיומי והשני הוא נפשי.
זה לא צורך קיומי ולא צורך נפשי. זה לא שחלילה יקרה לך משהו אם לא תגדל או תאכל בעלי חיים. עובדה.
זה רצון בלבד. זהו.
8678 כתב:[RIGHT]
בוא נשים לזה סוף. אם היית נולד בקופסאת קרטון וחי בה כל חייך, היית מאושר עד הגג, כי זה כל החלל שאתה מכיר! אתה לא צריך יותר מזה
[/RIGHT]
[RIGHT]כי זה מה שהורגלת מילדות.[/RIGHT]

בוא ננסה לחשוב על כך קצת יותר לעומק. אם היית שומע סיפור על מישהו שגידל ילד לא בקופסאת קרטון אלא בחדר מרווח אבל לא נתן לו לצאת מעולם מהחדר. זה לא היה מזיז לך ולו בקצת? לא היית עצוב? כועס? למרות שידוע לך שזה כל מה שהוא מכיר.

אולי לא נשים לזה סוף ונפסיק פשוט לחפש תשובות לאחרים. טוב לך לגדל תוכי? זה מוסרי עבורך? אתה מרגיש עם זה בסדר? זהו. למה אתה צריך לתת דין וחשבון לאנשים ובכלל ישנו הצורך לענות להם ו"לשים לזה סוף?"
אנשים תמיד אוהבים לחפש את הרע אצל האחר במקום להתבונן בראי או לחפש את הטוב באדם. לשנות אחרים במקום להתחיל את השינוי אצלהם.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
חי111
ביצה
ביצה

שליחה על ידי חי111 »

אחי בא נלך שלב שלב..על נושא הקו המוסרי אני יסביר את עצמי-הדעה כל אחד והאמת שלו ,כל אחד והקו המוסרי שלו- היא טעות מוחלטת מכמה סיבות
1 -על פי גישה זאת בן אדם לא יכול לטעות כי כל מה שהוא מאמין בו זה האמת שלו ולכן זה אמת-אין טעות בעולם
2 -תסכים איתי שאם יבוא מישהו שנוגד את הפלורליזם אף פלורליסט לא יכבד אותה לדוגמא-אתה אומר כל אחד והאמת שלו- אוקיי אני רוצה לרצוח ולאנוס -האם עדיין כל אחד והאמת שלו? או שאולי כל אחד והאמת שלו עד שהוא סותר את הפלורליזם- שזה אומר שדעתך(הפלורליסט) היא האמת ומי שהוא פאנט הוא טועה...
3 -להגיד כל אחד והאמת שלו זה בדיוק כמו להגיד אין אמת כי אם אני אומר לרצוח ואתה אומר אסור לרצוח ושנינו אמת יוצא שאין שקר ואם אין שקר מה הערך לאמת?
4 -אם נסכים שהדעה הפלורליסטית קובעת ש "האמת היא שאין אמת"נראה שאף אחד לא באמת חי ככה כי אם בן אדם מאמין שלקום לעבוד ולהקים משפחה זה בדיוק כמו להישאר במיטה ולא לעשות כלום אף אחד לא היה עושה כלום יוצא שגם הפלורליסט הכי גדול מכריע שיש אמת בחיים..
נקח את זה לכיוון הקו המוסרי- אם כל אחד קובע את רמתו המוסרית באיזה זכות קבעתם שלרצוח זה לא חוקי? אתה בוודאות מראה שיש קו מוסרי אחיד לכולם..
עכשיו כל אחד צריך ללמוד ולברר עליו אבל לבוא להגיד תראה מה מוסרי בעינך וככה נתנהג זה לא אחראי ובטח לא מוסרי באמת..
על עניין חזון הצמחונות -כמו שאמרתי עוד לא גמרתי אותו וני עהוד לא יודע מה הוא אומר בדיוק אבל- על פי השם-חזון הצמחונות חזון זה עניין לעתיד לא כרגע במציאות אידאלית נכון להיות טבעוניים דבר שני הרב קוק עצמו לא היה טבעוני אם על פי שיטתך השורה התחתונה היא להיות טבעוניים למה הוא לא היה כזה? מסקנה לדעתי בעניין חזון הצמחונות כדאי ששנינו נלמד אותו בצורה יסודית לפני שנמשיך לדבר עליו אבל נזכור שאולי יש טענה למה לא להיות טבעוני היום..
הרמבם לא סותר את העניין של אכילת בשר בגלל שזה שהבעל חיים לא נברא רק למען בני האדם זה מובן
באותו מידה בן אדם יחיד לא נברא רק בשביל העם אבל ברור שאם בבוא העת הוא יתבקש כל בן אדם ישר יצטרך למסור את חייו הפרטיים למען חיי הכלל..שחיטה כשרה -יש סיפור - עגל אחד ברח מבית השחיטה והתחבא מתחת מעילו של רבי יהודה הנשיא והתחנן אליו שיציל אותו ורבי יהודה אמר לו לך- לכך נוצרת- בסוף הסיפור רבי יהודה נענש על איך שהתנהג בסיפור אני רואה שהמדד לשחיטה כשרה הוא לא עצב או צער בעלי החיים כי גם בתקופתם היה צער..מה שכן אומרים שהסכין צריך להיות חלק כדי לגרום כמה שפחות צער..
נקודת הברור שלי - מקומם של בעלי החיים בייחס לבני האדם- האם היום אני צריך להתנזר מאכילת בשר שימוש בתרופות וגידול בעלי חיים כמו שאמרתי אני רואה שיש טענות לשני הצדדים ולכן אינני יודע איפה עוברת המוסריות העולמית..בסוף הברור אדע ואתקן את הטעויות שבהם אני חי..
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אני ממש מצטער. אבל נדמה שאתה לא קורה את התגובות שלי או שאתה כל כך שקוע במה שאתה מאמין שאתה לא רואה מעבר...
אתה חוזר על דברים שוב ושוב - הבנו. אני לא מתכוון לחזור על הדברים שלי (פשוט ביזבוז זמן - אין רצון לפגוע).

