שלום,
יש לי תוכי מסוג ג'אקו.
התוכי מראה לאחרונה סימנים של דיכאון המלווה במריטת נוצות.
עקב כך אני נוהג לאחרונה לתת תשומת לב מוגברת אך התוכי מתנהג בפחד, מתרחק וממשיך במריטת הנוצות.
כשהפחד מתגבר אצלו הוא לא נותן לי לגעת בו משמיע קולות מצוקה (כמו כלב ) ואפילו מדמם מהמקור טיפה או 2, הדימום מפסיק ולא מתמשך אך התוכי נשאר מפוחד ולא נותן לגעת בו.
יש לציין שעברתי דירה לאחרונה ויכול להיות שזה לא תורם למצב או אפילו גרם לו, חודש לאחר המעבר הוא החל לכסוס לעצמו את הזנב עד שנשאר ללא זנב. הזנב גדל מאז אך המצב לא משתפר ואפילו מחמיר.
אשמח לעזרה ובהמלצה וטרינר בב"ש.
אני מצרף תמונה של החזה שלו..
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מריטת נוצות ודיכאון- SOS
מנהל: מפקחים
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: מריטת נוצות ודיכאון- SOS
אתה יכול להצביע על משהו שיכל לגרום לתחילת התהליך? דהיינו לרגע שהוא התחיל עם הזנב?
ירידה ביחס? שינוי במטפל? שינוי תזונה?
http://www.tukinfo.com/index
ירידה ביחס? שינוי במטפל? שינוי תזונה?
http://www.tukinfo.com/index
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
כמו שרשמתי עברתי דירה.
חודש לאחר המעבר דירה הייתי סופ"ש באילת, כשחזרתי הוא היה ללא הזנב.
הזנב גדל, לאחר מכן הוא התחיל במריטת הנוצות.
יש התפתחות:
אתמול נשבר לו השפיץ של המקור, החלק העליון, הבנתי שהדימום כנראה היה משם, מאז הוא כנראה ממש סובל מכאב.
הדימום פסק אך הפצע כנראה לא סגור ולכן הוא לא מסוגל לתפקד כי כל מגע עם המקור שוב פעם יוצאת טיפת דם.
הוא ניסה לאכול בבוקר והתחיל לנוע לכל עבר כנראה בגלל הכאב.
אני לוקח אותו עוד שעה לוטרינר, יכול להיות שכל התקופה הוא סבל מכאב במקור. אולי זה מה שגרם לו לשנות מצב רוח והכניס אותו לדיכאון.
עד אתמול לא ראיתי שהיה סדק או משהו, אני באמת מקווה שזהו הגורם ושהיום זה יטופל.
אני מקווה שזה לא יעשה לו טראומה להמשך.
יכול להיות שזהו הגורם לכל שינוי ההתנהגות?
חודש לאחר המעבר דירה הייתי סופ"ש באילת, כשחזרתי הוא היה ללא הזנב.
הזנב גדל, לאחר מכן הוא התחיל במריטת הנוצות.
יש התפתחות:
אתמול נשבר לו השפיץ של המקור, החלק העליון, הבנתי שהדימום כנראה היה משם, מאז הוא כנראה ממש סובל מכאב.
הדימום פסק אך הפצע כנראה לא סגור ולכן הוא לא מסוגל לתפקד כי כל מגע עם המקור שוב פעם יוצאת טיפת דם.
הוא ניסה לאכול בבוקר והתחיל לנוע לכל עבר כנראה בגלל הכאב.
אני לוקח אותו עוד שעה לוטרינר, יכול להיות שכל התקופה הוא סבל מכאב במקור. אולי זה מה שגרם לו לשנות מצב רוח והכניס אותו לדיכאון.
עד אתמול לא ראיתי שהיה סדק או משהו, אני באמת מקווה שזהו הגורם ושהיום זה יטופל.
אני מקווה שזה לא יעשה לו טראומה להמשך.
יכול להיות שזהו הגורם לכל שינוי ההתנהגות?
למריטה גורמים רבים, האם הפגיעה במקור קשורה למריטה? שאלה שקשה לענות עליה, האם הוא נבהל ונפצע? יתכן ששמדובר במספר גורמים, גם בהלה וגם עצם העובדה שהוא חש בודד ועזוב או חוסר ביטחון כתוצאה מהמעבר.
תעדכן לגבי מצב המקור.
תעדכן לגבי מצב המקור.
הייתי אצל וטרינר, התוכי לא הפסיק לצרוח מפחד וכאב..
הוטרינר צרב לו את הרקמה הפתוחה עם מקלון כזה עם חומר כימי בקצה עד שהפצע נסגר.
החזרתי אותו והוא נראה רגוע יותר אבל הוא עדיין לא אוכל רק שתה קצת מפקק שהבאתי לו עם מיץ תפוחים שהא מאוד אוהב.
אני מקווה שהוא יחזור לעצמו מהר, אני מאמין שעדיין יש לו כאב, יש לי הרגשה שבמהלך כל התקופה האחרונה הוא סבל מאותו כאב שהפך אותו למפוחד ופגוע.
אני חושב שזה הולך לכיוון טוב יותר הוא אפילו זרק איזה מילה או 2.
לגבי מה ששאלת, אני חושב שבגלל שהמקור היה ארוך מדי הוא נשבר. לפי מה שאני חושב ואיך שהדברים קרו לאחרונה הוא נפצע עוד לפני שהחלק נשבר לגמרי כי הדם ירד עוד לפני, וזה מסביר את השינוי התנהגות מאז.
יש המלצה על תרופה להרגעה וטיפול בכאב כדי לעזור לו ?
הוטרינר צרב לו את הרקמה הפתוחה עם מקלון כזה עם חומר כימי בקצה עד שהפצע נסגר.
החזרתי אותו והוא נראה רגוע יותר אבל הוא עדיין לא אוכל רק שתה קצת מפקק שהבאתי לו עם מיץ תפוחים שהא מאוד אוהב.
אני מקווה שהוא יחזור לעצמו מהר, אני מאמין שעדיין יש לו כאב, יש לי הרגשה שבמהלך כל התקופה האחרונה הוא סבל מאותו כאב שהפך אותו למפוחד ופגוע.
אני חושב שזה הולך לכיוון טוב יותר הוא אפילו זרק איזה מילה או 2.
לגבי מה ששאלת, אני חושב שבגלל שהמקור היה ארוך מדי הוא נשבר. לפי מה שאני חושב ואיך שהדברים קרו לאחרונה הוא נפצע עוד לפני שהחלק נשבר לגמרי כי הדם ירד עוד לפני, וזה מסביר את השינוי התנהגות מאז.
יש המלצה על תרופה להרגעה וטיפול בכאב כדי לעזור לו ?
ישנן סוגי תרופות להרגעה על בסיס צמחי, לא חושב שכדאי להתעסק בזה כרגע, בכל אופן מינונים וסוגים ניתנים ע"י וטרינר לאחר בחינת
כל הפרמטרים בדגש על מצבו הכללי של התוכי. תרופות גם אם הן טבעיות עלולות לעיתים להזיק יותר מאשר להועיל.
כל הפרמטרים בדגש על מצבו הכללי של התוכי. תרופות גם אם הן טבעיות עלולות לעיתים להזיק יותר מאשר להועיל.