ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בניית וויליר
מנהל: מפקחים
בניית וויליר
אהלן רציתי לבנות וויליר מעץ בגינה במידות הבאות:
רוחב-60
אורך-150
גובה-120
באיזה סוג של עץ מומלץ להשתמש לבניית הכלוב והעלויות שלו תודה.
וכמה זוגות ניתן לגדל בכלוב כזה.
רוחב-60
אורך-150
גובה-120
באיזה סוג של עץ מומלץ להשתמש לבניית הכלוב והעלויות שלו תודה.
וכמה זוגות ניתן לגדל בכלוב כזה.
Re: בניית וויליר
קח בחשבון שעץ לא ממש עמיד כמו ברזל.
בכל מקרה תצטרך לצפות אותו ברשת.
אני אישית הייתי לוקח 5 פלטות רשת קשיחה ובונה מהם כלוב במידות 1*1*2
כלוב מרשת קשיחה יכול להיות מספיק חזק ללא מסגרת.
צריך בנוסף לרשת קליפסים מתאימים ופלייר.
עלות של הרשתות בסביבות 400ש"ח
עלות חבילה קליפסים כ 35 ש"ח
עלות הפלייר להידוק הקליפסים כ 150 ש"ח ( אם אתה קרוב לאשקלון אני יכול להלוות לך פלייר כזה)
היתרונות של כלוב כזה שבעתיד אם תרצה תוכל להכניס גם תוכים גדולים מבלי לפחד שיכרסמו את העץ או יקרעו את הרשת.
בכל מקרה לגבי עץ, אין לי ממש מושג כמה זה יכול לעלות, תצטרך לפנות למחסן עצים בקרבת מגוריך כדי לשאול עלויות. לדעתי בסופו של דבר לא יצא לך זול יותר מהכלוב שהצעתי לך.
בכל מקרה תצטרך לצפות אותו ברשת.
אני אישית הייתי לוקח 5 פלטות רשת קשיחה ובונה מהם כלוב במידות 1*1*2
כלוב מרשת קשיחה יכול להיות מספיק חזק ללא מסגרת.
צריך בנוסף לרשת קליפסים מתאימים ופלייר.
עלות של הרשתות בסביבות 400ש"ח
עלות חבילה קליפסים כ 35 ש"ח
עלות הפלייר להידוק הקליפסים כ 150 ש"ח ( אם אתה קרוב לאשקלון אני יכול להלוות לך פלייר כזה)
היתרונות של כלוב כזה שבעתיד אם תרצה תוכל להכניס גם תוכים גדולים מבלי לפחד שיכרסמו את העץ או יקרעו את הרשת.
בכל מקרה לגבי עץ, אין לי ממש מושג כמה זה יכול לעלות, תצטרך לפנות למחסן עצים בקרבת מגוריך כדי לשאול עלויות. לדעתי בסופו של דבר לא יצא לך זול יותר מהכלוב שהצעתי לך.
תודה רבה על התגובה המהירה אלי היקר.
השאלה האם בניית כלוב רק מרשת כזאת יהיה חזק מספיק ?
האם מסובך ליצור דלת לכלוב כזה ? (אשמח לסרטון או תמונות אם יש לך שמרכיבים דלת לכלוב כזה אם יש לך)
ואיפה ניתן לקנות תקליפסים
השאלה האם בניית כלוב רק מרשת כזאת יהיה חזק מספיק ?
האם מסובך ליצור דלת לכלוב כזה ? (אשמח לסרטון או תמונות אם יש לך שמרכיבים דלת לכלוב כזה אם יש לך)
ואיפה ניתן לקנות תקליפסים
הכלוב יהיה מספיק חזק ויציב. אפשר להוסיף לו גגון פרספקס או משהו בסגנון.
לא מסובך ליצור דלת או דלתות גישה לאוכל ומים.
קליפסים מוכרים בדרך כלל באותו מקום שמוכרים את הרשתות.
אתה גם יכול לחלק את הכלוב לשניים ע"י הוספת מחיצת רשת במרכז בקלות.
