ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לורי קשת מוציא דם מהזנב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Zada12
ביצה
ביצה

לורי קשת מוציא דם מהזנב

שליחה על ידי Zada12 »

שלום לכולם . יש לי לורי קשת בן 5 אצלי מגיל חודשיים .יש לו תופעה שפעם בכמה זמן הוא מוציא דם מהזנב כל המקור האוכל והכלוב מלא טיפות דם . בדקתי אם יש פצע או משהו . מה שרואים שהזנב קצת אחול ומלוכלך בדם . יש לציין שלא זרימות אלא סימנים . האם יכול להיות שיש כינים או טפילים מסוימים או שזה תופעה של תוכי מאיזה שהיא סיבה .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: לורי קשת מוציא דם מהזנב

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאתה מתאר אינו קשור לטפילים או כינים דבר שלא נפוץ במיוחד. כמו שאני מבין מדובר במיקום מסויים בזנב שהתוכי מתעסק
עם הנוצות. יתכן שמדובר בחילוף נוצות וצמיחת נוצות חדשות בזנב, לעתים נוצה גדלה ויוצרת גירוי והתוכי מתעסק איתה וגורם לדימום.
האם אתה מקלח את התוכי? אם לא אתה יכול לנסות ולקלח את התוכי, מקלחות מאוד עוזרות לשמור על לחות של העור והלורים במיוחד זקוקים לאיזור לח ולא יבש.
Zada12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Zada12 »

מקלחות היא מקבלת חופשי גם שלשום היא הייתה מלוכלכת בדם קילחתי אותה שתפתי אתה כלוב ושוב זה קרה .הקצבות של הזנב מהחלק שצומח גם אכולות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נושא כרסום הנוצות והמריטה זה נושא נרחב מאוד ולרוב ללא תשובות ברורות.

בדרך כלל שמים דגש על מספר נושאים קשורים וביניהם :
1.חוסר תעסוקה ושיעמום
2.חרדה ודיכאון
3.כסיסה מתוך הרגלי התנהגות.
4.בעיות בריאות

1.תנסה להוסיף לתוכי מגוון משחקים ופעילויות שונות.
2.תספק לתוכי סביבה שקטה ובטוחה,אם נניח הוא נלחץ בסביבת ילדים תדאג שלא יתקרבו אליו כדי למנוע מתחים.
3.לעיתים כסיסת נוצות ואפילו תלישה נעשית מתוך הרגל שקשה להפסיקו ( כמו כסיסת ציפורנים נניח) יתכן גם בשל צמיחת
נוצות לאחר חילוף שגורמות לגירוי בעור ומכאן זה נמשך.
כדי "לשבור" את ההרגל צריך לדאוג לתעסוקה רבה ובמיוחד צעצועים לכרסום, במקביל מקלחות בתדירות גבוה ואפילו פעם ביום.
לעיתים שינוי מיקום הכלוב גם הוא יכול לעזור.
4.משייכים מחלות שונות למריטה וכסיסה, ישנם מחלות כמו למשל המקור והנוצה שההשפעה שלהם על הנוצות הרסנית אך
לא הוכח שמחלות שונות כמו כלמידיה למשל או בעיות בריאות גורמות להרס הנוצות ע"י התוכי. כלומר לא יודעים היום להצביע על בעייה בריאותית מסויימת שגורמת לתוכי למרוט או לכסוס נוצות.

בכל מקרה אם אין שיפור אפשר להיוועץ עם וטרינר אשר מתמחה בבעלי כנף כדי לשמוע את דעתו בנושא.

אם אתה יכול להעלות תמונה כדאי שתעשה זאת.
Zada12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Zada12 »

המקור והזנב

1432380235655779870097.jpg
1432380235655779870097.jpg (52.98 KiB) נצפה 5345 פעמים
1432380325448-1576586950.jpg
1432380325448-1576586950.jpg (52.94 KiB) נצפה 5345 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הציפורניים והמקור שלו די גדולים, כדאי לשים לו מקל עמידה לשיוף ציפורניים ומקור או לפחות להשתמש בענפי עמידה טבעיים
כי הם יותר מחוספסים. הכלוב נראה לי ממש קטן אבל לא רואים היטב מה גודלו.
את הבובת בד שיש לו בכלוב כדאי להוציא, יתכן שהיא מכילה חומרים סינטטים בתוכה שהתוכי יכול לבלוע וזה עלול לגרום לו לחסימה במעיים.
שים לו יותר ענפים טבעיים לכרסום כמו ענפי זית, אקליפטוס פי פרי הדר כמו לימון תפוז קלמנטינה וכו'.
שטוף אותם היטב ותלה בכלוב, זה יכול גם לעשות לתוכי עניין.
Zada12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Zada12 »

יש לו מקל שיוף.הבובה הרבה זמן בפנים הוא אוהב לישון תחתו ולשחק איתו הכלוב מספיק לו הוא גבוה מאוד בקשר לענפים אני אשים עוד
תודה
Zada12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Zada12 »

שאלה נוספת קיבלתי לפניי שבוע קוקטייל .אחריי בדיקה גילית שחסרה לו אצבע וחריץ מסביב לרגל אם קצת נפיחות כאילו היה קשור ברגל עם חוט כנראה שברך ותלש אצבע בעבר טיפלתי במקרים כאלה עם משחת עניים אנטיביוטית השאלה היא האם אפשר למרוח משחה והאם האצבע תצמח בעתיד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גובה הכלוב לא ממש חשוב ( עד גבול מסוים) מה שחשוב זה הרוחב והעומק. כלוב גבוה וצר לא ממש מספק מאחר והתוכי לא משתמש בגובה של הכלוב ומן הסתם רוב הזמן בחלקו העליון של הכלוב.

לגבי הקוקטיל, אצבע לא צומחת, אם האצבע נכרתה מסיבה כלשהי היא לא תצמח שוב.
משחת עינים סינטומיצין אינה מטפלת בכל הזיהומים ובפצעים. אפשר למרוח אבל לא בטוח שזה מה שיעזור.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”