היי.
הז׳אקואית שלי בת שנה וחצי היתה 16 יום בפנסיון.
כשחזרתי לאסוף אותה ראיתי שהיא לא אותה תוכית שהיתה.
סיפור ארוך ועצוב. חרא פנסיון. היא היתה בסרטים. אבל יצאה מזה וחזרה לעצמה לאחר כשבוע שבועיים. גמרתי עם פנסיונים.
בכל אופן בלילה הראשון בבית לאחר החזרה היא השתוללה באמצע הלילה ברמה שהתעוררנו ובאנו להרגיע אותה.
בבוקר היו על רצפת הכלוב 10 נוצות תעופה. בימים הבאים איבדה עוד שלוש או ארבע נוצות. לפחות שתיים נשברו ודיממו.
רוב הנוצות מכנף אחת שממש מכוסחת. והתוצאה היא שבמקום לדאות בבטחה לרצפה היא מתרסקת.
והשאלה היא כמה זמן עד שהנוצות יגדלו בחזרה? האם אחרי טראומה התוכי מגדל נוצות מהר יותר או שנחכה להחלפת הנוצות שבדיוק התחלפו לפני חודשיים?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גדילת נוצות בחזרה לאחר טראומה
מנהל: מפקחים
Re: גדילת נוצות בחזרה לאחר טראומה
מצער לשמוע על המקרה, חבל שאין יותר פרטים כדי שאחרים ישקלו בכובד ראש העברת התוכי לפנסיון .
מעבר לכך שהטיפול לא תמיד איכותי יתכן מאוד שתוכים שמובאים לפנסיון נשאי מחלה כזו או אחרת, מה שמעמיד
את התוכי שלכם אף בסיכון בריאותי חמור.
בכל מקרה, נוצות שנופלות שלמות כתוצאה מנשירה או טראומה לרוב גדלות בקצב מהיר מחדש.
במקרה זה כמו בעת החלפת הנוצות אני ממליץ לדאוג שהתזונה תהיה משופרת ומגוונת ככל שניתן. הרבה ירקות
תערובת השרייה והנבטה ובנוסף תוספת של סידן. במקרים מסוימים אפשר גם להשתמש במזון ביצים שמפזרים על האוכל הלח.
על נוצות מדממות צריכים לעקוב ולבחון האם הדם נקרש והנוצה לא מדממת. איבוד דם אצל תוכים עלול להיות מאוד קריטי
ועלול להוביל לשוק ולמוות.
לגבי ההתרסקות, חשוב שבשלב זה היא לא תדאה לרצפה, לשמור עליה ככל שניתן. בדרך הפגיעה כתוצאה מהתרסקות היא
בעצם בית החזה, זה יכול להיות פגיעה בעור ובבשר או שבירת העצם. בקיצור היא זקוקה להשגחה בשבוע שבועיים הקרובים לפחות.
מעבר לכך שהטיפול לא תמיד איכותי יתכן מאוד שתוכים שמובאים לפנסיון נשאי מחלה כזו או אחרת, מה שמעמיד
את התוכי שלכם אף בסיכון בריאותי חמור.
בכל מקרה, נוצות שנופלות שלמות כתוצאה מנשירה או טראומה לרוב גדלות בקצב מהיר מחדש.
במקרה זה כמו בעת החלפת הנוצות אני ממליץ לדאוג שהתזונה תהיה משופרת ומגוונת ככל שניתן. הרבה ירקות
תערובת השרייה והנבטה ובנוסף תוספת של סידן. במקרים מסוימים אפשר גם להשתמש במזון ביצים שמפזרים על האוכל הלח.
על נוצות מדממות צריכים לעקוב ולבחון האם הדם נקרש והנוצה לא מדממת. איבוד דם אצל תוכים עלול להיות מאוד קריטי
ועלול להוביל לשוק ולמוות.
