ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג קוקטיילים -מחכה להזדווגות
מנהל: מפקחים
זוג קוקטיילים -מחכה להזדווגות
שלום
יש לי זוג קוקטיילים זכר וויט פייס ונקבה לוטינו ,הם כבר ביחד חודש ושבוע
עכשיו, בהתחלה הנקבה הייתה אצלי שבוע ולאחר מכן הוספתי לה זכר וויט פייס
ביום יומיים הראשונים של הזכר בכלוב עם הנקסה הוא היה נכנס לתא הטלה כמה פעמים שכל פעם הוא היה נמצא שם בערך 12 שעות
לי זה היה מוזר ולא ידעתי שאסור להפריע לזכר בבדיקת התא ולכן הייתי פותח את התא הטלה כל שעה לבדוק מה איתו עד שבסוף הוא הפסיק עם זה ומאז הוא לא נכנס לתא הטלה
לפני שבוע שאלתי בפורום אחר אם הוצאת התא הטלה ואז החזרתו לכלוב אחרי זמן מה תעזור לזכר לשוב לבדיקות התא הטלה (משום שהזכר לא בודק את התא ואין הזדווגות )אמרו לי להוציא את התא לשבועיים (זה יוצא שעוד שבוע אני צריך להחזיר אותו)
מה אתם אומרים על זה ? זה נכון ?או שאני צריך לעשות משהו אחר או משהו בנוסף לזה ? תודה מראש לעוזרים [emoji106]
יש לי זוג קוקטיילים זכר וויט פייס ונקבה לוטינו ,הם כבר ביחד חודש ושבוע
עכשיו, בהתחלה הנקבה הייתה אצלי שבוע ולאחר מכן הוספתי לה זכר וויט פייס
ביום יומיים הראשונים של הזכר בכלוב עם הנקסה הוא היה נכנס לתא הטלה כמה פעמים שכל פעם הוא היה נמצא שם בערך 12 שעות
לי זה היה מוזר ולא ידעתי שאסור להפריע לזכר בבדיקת התא ולכן הייתי פותח את התא הטלה כל שעה לבדוק מה איתו עד שבסוף הוא הפסיק עם זה ומאז הוא לא נכנס לתא הטלה
לפני שבוע שאלתי בפורום אחר אם הוצאת התא הטלה ואז החזרתו לכלוב אחרי זמן מה תעזור לזכר לשוב לבדיקות התא הטלה (משום שהזכר לא בודק את התא ואין הזדווגות )אמרו לי להוציא את התא לשבועיים (זה יוצא שעוד שבוע אני צריך להחזיר אותו)
מה אתם אומרים על זה ? זה נכון ?או שאני צריך לעשות משהו אחר או משהו בנוסף לזה ? תודה מראש לעוזרים [emoji106]
Re: זוג קוקטיילים -מחכה להזדווגות
תחזיר את התא ואל תפריע להם. שים בו נסורת בגובה של 1.5-2 ס"מ ותהיה סבלני.
חודש וחצי זה ממש מעט זמן, לעיתים קורה שיש ריבוי מהיר אבל לרוב מחכים תקופות יותר ארוכות ( חודשים ויותר ) לריבוי.
חודש וחצי זה ממש מעט זמן, לעיתים קורה שיש ריבוי מהיר אבל לרוב מחכים תקופות יותר ארוכות ( חודשים ויותר ) לריבוי.
להחזיר אותו עכשיו או לחכות לשבוע הבא ?
משום שהסרת התא הטלה לשבועיים מיועדת להשכיח אותו מהתוכים (כי כנראה התוכים זוכרים שהתא הזה לא מתאים להטלה משום שבהתחלה הייתי פותח את התא כל שעה והם חושבים שיש מפריעים בתא )
ואז שאני יחזיר את התא זה יצור אצלם התעניינות מחודשת ואז צורך להזדווגות (אבל בכל זאת אני שואל אותך בתור אחד שמבין עם נסיון(-: .
משום שהסרת התא הטלה לשבועיים מיועדת להשכיח אותו מהתוכים (כי כנראה התוכים זוכרים שהתא הזה לא מתאים להטלה משום שבהתחלה הייתי פותח את התא כל שעה והם חושבים שיש מפריעים בתא )
ואז שאני יחזיר את התא זה יצור אצלם התעניינות מחודשת ואז צורך להזדווגות (אבל בכל זאת אני שואל אותך בתור אחד שמבין עם נסיון(-: .
(הסיבה הכי בולטת להוצאת התא זה פשוט כי הם לא נכנסו לתא )
כן ממש, הוצאת התא והחזרתו ימחק להם את הזיכרון. איפה כתוב שהזיכרון נמחק אחרי שבועיים?
תחזיר את התא ופשוט תפסיק להפריע. תן להם שקט ככל שניתן ואל תפתח את התא בזמן הקרוב גם אם הזכר או הנקבה ישהו בתוכו.
תחזיר את התא ופשוט תפסיק להפריע. תן להם שקט ככל שניתן ואל תפתח את התא בזמן הקרוב גם אם הזכר או הנקבה ישהו בתוכו.
