השבוע מתה התוכית שלנו מישמיש.
היא הייתה קוקטיל פנינה קנמון והייתה איתנו 5 שנים.
היא הייתה בתהליך הטלה והמצב שלה פתאום הדרדר במהירות.
קבענו כבר תור לווטרינרית אבל היא מתה לפני שהספקנו להגיע אליה.
מכיוון שהתוכית הייתה מאד אהובה על כל בני המשפחה (הורים פלוס 3 ילדים בגילאים 9,12,22) הדבר מלווה בעצב ובכי רב.
נראה לי שכדי לעזור להקל על הצער כדאי להכניס תוכי חדש הביתה.
התכונות החשובות לנו:
חברות לכל בני המשפחה.
חשוב לי מכיוון שכל בני המשפחה נמצאים ומשחקים עם התוכי - כך ש"תוכי של בן אדם אחד" לא מתאים לנו.
רעש סביר - לכן פסלתי הרבה סוגי תוכים שיכולים לגרום סכסוך עם השכנים.
אינטלגנציה - את מישמיש אילפנו לבצע כ-20 תרגילים (כולל נסיעה על קורקינט, בחירת עצמים לפי צבע, ועוד) ולכן נשמח לתוכי שקל לאלף.
יכולת דיבור טובה תהיה גם היא יתרון.
אחרי עבודת לימוד נשארתי עם התלבטות בין 3 סוגי תוכים בגדלים שונים: גרין-צ'יק (קטן), ג'ארדין (בינוני), אקלקטוס (גדול). כאשר כרגע הנטיה היא לכוון הג'ארדין.
נראה לי שעדיף לקחת תוכי מיד לאחר הגמילה כדי שהחברות עם בני המשפחה יהיה אופטימלי.
בגלל חשיבות החיברות הטוב של התוכי עבורנו,אבקש עזרה בהמלצות על מגדלים לסוגי תוכי אלו אשר עושים חברות טוב.
אני גר בהוד השרון ועובד בחיפה, כך שנוח לי מגדל קרוב לשם אך אני מוכן להגיע גם רחוק משם למגדל מומלץ.
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מחפש המלצות למגדלים מומלצים שמבצעים חיברות טוב
מנהל: מפקחים
Re: מחפש המלצות למגדלים מומלצים שמבצעים חיברות טוב
מצער לשמוע,
בכל מקרה אקלקטוס עלול בהחלט ליצור רמת רעש גבוהה בהתייחס לקוקטייל או לגרין צ'יק. כתוכי גדול כך גם חוזק השריקות.
אם רמת הרעש חשובה לכם הייתי מדרג את את הגרין צ'יק מבחינת רמת הרעש מאחת עד עשר כך:
גרין צ'יק - 3 , ג'ראדין - 4 , אקלקטוס - 6-7
לגבי בחירת מגדל או המלצות על מגדלים כאלה או אחרים, עקרונית איננו מאשרים המלצות / הכפשות על מגדלים שונים.
הסיבה העיקרית היא שלרוב מדובר באינטרס כזה או אחר על מנת להאדיר שם של מגדל מסויים או לפגוע במגדל מסויים, כמובן
שהרשת הינה כלי מצוין לכך. מעבר לכך עלול להווצר מצג שווא שממנו יפגעו רוכשים.
לשם כך יש את פורום קנייה ומכירה ואתם יכולים לפרסם שם מה אתם מחפשים.
להגיע לבדוק את התנאים שבהם המגדל מגדל את התוכי, לוודא שיש תעודות בדיקה לתוכי, לא "פנקס חיסונים" ולא בדיקה ויזואלית של וטרינר, חשוב שלתוכי יעשו בדיקות מעבדה השוללות מחלות כגון כלמידיה והמקור והנוצות, לרכוש תוכי ולגלות לאחר מכן שהוא נשא של המחלות במיוחד של המקור והנוצות שהינה מחלה סופנית זה לא נעים בלשון המעטה.
לגבי רמת ההחתמה של התוכי, בעת הרכישה עליכם לוודא שהתוכי חברותי, לפחות לבעלים בשלב ראשון.
