ברוך הבא עמנואל,
קוקוטיל תוכי נוח לגידול, בדרך כלל די חביב ושקט .
9534 כתב:- מה שחשוב לי ומה שאני מחפש בתוכי זה שמטבעו יהיה חם ואוהב (עיניין הדיבור יחסית לא הכי חשוב כרגע אבל תמיד נחמד שתהיה האופציה), שיהיה תוכי פעיל יחסית ולא רועש במיוחד.
על מנת שהתוכי יהיה חם ואוהב הוא צריך לפתח אמון בבני אדם, לכן חשוב שהתוכי שתרכוש יבוא במגע מגיל צעיר עם בני אדם ןיעבור
תהליך שנקרא החתמה. ההחתמה מתבצעת ע"י לקיחת התוכי בעודו גוזל מהוריו והמשך הטיפול בו. הטיפול כולל האכלה אבל גם הרבה יחס.
בבואך לרכוש את התוכי חשוב לראות שהתוכי אינו מפוחד ומאפשר מגע, אם לא לך אז למגדל המוכר לו.
כדאי לראות שהמגדל אכן מחתים את התוכים מאכיל ומטפל. נסה לבדוק לגבי המגדל ולראות תמונות מבית הגידול.
קוקטייל נחשב לתוכי שקט באופן יחסי, במידה ולתוכי יהיו מספיק גירויים ועניין בצעצועים ובמתקנים הוא גם יהיה פעיל.
לגבי דיבור, לכל תוכי יש כושר דיבור, ישנם כאלה עם כושר דיבור גדול יותר וכאלה עם פחות, ישנם כאלה עם דיבור ברור יותר וכאלה עם פחות. ישנם שלא ידברו בכלל וישמיעו קולות ושריקות, וכושר הדיבור לא הכי חשוב לך האופציה של קוקוטיל נשמעת טובה.
9534 כתב:- בספטמבר אני טס לתאילנד לשלושה שבועות,זה בסדר יהיה להשאיר את התוכי לתקופה הזו בלעדיי? (כמובן שההורים יהיו בבית כל יום)
איו בעיה. אם יש מי שיטפל בתוכי אז זה אפשרי.
9534 כתב:- אני מאשקלון, יש מגדל חובב/פרטי מהאזור שלי שהוכיח את עצמו כאמין ומקצועי?
אנו איננו מאשרים המלצות על בתי עסק /מגדלים/סוחרים על גבי הפורום. למטרה זו יש את פורום "קנייה מכירה" אתה מוזמן לפתוח נושא
ושם תוכל לקבל פניות.
9534 כתב:- באיזה גיל מומלץ לקנות את התוכי כדי שיתרגל אליך ביתר קלות? ומאיזה גיל כבר לא מומלץ לקנות?
מומלץ לרכוש את התוכי בשלבי הגמילה האחרונים, בסך הכל אפשר לרכוש תוכי בכל גיל אם התוכי "מדבר" אליכם והוא חברותי.
9534 כתב:- כמה כל העניין הזה אמור לעלות בסה"כ (תוכי + קלוב מתאים + מזון + מתכני מזון שתיה + עמודים ומשחקים) ?
תוכי קוקטיל ממגדל יכול לעלות בסביבות 250-350 +-
כלוב מתאים לתוכי קוקטיל יכול להתחיל במחיר של 215ש"ח -
כלוב לתוכי קוקטיל
מזון לתוכי קוקטיל - תערובת 2 קילו כ 30ש"ח - מזון כופתיות לקילו 45ש"ח. שקית תערובת או כופתיות יכולים להספיק לתקופה של
כשלושה חודשים, תלוי בתוספות שניתנות לתוכי.
מתקני מזון ושתייה - מסופקים עם הכלוב.
משחקים- אפשר להכין לבד משחקים ואפשר לרכוש. משחקים לקוקטיל נעים ממחיר של 30 ש"ח -90 ש"ח תלוי באיכות ורמת הצעצוע.
ברכישת תוכי יש להקפיד על כך שהתוכי נראה בריא. ברוב רובם של המקרים מגדלים לא יבדקו את התוכי למחלות, מחיר הבדיקות
יכול להשתוות למחיר התוכי ולכן מגדלים נמנעים מכך, בבואך ךרכוש תוכי כדאי לשים לב לסביבתו של התוכי, האם התוכי גדל בתנאי
ממשק טובים?האם נשמר הניקיון או שהכלוב בו שוהה התוכי מלא לשלשת ולכלוך, חלקו התחתון של הכלוב בו נמצא התוכי אמור להיות נקי.
האם התוכי נראה פעיל ואינו אפטי לסביבה, האם הניצוי נראה טוב או שהנוצות מרוטות או מסולסלות, האם עיניו של התוכי דומעות או שהן נקיות ובורקות. האם התוכי עומד ישר ויציב ( אלא אם הוא קטן מידי) או שהוא אינו יציב ומתנדנד. האם התוכי נושם בצורה טובה או שהוא משמיע צפצופים שם בקושי רב.
הבדיקה הויזואלית אינה מחליפה בדיקת מעבדה, גם וטרינר שנותן אישור על בדיקה המבוססת על בדיקה חיצונית אינו יכול לקבוע מה מצבו הבריאותי האמיתי של התוכי.
בנוסף, אנו שומעים על לא מעט בתי גידול ש "מחסנים" את התוכי. מה שגורם ללקוחות להרגיש בטוחים שהתוכי שמגיע אליהם בריא.
אין חיסונים לתוכי. תוכי לא מקבל חיסונים המונעים מחלות! "החיסון" המדובר שניתן לתוכי אלו טיפות נגד טפילים, טיפות שמונעות טפילים שבמקרה או לא 99.99% מהתוכי לא יהיו נגועים בהם.
עוד בדיקה שמוצגת כבדיקה שבה הלקוחות יכולים להיות רגועים זוהי
"בדיקת וטרינר של החווה" או
"בדיקה של וטרינר פנימי".
הבדיקה נערכת ע"י וטרינר שבודק את התוכי בדיקה חיצונית ויזואלית. בדרך כלל מביט בתוכי וקובע שהוא "נראה בריא".
בתעודה כותבים "בבדיקה נמצא שהתוכי בריא" .
לצערי הרב, עדיין לא נמצא הוטרינר שיכול בבדיקה ויזואלית חיצונית לקבוע האם התוכי נשא של מחלה כזאת או אחרת.
כדי לדעת את התוכי בריא יש לשלול מחלות. פשוט לבצע בדיקות מעבדה. למעבדה נשלחות דגימות של התוכי, מבקשים לבצע את הבדיקות הרצויות, ורק שם נקבע בוודאות האם התוכי נשא של המחלות הספציפיות שנבדקו.
כל האמור לגבי הבדיקות קשור לכל סוגי התוכי ללא קשר לגודל התוכי או למינו.