ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נקבה פורסת את הכנפיים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

Re: נקבה פורסת את הכנפיים

שליחה על ידי gilih98 »

כוסברה (ופטרוזיליה) לא כל כך טוב להביא לתוכים, משום שיש בהם הרבה חומרי ריסוס וזה יכול להזיק
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם בגלל הריסוס ( צריך לשטוף היטב ולהשרות במים ) וגם בגלל כמות הברזל הגדולה שהם מכילים, אפשר לתת במידה, ממש קצת ולא כמויות גדולות.
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

אה אוקיי תודה לא ידעתי ,לפני שנתתי להם שטפתי במים ,אז אני לא יקח סיכון אני לא יתן להם עוד גם כבר שבוע הם לא קיבלו כוסברה או פטרוזיליה למרות שהם אוהבים את זה מאוד
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

עוד שאלה..
שמתי לב שרוב המגדלים שמגדלים זוגות בכלובי ריבוי נפרדים ממקמים את מקלות הכלוב לאורך כך שהתא אחד הצדדין של הכלוב והמקל עובד מצד ימין של הכלוב לצד שמאל ככה שאם התוכים ממשיכים עד הסוף על המקל הם מגיעים לתא
אז השאלה שלי אם זה משפיע על הריבוי כי המקלות בכלוב שלי לא ממוקמים כך..
וגם מה, התא הוא זה שנותו את הייצר לתוכי להתרבות ואם אני יתן לזוג את כל האפשרויות שהוא יגיע לתא יותר מהר כך הוא יתרבה יותר מהר
או שהתוכי שם לב לתא מההתחלה והוא יודע ששם זה המקום להטלה ושהוא ירגיש בצורך להתרבות הוא יתפס אליו ויתחיל לחקור וכו'..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין השפעה, הכי נכון למקם את מקלות העמידה בצורה של מקל מול מקל כמו בסכמה שצירפתי.
התוכים יודעים בדיוק היכן התא ואין להם בעיה להגיע אליו גם אם אין מקל והם צריכים לטפס.
Untitled.jpg
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

אז ככה המקלות בכלוב היו מסודרים כמו בסרטוט ששלחת עד לפני שבוע בערך ואז גם הזזתי את התא לצד שמאל כי התוכים "התבייתו" על המקל השמאלי ואז יום או יומיים אחרי שמתי להם פירות וירקות בסורגים של הכלוב והם ברחו לצד השני ומאז הם על המקל היימני אז אני כבר לא מזיז את התא יותר..
עכשיו התא בצד שמאל ואז הזזתי את המקל לפני שבוע בערך כמו שמתואר בסרטוט שאני יצרף..
והם לא עולים עליו בכלל
אז עכשיו אותו מקרה כמו שקרה בהתחלה שהן לא עלו על המקל הימני אז עכשיו נם לא עולים על השמאלי שהוא בעצם המקל שמוביל אל התא..
זה מרגיש לבנתיים כאילו לא אכפת להם מהתא וכאילו התא זה מלכודת בשבילם
היה איזה פעם אחת שהזכר נבהל ממשהו שנפל והוא עף לצד השני ונחת בדיוק על המקל של התא ,כולו היה מפוחד ואחרי כמה שניות ישר קפץ למקל ואחרי דקה חזק למקל הימני איפה שהנקבה הייתה..
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

uploadfromtaptalk1440961891847.png
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל ההתעסקות הזאת במקל ובתא מיותרת, כשהתוכים ירגישו בטוחים ומוכנים הם יכנסו לתא ויעמדו על המקל הקרוב ובאמת לא משנה איך הוא ממוקם. כרגע נשמע שהתוכים ממש לא רגועים ולא מרגישים בטוח. אתה יכול לצלם את הכלוב מרחוק איך הוא ממוקם? יש להם הפרעות? אנשים עוברים לידם?
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

הכלוב ממוקם בסוף של הסלון ,בסוף הסלון יש המשך ימינה כזה אז הם שם..
אין ליד הכלוב תנועה כל כך ,פעם -פעמיים ביום וזה רק בשביל לפתוח או לסגור את החלון
אבל מהסלון אפשר לראות אותם
יש לי שני כלובים אחד מעל השני הכלוב של האנגליים מעל הכלוב של הקוקטיילים בגלל שהכלוב של האנגליים יותר קטן בקצת מהכלוב השני אז שמתי בינהם הפרדה של ריבוע קרטון כך שלא יהיו הפרעות בינהם שהם לא יוכלו לראות את את השני..
pinto132
ביצה
ביצה

שליחה על ידי pinto132 »

והפרעות אין להם
פשוט המשפחה רגילה שתוכים זה משהו שצריך להתקרב ולשרוק להם
אז הם כבר לא עושים את זה ואני מקפיד שאף אחד לא מתקרה אליהם סתם ככה וזה בסוף יוצא שרק אני נתקרה אליהם רק בשביל להחליף אוכל ומים
וגם עוד משהו ממחר מתחילים הלימודים וזה אומר שמשעה 8 בבוקר עד 3 בערך שאחותי הקטנה מגיעה הביתה הבית רייק
ולבנתיים כל הפרטים שאמרתי לך על התנהגות התוכים זה קרה בזמן החופש שכל המשפחה בהרכב מלא מהבוקר עד הערב אז הולך להיות להם הרבה שקט מתחילת תרופת הלימודים ומתי שמתחילים כולם לחזור לבית כבר התוכים מתחילים להתארגן לשינה...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”