ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל אקלקטוס בוכה
מנהל: מפקחים
-
אלמוג סעדה
- ביצה

Re: גוזל אקלקטוס בוכה
אלי האמת הזמנתי מeBay צריך להגיע לי בימים הקרובים.
כשיגיע תשקול את הגוזל ותעדכן.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
אלמוג סעדה
- ביצה

עידכון נוסף.
היום סקאר בן חודשיים ושבוע בדיוק.
אלי,מאז שאמרת לי להוסיף לו כופתיות הוא פשוט התאהב בהם חחח..
אלי להתחיל להוריד בדייסה? הוא אוכל כול ארוחה 25ml,
להוריד ל 20? לגבי ירקות פירות ביצה גרעינים וכול השאר לגמול אותו ואז להוסיף לו?
היום סקאר בן חודשיים ושבוע בדיוק.
אלי,מאז שאמרת לי להוסיף לו כופתיות הוא פשוט התאהב בהם חחח..
אלי להתחיל להוריד בדייסה? הוא אוכל כול ארוחה 25ml,
להוריד ל 20? לגבי ירקות פירות ביצה גרעינים וכול השאר לגמול אותו ואז להוסיף לו?
אני מבין שהוא אוכל שלוש ארוחות ביום, אני גם מעריך שעכשיו כמות המזון מתאימה לו ולמשקלו.
בעיקרון אם התוכי אוכל מהכופתיות אתה יכול להתחיל להוריד בהדרגה את כמות הדייסה מארוחת הצהריים.
אם התוכי אוכל 25 ML בארוחת הצהריים תתחיל בהורדה של 3-3.5 ML מכל ארוחת צהריים ביום.
כך שבערך תוך שבעה ימים תגיע למצב שבו אתה נשאר עם שתי ארוחות.
במהלך ההורדה צריך לעקוב אחר התוכי, לראות שהוא אכן אוכל מהכופתיות ואין שינוי בהתנהגות.
במידה והתוכי לא פעיל כמו תמיד או שיש שינויים אחרים שעלולים להצביע על בעייה בריאותית יש לחזור שוב ולהעלות את מינון הדייסה.
לוודא שהתוכי מתנהג רגיל ובסדר ולהתחיל להוריד שוב במינון.
בסך הכל התוכי נראה בסדר לגילו, עומד בצורה יציבה על המקל עמידה ונראה עירני.
כדאי להניח במגש נייר עיתון, הלשלשת לא נדבקת למגש, לא פוגעת בצבע ומאוד נוח לגלגל ולזרוק.
לגבי כל התוספות שהזכרת, אני לא רואה סיבה למהר ולנסות להאכיל אותו כבר עכשיו בכל התוספות.
הכופתיות כרגע צריכות להוות בסיס מזון ביחד עם הדייסה. הגמילה או בשלבים הסופיים של הגמילה אפשר לתת
לתוכי תוספות.
על ביצה הייתי מוותר לגמרי, הביצה מספקת חלבונים ויש חלבונים במזון שהתוכי אוכל. יה עם ביצה שקשה לנקות את השאריות והיא מתקלקלת די מהר, שרידים של הביצה נדבקים לרשת ונוצרים פטריות ועובש, בחלק ניכר מהמקרים התוכי יורד לרשת התחתונה ומלקט את השאריות מהרשת. תוכים שיש להם רגישות או תוכים צעירים עלולים לפתח בעיות בזפק ובמערכת העיכול.
בעיקרון אם התוכי אוכל מהכופתיות אתה יכול להתחיל להוריד בהדרגה את כמות הדייסה מארוחת הצהריים.
אם התוכי אוכל 25 ML בארוחת הצהריים תתחיל בהורדה של 3-3.5 ML מכל ארוחת צהריים ביום.
כך שבערך תוך שבעה ימים תגיע למצב שבו אתה נשאר עם שתי ארוחות.
במהלך ההורדה צריך לעקוב אחר התוכי, לראות שהוא אכן אוכל מהכופתיות ואין שינוי בהתנהגות.
במידה והתוכי לא פעיל כמו תמיד או שיש שינויים אחרים שעלולים להצביע על בעייה בריאותית יש לחזור שוב ולהעלות את מינון הדייסה.
לוודא שהתוכי מתנהג רגיל ובסדר ולהתחיל להוריד שוב במינון.
בסך הכל התוכי נראה בסדר לגילו, עומד בצורה יציבה על המקל עמידה ונראה עירני.
כדאי להניח במגש נייר עיתון, הלשלשת לא נדבקת למגש, לא פוגעת בצבע ומאוד נוח לגלגל ולזרוק.
לגבי כל התוספות שהזכרת, אני לא רואה סיבה למהר ולנסות להאכיל אותו כבר עכשיו בכל התוספות.
הכופתיות כרגע צריכות להוות בסיס מזון ביחד עם הדייסה. הגמילה או בשלבים הסופיים של הגמילה אפשר לתת
לתוכי תוספות.
על ביצה הייתי מוותר לגמרי, הביצה מספקת חלבונים ויש חלבונים במזון שהתוכי אוכל. יה עם ביצה שקשה לנקות את השאריות והיא מתקלקלת די מהר, שרידים של הביצה נדבקים לרשת ונוצרים פטריות ועובש, בחלק ניכר מהמקרים התוכי יורד לרשת התחתונה ומלקט את השאריות מהרשת. תוכים שיש להם רגישות או תוכים צעירים עלולים לפתח בעיות בזפק ובמערכת העיכול.
-
אלמוג סעדה
- ביצה

