ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
השתמשתי באבקה הזאת אם אני לא טועה
קוראים לה אקריתין אבל לא זוכר איזה אחוז
אפשר לשים בתא הטלה ואפילו על התוכי אבל על התוכי לא בכמיות גדולות ורק על הפלומה ומתחת לכנפיים ורחוק מהראש כולל מהצוואר
היא הורגת את הטפילים
אני שמתי את האבקה לאחר שהוצאתי את הגוזלים וראיתי שיש את הטפילים האלה כך שאני לא בטוח אם אפשר לשים את האבקה בתא הטלה שיש גוזלים או שאולי שמים רק קצת בפינות של התא הטלה, תחכה לעוד תשובות
בקשר למינון אני חושב שמתי כחצי כוס אבקה על הנסורת בתא הטלה וערבבתי טוב טוב את האבקה בכל הנסורת (התא הטלה של ג'אקו ואם נגיד זה לתוכי אחר כמו ארה או קוקטייל צריך לשים כמות אבקה שונה)
השאלה היא אם לאחר החלפת התא עדיין יש בעייה, אם התולעים הגיעו כתוצאה של ליכלוך שהצטבר בתא
אז הבעייה נפתרה.. לדעתי ככל שנמנע מחומרים כימים שלא לצורך כך ייטב לתוכים.
בכל מקרה המינון די חשוב, לעיתים ההשפעות לא מידייות ומופיעות לאחר זמן מה.
יש בשוק תרסיסים שכמות החומר בהם מדודה ולדעתי הם עדיפים לטיפול מקומי.
אגב, ההשפעה על גוזלים הרבה יותר גדולה מאשר על תוכים בוגרים וצריך לקחת זאת בחשבון.
אחרי שהחלפתי את התא כל שלושה ימים הייתי מוציא את כל הנסורת והייתי שם חדשה ואז לא היה בעיה...
אבל כאשר הגוזלים קטנים אני לא יכול לעשות את זה ואז נוצרת שכבה של צואה ובתוכה יש כל מיני חרקים ותולעים