לא מסובך לייצר דלת לכלוב, חותכים ברשת את הגודל הרצוי של הדלת ושמים חתיכה בגודל המתאים עם קליפסים,
כך נוצרת דלת שנעה על "ציר".
בקישור הבא יש הסבר וסרטון איך אני עושה פתח עליון לכלוב של מיקה. הצלך בכלוב זה הרבה יותר פשוט, לא מעוגל אבל העיקרון הוא לחתוך את הרשת ולחבר חתיכה עם קליפסים:
בניית פתח עליון לכלוב של מיקה
בקישור הבא סוגר לדלת, אתה לא חייב ואתה יכול לסגור את הדלת עם מחזיק מפתחות או וו סגירה פשוטץ
בניית סוגר לדלת רשת
היכן אתה חושב למקם את הכלוב?
לא מסובך ליצור דלת או דלתות גישה לאוכל ומים.
קליפסים מוכרים בדרך כלל באותו מקום שמוכרים את הרשתות.
אתה גם יכול לחלק את הכלוב לשניים ע"י הוספת מחיצת רשת במרכז בקלות.
לא מסובך לייצר דלת לכלוב, חותכים ברשת את הגודל הרצוי של הדלת ושמים חתיכה בגודל המתאים עם קליפסים,
כך נוצרת דלת שנעה על "ציר".
בקישור הבא יש הסבר וסרטון איך אני עושה פתח עליון לכלוב של מיקה. הצלך בכלוב זה הרבה יותר פשוט, לא מעוגל אבל העיקרון הוא לחתוך את הרשת ולחבר חתיכה עם קליפסים:
בניית פתח עליון לכלוב של מיקה
בקישור הבא סוגר לדלת, אתה לא חייב ואתה יכול לסגור את הדלת עם מחזיק מפתחות או וו סגירה פשוטץ
בניית סוגר לדלת רשת
היכן אתה חושב למקם את הכלוב?
היתי קורא לכלוב כזה ווליירון כי הוא קטן לווליר..
גודל כזה מתאים לזוג גרין צ'יק או סדר גודל שכזה
או כמה יחידות של תוכונים לריבוי..
כמו שאלי כתב זה לא דורש הרבה עבודה וזה מחזיק טוב.
גודל כזה מתאים לזוג גרין צ'יק או סדר גודל שכזה
או כמה יחידות של תוכונים לריבוי..
כמו שאלי כתב זה לא דורש הרבה עבודה וזה מחזיק טוב.
הכלוב הולך להיות בגינה תלוי על דיבלים בקיר שיגיעו 2-3 ס''מ לפני הרצפה.
התכוונת לדלת עם מסגרת ומנעול יש אפשרות?
התכוונת לדלת עם מסגרת ומנעול יש אפשרות?
אפשר לשים מנעול על הדלת, לא צריך מסגרת מאחר ובכלוב שאתה מתכנן דלתות של 40*40 ס"מ יספיקו לגישה לאוכל ומים, כך שהדלת מרשת בלבד תהיה חזקה מספיק.
הערות כלליות:
1. כדאי לתלות את הכלוב גבוה ככל שניתן מהרצפה, כשהתוכים גבוהים מהרצפה הם חשים יותר בטוחים.1. כדאי לתלות את הכלוב גבוה ככל שניתן מהרצפה, כשהתוכים גבוהים מהרצפה הם חשים יותר בטוחים.
2. לדאוג מראש לגגון שיצל את הכלוב ויגן גם מהגשם. כדאי שהגגון יהיה בולט מהצדדים מספיק כדי שגשם לא יחדור.
הערות כלליות:
1. כדאי לתלות את הכלוב גבוה ככל שניתן מהרצפה, כשהתוכים גבוהים מהרצפה הם חשים יותר בטוחים.1. כדאי לתלות את הכלוב גבוה ככל שניתן מהרצפה, כשהתוכים גבוהים מהרצפה הם חשים יותר בטוחים.
2. לדאוג מראש לגגון שיצל את הכלוב ויגן גם מהגשם. כדאי שהגגון יהיה בולט מהצדדים מספיק כדי שגשם לא יחדור.