ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לורי אגרסיבי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Vladar
ביצה
ביצה

Re: לורי אגרסיבי

שליחה על ידי Vladar »

תרגלתי איתו כמו שהעצת לי.. הוא עולה ויורד לפקודתי בלי בעיה, גם לכיסא וגם לכלוב. עידוד מילולי מאוד עוזר והוא עושה את הדברים האלה ביתר התלהבות, אבל כשאני מנסה לתת לו צ׳ופר הוא נושך מאוד חזק ומסתובב עצבני עוד כמה דקות אחרי זה. התחלתי לתת לו צ׳ופרים בכפית- הוא אוכל, אפילו נראה שהוא ממש אוהב את זה. אני לא מבינה למה הוא כן סומך עליי בדברים אחרים אבל לא נותן לי להאכיל אותו מהיד. לפעמים אני מאכילה אותו מהיד דרך הרשת בכלוב גם אז הוא אוכל בלי בעיה.. יכול להיות שהוא מפחד? ניסיתי לתת לו כמה פעמים והקפדתי לא לעשות תנועות פתאומיות וגם דאגתי שיראה את היד כל הזמן,למרות הכל הוא נשך פעם אחרי פעם. כשהוא נושך קשה לי להתעלם מזה ולהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.. הוא לא סתם נושך ומשחרר, הוא לא עוזב את האצבע עד שאני מניחה אותו על הרצפה. במצב שאני מתארת יש סיכוי שההתנהגות שלו תשתפר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התוכי לא צריך לנשוך.הוא צריך להבין שהוא עושה משהו לא בסדר. מאחר ועונשים לא ממש עוזרים לו להבין את המסר שאנחנו מעוניינים להעביר לו ננסה לגרום לו חוסר נעימות כאשר הוא נושך. תנסי לעשות כך:
העלי את התוכי על היד ( "עלה" ), כשהוא על היד הנמיכי אתו כל שראשו של התוכי יהיה בגובה החזה ואף נמוך יותר.
בשלב זה תדאגי שהוא אינו קרוב מספיק כדי להיאחז בבגדים ולטפס עלייך. הושיטי לו צ'ופר.
התוכי צריך לאחוז בצ'ופר בלבד. במידה והוא אוחז באצבע הורידי את היד שעליה התוכי בפתאומיות כלפי מטה מספר סנטימטרים.
המטרה לגרום לתוכי איבוד שיווי משקל שכתוצאה ממנו הוא יעזוב את האצבע.
תוך כדי הפעולה אימרי בקול תקיף ואסרטיבי "לא".
החזירי לסטנד, חוץ מ"רד" לא לדבר עם התוכי.
המתיני מספר שניות וחיזירי על הפעולה. כשהתוכי אוחז אך ורק בצ'ופר שבחי אותו בהתלהבות.
לכל אורך הפעולהיש להתחשב ברגשות התוכי. כל תוכי יגיב באופן שונה שלמצבים שונים.
למשל תוכי שיעמוד על היד בגובה הטבור ירגיש לא נוח וירצה לטפס. תוכי כזה לא ירצה צ'ופר כי הוא ישאף לחזור למקום שבו הוא מרגיש נוח יותר והצ'ופר באותו רגע לא יעניין אותו.
כאן התפקיד שלך להביא את התוכי לגובה המתאים, שירגיש מעט לא נוח אבל עדיין ירצה את הצ'ופר.
אפשר להשתמש בתרגיל "הניעור" גם כשלא מתרגלים עם התוכי. תוך זמן קצר הוא אמור לקשר בין זה שהוא נושך לבין איבוד שיווי המשקל.
כשהוא יקשר הוא יפסיק לנשוך כדי שלא לאבד שיווי משקל.

תעדכני בבקשה אם את מנסה .
בהצלחה.
Vladar
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Vladar »

בסוף לא עשיתי שום דבר.. הוא פשוט הפסיק לנשוך לבד!!!
עוד שאלה-הוא כל הזמן נושך את הרגליים שלו וצועק, לא נראה לי שהוא סתם משחק וגם כשבדקתי לא ראיתי חוט או כל דבר שיכול להתפס ולהפריע לו.. יש מחלות שיכולות לגרום לזה או אולי יובש?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאת מתארת זה משחק נטו, "נשיכות" ברגליים בכנפיים והיתלות הפוך בכלוב זה דבר נפוץ וזה סוג של משחק.
Vladar
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Vladar »

תודה רבה על כל העזרה :)!!!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”