ואתה בטוח שהן יכנסו אליו ?
כי הם כבר בתהליך חיזור הזכר שורק לנקבה והם לא נכנסו לתא
כי הם כבר בתהליך חיזור הזכר שורק לנקבה והם לא נכנסו לתא
אני הבטחתי לך שיכנסו אליו? אני אמרתי לך את דעתי, לדעתי הוצאת והכנסת התא לא משפיעים ומוחקים מהתודעה של התוכים את זה שהפרעת להם. בסופו של דבר הם יכנסו לתא אם תוציא ותחזיר או אם תשאיר. אם תשאל שוב אם אני בטוח במה שאני אומר אז מה שכתבתי לא ישתנה. אתה יכול לקבל את דבריי או לנסות למחוק לתוכים את הזיכרון תוך שבועיים.
אגב, התוכי שלי זוכרת ואומרת מילים שקשורים לפעולות ואומרת אותם גם לאחר שנתיים מבלי שאחזור על כך.
כלומר הזיכרון של התוכי די ארוך.
מעבר לזה נראה שאתה מצפה שתוך שבועיים שלושה כבר התוכים יטילו וידגרו. זה יכול לקרות אבל בדרך כלל זה לוקח קצת יותר זמן. אם תהיה סבלני ולא תהיה אובססיבי לגבי הכניסה לתא ולגבי הריבוי אתה תהנה גם מלגדל תוכים.
אגב, התוכי שלי זוכרת ואומרת מילים שקשורים לפעולות ואומרת אותם גם לאחר שנתיים מבלי שאחזור על כך.
כלומר הזיכרון של התוכי די ארוך.
מעבר לזה נראה שאתה מצפה שתוך שבועיים שלושה כבר התוכים יטילו וידגרו. זה יכול לקרות אבל בדרך כלל זה לוקח קצת יותר זמן. אם תהיה סבלני ולא תהיה אובססיבי לגבי הכניסה לתא ולגבי הריבוי אתה תהנה גם מלגדל תוכים.
אוקיי תודה רבה לך
מחר אני ילך לקנות נסורת (הייתה לי כבר נסורת בתא והיא נשפכה)
נקווה להצלחה [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]
מחר אני ילך לקנות נסורת (הייתה לי כבר נסורת בתא והיא נשפכה)
נקווה להצלחה [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]
אבל מה זה אומר שהזכר מחזר
שהם בהתקדמות או שיכול להיות שהזכר מחזר וזה לא משנה את התקדמות הרביה?
שהם בהתקדמות או שיכול להיות שהזכר מחזר וזה לא משנה את התקדמות הרביה?
כשהזכר מחזר זה אומר שהוא מוכן להזדווג עם הנקבה. כשהנקבה נעתרת לו זה אומר שהיא בטוחה זכר יעזור לה בריבוי
ושיש לה מקום בטוח להטיל. זה בדרך כלל כך אבל לא תמיד.
לעיתים זוגות של תוכים יזדווגו גם כדי לחזק את הקשר ולאוו דווקא על מנת להתרבות.
בדרך כלל ( יש יוצאים מן הכלל) התהליך זר על עצמו, הזכר מחזר אחר הנקבה, נכנס לתא ושוהה בו, תוך כדי הוא "משפץ" ומכין את התא, אפשר לשמוע לעיתים נקישות וגירודים. לאחר מכן הנקבה מתחילה גם היא להיכנס כדי לבחון את התא, בשלבים אלה כבר אפשר לראות מידי פעם זיווגים, בהמשך הנקבה נשארת בתא והזכר ויצא החוצה ושומר בחוץ. עדיין התהליך יכול להמשך כשבועיים עד שמוטלת הביצה הראשונה.
בשלב זה הנקבה לא ממש דוגרת ומתחילה לאחר יומיים כשהיא מטילה את הביצה השנייה ואפילו לעיתים את השלישית.
זה פחות או יותר התהליך...
ושיש לה מקום בטוח להטיל. זה בדרך כלל כך אבל לא תמיד.
לעיתים זוגות של תוכים יזדווגו גם כדי לחזק את הקשר ולאוו דווקא על מנת להתרבות.
בדרך כלל ( יש יוצאים מן הכלל) התהליך זר על עצמו, הזכר מחזר אחר הנקבה, נכנס לתא ושוהה בו, תוך כדי הוא "משפץ" ומכין את התא, אפשר לשמוע לעיתים נקישות וגירודים. לאחר מכן הנקבה מתחילה גם היא להיכנס כדי לבחון את התא, בשלבים אלה כבר אפשר לראות מידי פעם זיווגים, בהמשך הנקבה נשארת בתא והזכר ויצא החוצה ושומר בחוץ. עדיין התהליך יכול להמשך כשבועיים עד שמוטלת הביצה הראשונה.
בשלב זה הנקבה לא ממש דוגרת ומתחילה לאחר יומיים כשהיא מטילה את הביצה השנייה ואפילו לעיתים את השלישית.
זה פחות או יותר התהליך...