pini אין צורך לכעוס, האמן לי שכוונתו של ניצן טובה.
1.דררה או כל סוג תוכי אחר שגדל בשבי ורגיל לתנאי המחיה בכלוב אינו חש התעללות, להבדיל מתוכים או בעלי חיים שנתפסים בטבע ונכלאים בכלוב.
2.לגבי גודלו של הכלוב. יש רצוי ויש מצוי. רצוי לגדל תוכים בכלובי תעופה אך לא לכולם יש את האפשרות לכך.
לגבי התעללות, יש מי שקבע חוקים לאחזקת בעלי חיים בכלובים, בצער בעלי חיים למשל קבעו גודל תקין לכלובים.
שם לקחו בחישוב את גודל ה"עוף" ללא זנבו והכפילו בשלוש, כלומר אם נתייחס לדררה אורכה ללא הזנב כ 20ס"מ נכפיל בשלוש נקבל 60 ס"מ.
ציטוט: "(א)אורך ורוחב המתחם פי שלושה לפחות מאורך העוף הארוך ביותר בכלוב למעט זנבו;"
גובה המתחם יהיה פי חמש מאורכו של העוף ללא זנבו - חמש כפול 20 = 1 מטר גובה.
ציטוט: "(ג) גובה המתחם יהיה חמש פעמים אורכו של העוף הגדול ביותר במתחם, למעט זנבו;
עוד כתוב:
"(ד) מידות המתחם יאפשרו לעוף הגדול ביותר במתחם לפרוש את כנפיו;"
כמה עופות אפשר להחזיק בכלוב במידות אלה?
"(2) במתחם כאמור בפסקה (1) מותר להחזיק עד שלושה עופות;
שימו לב לפיסקה נוספת הקשורה לכמות:
(3) שטח המתחם הפנוי מציוד, לכל עוף נוסף על האמור בפסקה (2) יהיה גדול מן האמור בפסקה (1), במידה השווה לפחות לשטח מלבן שאורכו שלוש פעמים אורך העוף הנוסף למעט זנבו, ורוחבו כאורך העוף למעט זנבו;
גם לאחר כל האמור בסעיף 3 עדיין לא מדובר בהתעללות.
טוב? לא טוב? כל מגדל יכול להסתכל על הנתונים מזוית הראייה שלו ומצפונו בהתחשב בתנאים שנוצרים האם הוא עשה הכל כדי שהחיות שברשותו יחיו ברווחה.
כאמור, יש לשאוף לכך שלתוכים יהיה מקום רחב ומרווח ככל שניתן. מאחר ומדובר לדבריך בשני זוגות ( וזכר בודד)
הכלוב עדיין עומד בקריטריונים, מה יהיה כאשר יהיה ריבוי או שתרצה להוסיף בת זוג לזכר הנותר זה כבר סיפור אחר.
בכל מקרה אני הייתי חושב על שינוי בכלוב ע"י כך שאת ה 80 ס"מ הייתי עושה גובה, אורך ורוחב 1.5 מטר.
זאת כדי להגדיל את שטח הריצפה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ריבוי דררות חייב עזרה
מנהל: מפקחים
Re: ריבוי דררות חייב עזרה
פיני
קודם כל אני לא חקלאי או *משהו כזה.
כמו כן, אין לי זוג דררות או כל זוג אחד לריבוי מהסיבה שאין לי כרגע מספיק מקום וזמן לתת להם כל מה שהם צריכים כדי לחיות ברווחה.
כמו שאלי כתב, יש נתונים יבשים של 'צער בעלי חיים' ויש את המצפון שלך בתור זה שאחראי על רווחתם של הציפורים האלה. אלי שכח להחסיר מהמידות של הכלוב את תאי ההטלה שתופסים אחוז משמעותי מהשטח (אלא אם תמקם אותם מחוץ לכלוב).
זה שרוב המגדלים מתייחסים לגידול כמו אל חקלאות, לא אומר שזו הדרך הנכונה והאתית לעשות את זה. יש גם מעטים מאוד, כמו אלי, שנותנים לזוגות שלהם תנאים מצוינים כמו מזון איכותי ומגוון, הפסקות בריבוי וכדומה.
לא ניכנס כאן לכל הוויכוח של להחזיק ציפורים בכלוב כי כבר עסקנו בזה בעבר (חפש פה בפורום). בסופו של דבר כל אחד צריך להחליט על פי אילו אמות מידה הוא בוחר לנהוג.
לא הבנתי על מה אתה כועס, אתה מגיע לכאן כדי להתייעץ ואם אתה מקבל תשובה שלא רצית לקבל אתה כועס?
קודם כל אני לא חקלאי או *משהו כזה.
כמו כן, אין לי זוג דררות או כל זוג אחד לריבוי מהסיבה שאין לי כרגע מספיק מקום וזמן לתת להם כל מה שהם צריכים כדי לחיות ברווחה.
כמו שאלי כתב, יש נתונים יבשים של 'צער בעלי חיים' ויש את המצפון שלך בתור זה שאחראי על רווחתם של הציפורים האלה. אלי שכח להחסיר מהמידות של הכלוב את תאי ההטלה שתופסים אחוז משמעותי מהשטח (אלא אם תמקם אותם מחוץ לכלוב).
זה שרוב המגדלים מתייחסים לגידול כמו אל חקלאות, לא אומר שזו הדרך הנכונה והאתית לעשות את זה. יש גם מעטים מאוד, כמו אלי, שנותנים לזוגות שלהם תנאים מצוינים כמו מזון איכותי ומגוון, הפסקות בריבוי וכדומה.
לא ניכנס כאן לכל הוויכוח של להחזיק ציפורים בכלוב כי כבר עסקנו בזה בעבר (חפש פה בפורום). בסופו של דבר כל אחד צריך להחליט על פי אילו אמות מידה הוא בוחר לנהוג.
לא הבנתי על מה אתה כועס, אתה מגיע לכאן כדי להתייעץ ואם אתה מקבל תשובה שלא רצית לקבל אתה כועס?