תמשיך לאכול בעלי חיים שגדלים בשבי בכדי שלך תהיה הנאה מאוכל ואני אמשיך לגדל בעלי חיים בשבי בשביל שהם יהיו לי ואני אהיה להם עד שאני ואתה או אחד מאיתנו יחליט אחרת ו\או עד שיחליטו עבורנו על פי רוב מה מוסרי בנושא ויחוקקו חוקים.

שבת שלום. *פרח
UziDesign
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בכתיבה שלך יש תערובת של רגשות עם חוקים...
מי קובע מה מוסרי ומה שאינו מוסרי? בני האדם? כמובן שלא, הרי בני האדם כמו שאתה טוען יכולים להטות את הדעה
לכאן ולכאן על פי תפיסת עולמם או האינטרס שלהם באותה עת.
המוסר נקבע על פי האמונה, האמונה שהאלוהים קבע את ערכי המוסר. מה נכון ומה לא , "לא תרצח" וכו'. אלו אמות המידה
המוסריות על פיהם אנו פועלים.
גם חילונים גמורים חיים על פי אמות המידה ומוסר שמושרשים בהם בראש וראשונה מתוך החינוך של הסביבה הקרובה שבה הם חיים.
כמו שאמר עוזי, ישנם מקומות בהם מוסרי לאכול כלב ומקומות בהם זה אסון אם תאכל פרה.
מתוך זה נגזר עלינו ( כל אחד בדרכו שלו ) להבחין בין טוב ורע. גם במקרים בהם החוק מתיר לבצע פעולה כלשהיא עדיין נותר לאדם
לבחון את צעדיו, לנסות ולהבין האם הוא פועל נכון. וכאן זה נכון שלכל אדם יש רמת מוסר שונה.
אחד יבחן את עצמו שוב ושוב וינסה להבין האם הוא יכול לתקן את דרכיו או האם הוא יכל לעשות דברים בצורה טובה יותר ומועילה יותר לו ולסביבתו ואחר בכלל לא יתעמק במעשיו. כל מה שהוא עושה/יעשה מקובל עליו ומבחינתו הוא בסדר גמור.
חוקים לבד ורגשות לבד, יש להפריד בין השניים הפרדה חדה.
איננו מדברים על מקרים בהם ישנה הפרת חוק ברורה. מותר לגדל תוכים בחוק, מותר לגדל פרות ומותר לשחוט אותן למאכל. כאן כל אחד לעצמו יכול לנסות ולבחון בעמקי נפשו האם מבחינתו זה מוסרי לאכול פרה או עגל בהתחשב בכל התהליך שעברו על להגעה לצלחת ומנגד
האם זה מוסרי לגדל בעלי חיים בשבי.
למשל לגדל כלב זה נחשב בסדר גמור . אף אחד לא מתלונן על גידול כלבים. על אף שישנם כלבים שסובלים כל חייהם סבל איום
בגלל האופן שבו מגדלים אותם. קשורים, סגורים ללא יכולת לרוץ, מתבוססים בצואה שלהם ואפילו מורעבים.

