ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם קוקטליים ומזמרים מסתדרים ביחד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שמעון111
ביצה
ביצה

Re: האם קוקטליים ומזמרים מסתדרים ביחד

שליחה על ידי שמעון111 »

וגם האם קשה להרבות אלכסנדרונים?
איזה סוג תערובת כדאי לי לקנות להם?
איזה בית הטלה כדאי לי לשים והאם למקם אותו בחוץ או בתוך הכלוב?
עשיתי חיפושים מקיפים באינטרנט ולא מצאתי יותר מידי מידע...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אלכסנדרונים מתרבים בשבי, לא קשה להרבות אותם יותר מסוגים אחרים כמו למשל דררות, זה תלוי מאוד בזוג ובתנאים שהוא מקבל.

לאלכסנדרונים אפשר להשתמש בתא הטלה שמתאים גם לג'אקו במידות 60*50*30 ס"מ. בצורת L
את התא מרפדים בנסורת נקייה ( כמו שמוכרים בחנויות למכרסמים) בגובה 2 ס"מ בערך.

כמו לכל שאר התוכים ההמלצה שלי היא להשתמש כבסיס תזונה בכופתיות. הכופתיות מכילות את כל אבות המזון ולכן הסיכוי שלתוכי יהיו חוסרי תזונה נמוכים יותר, הכופתיות צריכות להוות כ 75% מהמנה היומית ובנוסף יש להגיש תערובות זרעים לתוכים גדולים, ירקות ,פירות
והשרייה / הנבטה למי שמעוניין ממש להשקיע.
את התוספות יש לתת בכמויות קטנות לאורך השבוע.
כמובן שמים טריים בכל יום.

זוגות זקוקים לשקט וביטחון על מנת להתרבות, לכן חשוב למעט בהפרעות ובמיוחד בפתיחת תא ההטלה.
את תא ההטלה עדיף למקם במקום גבוה ומוגן ( גשם, שמש ישירה, חיות) כך שתהיה לך גישה אליו.
יש פלוסים ומינוסים במיקום התא מחוץ לכלוב או בתוכו. כשהתא בתוך הכלוב הוא מוגן יותר ובמקרים מסויימים התוכים ירגישו יותר נוח
להכנס אליו ( תלוי במיקום) אבל עדיין כשתרצה לברר מה קורה בתא תצטרך להכנס לתוך הכלוב מה שיפחיד את התוכים.
שמעון111
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שמעון111 »

ישלי בנוסף שני כלבים בגג האמת שהם לא מרעישים יותר מידי ולא נראה לי שהם יתקרבו אל התוכים זה יכול לפגוע משמעותית ברבייה שלהם?
ואני עכשיו שוקל להרחיב את החיפוש שלי לשני זוגות רוזלה או סנגל. משהו באזור הזה אני רוצה להביא זוג שלא יעלה על ה2000 שקל ושאני אוכל למכור את הגוזלים שלהם בתור האכלות יד. והרוזלות פשוט שמעתי שזה תוכי שקל מאוד להרבות אותו ואין לי גם את כל ההתעסקות הזו של האכלת יד. על איזה זוג אתה ממליץ לי ?
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רוזלות אינן מתאימות כהאכלת יד ואין להם ביקוש כהאכלות יד. הסנגל עדיף בהרבה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”