אלי שמתי לב שמאז שהוא אוכל את הכופתיות הזפק שלו נהיה טיפה יותר קשה,הגיוני או שאני מדמיין?
כרגע,הוא אוכל שלושה ארוחות 8-9 ראשונה 3-4 שנייה 11-12 אחרונה.
בכול ארוחה 25ml,אלי בהתחלה שהוא ניגש לכופתיות הוא פשוט לא הצליח לשבור אותם,
הרטבתי כמה אחדים והבאתי לו,והוא היה מבסוט על העניין,היום עקבתי ושמתי לב שהוא מצליח גם מבלי לרכך לו אותם.
אכן הוא עומד יציב עיניים פקוחות ודורש הרבה צומי:) לגבי פעילותו,עדיין לא מטפס ומסתובב סביב הכלוב,הגיוני?
בנתיים הוא מעדיף להתעסק עם המשחק שמעליו,אני יתחיל להוריד לו בכמות הדייסה ויעדכן כול פעם.
כרגע,הוא אוכל שלושה ארוחות 8-9 ראשונה 3-4 שנייה 11-12 אחרונה.
בכול ארוחה 25ml,אלי בהתחלה שהוא ניגש לכופתיות הוא פשוט לא הצליח לשבור אותם,
הרטבתי כמה אחדים והבאתי לו,והוא היה מבסוט על העניין,היום עקבתי ושמתי לב שהוא מצליח גם מבלי לרכך לו אותם.
אכן הוא עומד יציב עיניים פקוחות ודורש הרבה צומי:) לגבי פעילותו,עדיין לא מטפס ומסתובב סביב הכלוב,הגיוני?
בנתיים הוא מעדיף להתעסק עם המשחק שמעליו,אני יתחיל להוריד לו בכמות הדייסה ויעדכן כול פעם.
9256 כתב:אלי שמתי לב שמאז שהוא אוכל את הכופתיות הזפק שלו נהיה טיפה יותר קשה,הגיוני או שאני מדמיין?
אתה לא מדמיין, אכן הזפק מרגיש קשה יותר כשהגוזלים מתחילים לאכול מזון מוצק.
9256 כתב:לגבי פעילותו,עדיין לא מטפס ומסתובב סביב הכלוב,הגיוני?
הגיוני, עדיין אין לו מספיק ביטחון.
תמשיך לעדכן

-
אלמוג סעדה
- ביצה

לחץ להגדלה |
אלי סקאר שוקל 380 גרם. הגיוני? תקין?
יש צורך לשקול אותו אחרי כול האכלה?.
נשמע הגיוני ותקין, מתפתח יפה.
אין צורך לשקול לאחר כל ארוחה, תשקול פעם ביומיים שלושה זה מספיק.
איך מתקדם עם אכילת הכופתיות?
אין צורך לשקול לאחר כל ארוחה, תשקול פעם ביומיים שלושה זה מספיק.
איך מתקדם עם אכילת הכופתיות?
-
אלמוג סעדה
- ביצה

הוא מנשנש אותם פה ושם.. אבל עדיין לא ברמה כזאת של להוריד לו
אלי לפי מה שאני יודע גוזל אמור לאכול 10 אחוז ממשקל גופו.. ואני נותן לו 22-23 ml.
כמות הדייסה יורדת בתהליך הגמילה ?
תודה על המענה:)
אלי לפי מה שאני יודע גוזל אמור לאכול 10 אחוז ממשקל גופו.. ואני נותן לו 22-23 ml.
כמות הדייסה יורדת בתהליך הגמילה ?
תודה על המענה:)
בדיוק, לכן מורידים את הדייסה בהדרגה כאשר במקביל התוכי משלים מזון מהמזון המוצק שאתה מוסיף לו.