כאן נכנס החוק, החוק אומר במפורש מה אסור לעשות ומה נחשב להתעללות. התעללת עברת על החוק ואתה עלול להיענש.
גם לגבי התוכים וציפורים בשבי ישנו חוק צער בעלי חיים, בחוק מורים בדיוק איזה גודל כלוב כל תוכי זקוק לו למשל.

אנשים אוהבים כלבים ומגדלים אותם, אנשים אוהבים נחשים ומגדלים אותם, אנשים אוהבים חתולים ומגדלים אותם.
אם הם עושים זאת נכון עם רגש ואהבה אין לי ספק שאין בזה רע.
תוכים וציפורים שבקעו לשבי אינם תוכים וציפורים שסובלים ( בתנאי מחייה הולמים ) אפשר אפילו לבוא ולהגיד שיש להם חיים טובים יותר מאשר בשבי , כי הם לא חיים בפחד מסכנות ומטורפים, המזון זמין להם ובשפע וזה שהם לא עפים בטבע? מה זה בכלל לעוף בטבע?
אפשר לבוא להגיד "לא שאלתם אותם לדעתם " אבל אם נשאל אותם והם יחליטו לחיות בטבע האם הם ישרדו?

עדיין בתוך כל זה יש את האנשים שדיברתי עליהם שהם יותר מוסריים ויותר מפשפשים במעשיהם על מנת לבחון את עצמם ויש את אלו שאינם נוטים להטריד את עצמם "בזוטות".
אלה שמפשפשים במעשיהם הם אלו שישאפו לגדל בצורה טובה יותר את בעלי החיים שברשותם וימנעו מלצער בעלי חיים.
אלו שלא מעניין אותם כל כך יכולים להיות חסרי רגש ואיכפתיות לחיות המחמד שלהם ובכלל לסביבה. לאנשים כאלה
אני נמנע מלמכור תוכים ואני מגלה את אופיים די מהר בשיחות שאני מנהל עימם לפני המכירה.

שאלה נוספת היא מדוע לגדל תוכים שנמצאים בסכנת הכחדה? אולי לתת לטבע לעשות את שלו? גם כאן יש התערבות של האדם, מי אמר שזה מוסרי? למה מבחינתך זה תקין? אולי מוסרי יותר לתת למינים חזקים יותר לשרוד?
נכון שתמיד יהיו אנשים חסרי מוסר? הרי לא תוכל לשנות את העולם, אנשים חסרי מוסר שודדים גוזלים ותוכים מהטבע וגורמים
למינים להיכחד, אם לא היו מגדלים את זן הג'אקו בבתי גידול גם הוא היה בסכנת הכחדה.
אגב, גם כאן יש חוקים? כולם ממלאים אותם? כולם לא לוקחים תוכים מהבר? כולם לא רוצחים?

