ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נמצא תוכי...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Tzachy
ביצה
ביצה

נמצא תוכי...

שליחה על ידי Tzachy »

שלום הורי גרים בבית יצחק ושם באמצע ההליכה הם מצאו תוכי קקדו מהלך על הכביש. פירסמנו אבל חוץ מאנשים שרוצים תוכי לא יצר איתנו קשר הבעלים. התוכי עצמו עם טבעת ולמרות שאין לנו ניסיון עם תוכים גדולים כאלה אנחנו מגדלים אותו כבר שבועיים או שלוש ... האם יש דרך לפי הטבעת למצוא את הבעלים? או שזה אבוד... זה לא פשוט לגדל תוכי כזה וכנראה בסוף נמכור אותו אם לא ימצא פתרון וההורים שלי לא ירצו לגדל...
האמת שעכשיו אנחנו לא כל כך בטוחים אם מדובר בקקדו או בקוקטייל אלבינו, יש דרך טובה להבדיל בינהם?
תודה מראש
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

Re: נמצא תוכי...

שליחה על ידי lahav123 »

הגודל
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

אם תעלה תמונה נדע לזהות ..
אתה יכול לכתוב גם בגוגל קקדו וקוקטייל ולמצוא ..
אבל יש כל מיני סוגים ..
לדוגמא קקדו: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... Risdon.jpg
לדומגא קוקטייל: http://www.parrot-bird.com/parrot-pictu ... ino-57.jpg
הבדל בולט: פנים- מקור, לחיים, עיניים...
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי רז פרוזניק »

יש הבדל ענק בגודל
כנראה מצאת קוקטייל כי אני לא מאמין שיברח קקדו למישהו כי משגיחים עליהם קרוב קרוב
אבל לפי מה שתיארת על זה שקשה לך לגדל אותו וההורים לא רוצים אז אולי זה קקדו, אם הוא אם טבעת אז זה בטח קקדו כי לקוקטיילים שמים רק ל5% אולי טבעת מפלסטיק (אם יש בכלל אז מתכת) אז אולי זה קקדו
קקדו ענק והכי קטן הוא בגודל של 35 ס"מ והגדול ביותר 50-60 ס"מ אורך
קוקטיילים הם ממש קטנים וכולם בגודל של 25 ס"מ והם צבעוניים ואילו קקדו הוא בצבע לבן או אפור ורוד ויש עוד מינים אחרים אבל לא מגדלים בארץ כמעט
בגדול קוקטייל אלבינו או כל קוקטייל קטן מאוד וקקדו הוא ענק והמקור של קוקטייל אלבינו ורוד ושל קקדו שחור
תעלה תמונה של התוכי ואל תראה את הטבעת בתמונה ואל תפרסם את פרטיה רק כאשר מישהו יגיד לך שלו ברח קקדו/קוקטייל ואז תגיד לו שיגיד לך את מספר הטבעת ואת צבע הטבעת (אפורה, סגולה,ירוקה,אדומה..)את תיאור צבעו ועוד פרטים שאולי מאפיינים את התוכי כמו נוצה שבורה או נוצה אחרת שונה מהשאר תלוש נוצות וכו'
קבצים מצורפים
קקדו צהוב ציצית
קקדו צהוב ציצית
קקדו גאלה
קקדו גאלה
קוקטיילים
קוקטיילים
קוקטיילים
קוקטיילים
images (1).jpg (10.73 KiB) נצפה 6119 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין אפשרות לדעת על פי הכיתוב שעל הטבעת שהתוכי עונד למי הוא שייך.
את הטבעות מלבישים המגדלים בשלבי הגידול המוקדמים, אולם לאחר מכן התוכים נמכרים ועוברים למגדל
חדש, לעיתים גם יעברו מספר מגדלים שונים.
המספר שעל הטבעת יכול לעזור למגדל עצמו בזיהוי התוכי שנמצא על מנת לקבלו בחזרה. לצערי לא כל המגדלים
רושמים את מספרי הטבעת שעל רגלו של התוכי ולכן גם לא יכולים להוכיח שהתוכי שייך להם.

זו ההזדמנות להזכיר למגדלים השונים, התוכי שלכם מטובע? רישמו את המספר שעל הטבעת ושימרו. לעיתים זה עוזר.
Tzachy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Tzachy »

תודה על התגובה הזריזה.
אני כרגע רושם מהפלאפון ואני לא רואה פה אפשרות להעלות תמונה לפוסט. קראתי באינטרנט ולכן אני בבעיה הוא בערך 30 סמ ולדעתי קקדו גופין והמקור אפור שחור עם קצת אדום בינו לבין העין... מאוד אוהב חברה וצועק שהוא לבד. הטבעת ממתכת.לדעתי הוא פשוט צעיר ולכן קצת קשה אולי להבדיל אבל הגיוני שפשוט אין לי ניסיון עם ציפורים כאלו.
Tzachy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Tzachy »

https://plus.google.com/photos?pid=6067 ... kpiA45PRTw[/picasa]
תמונה
מקווה שזה יעבוד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש אפשרות להעלות תמונה אך יתכן שהקובץ גדול מידי. תמונה תעזור להבין באיזה תוכי מדובר.
אתה גם יכול להעלות את התמונה לאתר להעלאת תמונות ברשת ולתת קישור.

בכל מקרה, נסה לראות האם בלוחות המודעות מחפשים תוכי שעונה לתיאור של התוכי שמצאתם.
אל תנדבו פרטים.
Tzachy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Tzachy »

לא ראיתי אפשרות להעלות תמונה... בכל אופן ככל הנראה קקדו ואין שום דבר בלוחות המודעות ... ממש מוזר שהבעלים איבדו ככה בן בית ולא איכפת להם ... ועוד כזה יקר... =/
כל אופן, יש רעיון בנוגע להאכלה ? זה נראה כאילו רוב מה שהוא אוכל הוא יורק... מביאים לו גרעינים, פירות וירקות ואת הרוב הוא פשוט מפרק בלי לבלוע...
זה נורמלי?
הוא שותה כרגיל...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מפרק זה אוכל, חלק נאכל חלק נזרק. אם החלטתם להשאיר את התוכי כדאי להקפיד על תזונה שמבוססת על
כופתיות וכל השאר לתת כתוספת.
כופתיותקבוע בכלי האוכל
ירקות ופירות פעמיים עד שלוש בשבוע
תערובות זרעים פעמיים בשבוע.
צ'ופרים כגון שקדים, אגוזי מלך וכו' מידי פעם במיוחד לאילוף.
כמובן לא קלוי ולא מלוח.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”