לגבי ההתרסקות, חשוב שבשלב זה היא לא תדאה לרצפה, לשמור עליה ככל שניתן. בדרך הפגיעה כתוצאה מהתרסקות היא
בעצם בית החזה, זה יכול להיות פגיעה בעור ובבשר או שבירת העצם. בקיצור היא זקוקה להשגחה בשבוע שבועיים הקרובים לפחות.
עברו כבר שלושה שבועות ואין שום זכר לנוצה חדשה.
לגבי הפנסיון,
זה פנסיון שמטפל גם בתוכים וגם בכלבים. חשבתי שהיתרון הוא שאין שם הרבה תוכים, כל אחד עם כלוב שלו מהבית ובמרחק כמה מטרים מהאחר. היה נראה לי ששם היא לא תדבק במחלות. גם לבעלת הפנסיון היה גאקו משלה והיא היתה נראית נחמדה ואמרה שתוציא את התוכית שלי וכו וכו.
בפועל כנראה, ואני מדגיש כנראה, כי אין שום הוכחה על שום דבר, מה שאני חושב שקרה:
הכלבים נבחו והפחידו התוכית.
התוכית כנראה לא יצאה מהכלוב במשך 16 יום לאחר שהובטח לי שיוציאו אותה קצת כל יום. אני חושד בגלל חוסר הקקי במגש העליון.
אני מניח שהיא הרעישה ואז אולי כיסו אותה או שזרקו אותה בחוץ לבד.
בודאות התזונה היתה גרועה. בקשתי לתת חופשי כופתיות ושתי כפות תערובת גרעינים וכמה אגוזים ביום. ואם מחלקים פירות או ירקות לשים לה כמובן אבל אם לא אז לא. כשחזרתי גיליתי בכלוב תא אוכל מלא בגרעינים ואמרה לי בעלת הפנסיון שהתוכית לא אכלה שום דבר אחר... אז אחרי שנגמרה התערובת שלי היא נתנה את התערובת שלה... לקח לי שבועיים להחזיר אותה לאט לאט לכופתיות.
לגבי הפנסיון,
זה פנסיון שמטפל גם בתוכים וגם בכלבים. חשבתי שהיתרון הוא שאין שם הרבה תוכים, כל אחד עם כלוב שלו מהבית ובמרחק כמה מטרים מהאחר. היה נראה לי ששם היא לא תדבק במחלות. גם לבעלת הפנסיון היה גאקו משלה והיא היתה נראית נחמדה ואמרה שתוציא את התוכית שלי וכו וכו.
בפועל כנראה, ואני מדגיש כנראה, כי אין שום הוכחה על שום דבר, מה שאני חושב שקרה:
הכלבים נבחו והפחידו התוכית.
התוכית כנראה לא יצאה מהכלוב במשך 16 יום לאחר שהובטח לי שיוציאו אותה קצת כל יום. אני חושד בגלל חוסר הקקי במגש העליון.
אני מניח שהיא הרעישה ואז אולי כיסו אותה או שזרקו אותה בחוץ לבד.
בודאות התזונה היתה גרועה. בקשתי לתת חופשי כופתיות ושתי כפות תערובת גרעינים וכמה אגוזים ביום. ואם מחלקים פירות או ירקות לשים לה כמובן אבל אם לא אז לא. כשחזרתי גיליתי בכלוב תא אוכל מלא בגרעינים ואמרה לי בעלת הפנסיון שהתוכית לא אכלה שום דבר אחר... אז אחרי שנגמרה התערובת שלי היא נתנה את התערובת שלה... לקח לי שבועיים להחזיר אותה לאט לאט לכופתיות.
הנוצות יצמחו, צריך להתאזר בסבלנות.
אם התוכית אוהבת מקלחות אז יהיה מעולה לקלח אותה.
מקווה שתתאושש במהרה
אם התוכית אוהבת מקלחות אז יהיה מעולה לקלח אותה.
מקווה שתתאושש במהרה