אולי נוציא את גידול התוכים מחוץ לחוק ונגמור את הסיפור? הרי הם לדעתך או שמצפונך ומוסרך לא משלימים עם גידול תוכים בשבי, שהרי הם סובלים. טוב, אז בוא נמשיך הלאה, ותרנגולות בכלובי סוללה? אווזים? כבשים, טלאים, פרות, עגלים, ארנבות? חזירים? ועוד ועוד..
איך זה מסתדר עם רמת המוסר שאתה מדבר עליה? אלו צורך קיומי שלך? אתה יכול בהחלט לחיות מצויין עם תחליפי בשר ומזון מהצומח.
סמל אישי של משתמש
Aviem
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviem »

8678 כתב:נ.ב.
אני לא רואה קשר בין הצורך שלי למזון, לבין הצורך שלי לגדל תוכים. אחד זה צורך קיומי והשני הוא נפשי.
זה לא צורך קיומי ולא צורך נפשי. זה לא שחלילה יקרה לך משהו אם לא תגדל או תאכל בעלי חיים. עובדה.
זה רצון בלבד. זהו.
8678 כתב:[RIGHT]
בוא נשים לזה סוף. אם היית נולד בקופסאת קרטון וחי בה כל חייך, היית מאושר עד הגג, כי זה כל החלל שאתה מכיר! אתה לא צריך יותר מזה
[/RIGHT]
[RIGHT]כי זה מה שהורגלת מילדות.[/RIGHT]

בוא ננסה לחשוב על כך קצת יותר לעומק. אם היית שומע סיפור על מישהו שגידל ילד לא בקופסאת קרטון אלא בחדר מרווח אבל לא נתן לו לצאת מעולם מהחדר. זה לא היה מזיז לך ולו בקצת? לא היית עצוב? כועס? למרות שידוע לך שזה כל מה שהוא מכיר.
אצלהם.

לידיעה, תוחלת החיים של צמחוניים נמוכה יותר, וקיימים המון המון מקרים של נשים צמחוניות שהתינוקות שלהם מתו או סבלו ממומים כאשר
הן הניקו אותם, או כאשר בשלבי התפתחות בילדות הילד לא קיבל בשר.
נורא קל לשחק אותה גבר כשאתה כבר בוגר ובריא והמוח שלך מפותח די הצורך. תן לילד להיות צמחני מגיל 0, נראה מה קורה.
זה צורך קיומי לאכול בשר, תגידו מה שתגידו.
ולגבי ילד שחי כך או כך. תרשה לי לספר לך משהו שיפתיע אותך. משוחררי מאסר עולם סובלים מתופעה שנקראת אגרופוביה!
כל מה שהם הכירו רוב חייהם היה תא מאסר וחצר בית הסוהר!
אם היה ילד שחי כל חייו בחדר והיית פותח אותו לעולם חדש, הוא היה מבועת מפחד.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

כשיש צורך קיומי - לגוף שלך לא משנה באיזה גיל אתה.
דבר שני, תוחלת החיים של טבעוניים גדולה יותר (מי דיבר על צימחוניים, למרות שגם זה לא נכון)
בין ארגוני הבריאות הגדולים בארה"ב: תזונה ללא בשר בריאה יותר
סוכרת, לחץ דם, התקפי לב ומה לא....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4466415,00.html

דבר שלישי, עובדה שהאדם נולד טבעוני - צריכת הבשר מתי החלה? מומים בגלל שהניקו אותם צמחוניות? אולי בגלל שהיא הייתה צמחונית והסניפה קוק תוך כדי.... ומה זה המון מקרים? יש לך מקור, סטטיסטיקה משהו בנדון?

מה קשור עכשיו משוחררי מאסר עולם? השאלה נשאלת טרם הפעולה... בעלי חיים נמצאים בגידול בגלל שהם עברו על החוק?

נכון.. אם היה ילד שחיי כל חיו בחדר והיית פותח אותו לעולם חדש, הוא היה מבועט וזקוק לטיפולים.... (למרות שגם במקרה הזה לא הייתה רוצה שהוא ישאר סגור בחדר) וגם תוכי, אם תשחרר אותו אחרי שגידלת אותו בשבי לעולם, יתכן ולא ישרוד. אבל השאלה שנשאלה היא אם היית שומע סיפור כזה לא הייתה עצוב בגלל אותו אדם שפעל כך וכלא אותו?
או שבגלל שמישהו כלא ילד באיזה חדר זה הופך את זה לבסדר ואפשר להפוך את זה לנורמה.
UziDesign
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”