גם אני בדעה שעדיף לקחת גוזל לאחר הגמילה מאחר והמעבר לבית החדש יהיה קל וטוב יותר.
בהצלחה.
בכל מקרה אקלקטוס עלול בהחלט ליצור רמת רעש גבוהה בהתייחס לקוקטייל או לגרין צ'יק. כתוכי גדול כך גם חוזק השריקות.
אם רמת הרעש חשובה לכם הייתי מדרג את את הגרין צ'יק מבחינת רמת הרעש מאחת עד עשר כך:
גרין צ'יק - 3 , ג'ראדין - 4 , אקלקטוס - 6-7
לגבי בחירת מגדל או המלצות על מגדלים כאלה או אחרים, עקרונית איננו מאשרים המלצות / הכפשות על מגדלים שונים.
הסיבה העיקרית היא שלרוב מדובר באינטרס כזה או אחר על מנת להאדיר שם של מגדל מסויים או לפגוע במגדל מסויים, כמובן
שהרשת הינה כלי מצוין לכך. מעבר לכך עלול להווצר מצג שווא שממנו יפגעו רוכשים.
לשם כך יש את פורום קנייה ומכירה ואתם יכולים לפרסם שם מה אתם מחפשים.
להגיע לבדוק את התנאים שבהם המגדל מגדל את התוכי, לוודא שיש תעודות בדיקה לתוכי, לא "פנקס חיסונים" ולא בדיקה ויזואלית של וטרינר, חשוב שלתוכי יעשו בדיקות מעבדה השוללות מחלות כגון כלמידיה והמקור והנוצות, לרכוש תוכי ולגלות לאחר מכן שהוא נשא של המחלות במיוחד של המקור והנוצות שהינה מחלה סופנית זה לא נעים בלשון המעטה.
לגבי רמת ההחתמה של התוכי, בעת הרכישה עליכם לוודא שהתוכי חברותי, לפחות לבעלים בשלב ראשון.
גם אני בדעה שעדיף לקחת גוזל לאחר הגמילה מאחר והמעבר לבית החדש יהיה קל וטוב יותר.
בהצלחה.
תודה, אנסה מה שהצעת.
היי אלי,
ממה שראיתי בינתיים אין אף מגדל שמבצע בדיקות לכל התוכים שלו (סביר אפילו שלא עושים לרוב המוחלט).
אפילו כשקניתי בזמנו את מישמיש מעוזי הוא לא ביצע בדיקות כך שנראה לי שאם זה חשוב אז יהיה צורך לעשות בדיקה בעצמי.
ממה שראיתי בינתיים אין אף מגדל שמבצע בדיקות לכל התוכים שלו (סביר אפילו שלא עושים לרוב המוחלט).
אפילו כשקניתי בזמנו את מישמיש מעוזי הוא לא ביצע בדיקות כך שנראה לי שאם זה חשוב אז יהיה צורך לעשות בדיקה בעצמי.
לתוכים בסדר גודל של קוקטיל הרוב הכמעט מוחלט לא יבצע בדיקות. עלות הבדיקות יכולה להיות יותר מעלות התוכי ולא כולם מעוניינים לשלם
סכום גבוה לקוקטיל. אצל עוזי נעשו בדיקות מדגמיות בבית גידול ( אני יודע כי אני לקחתי דם ושלחתי למעבדה) ולא בדיקות פרטניות מהסיבה שציינתי. לצערי הרב, לא רק מגדלים לא מבצעים בדיקות אלא חלק ניכר מהחוות הגדולות. בחלקם מספקים "תעודות בריאות" שנכתבו בידי וטרינר פנימי של החווה ומדובר בבדיקה ויזואלית בלבד ולא בבדיקות מעבדה.
שאלתך מאוד חשובה, חלק ניכר מהרוכשים לא מבינים את חשיבות הבדיקות ולא ערים לעוגמת הנפש שיכולה להיווצר כשאצל התוכי מתפרצת מחלה ובטח כשהוא מת.
ההצעה שלי היא שכשתרכוש תוכי תבקש התחייבות מהמגדל לבריאות התוכי. תסכמו נניח על מספר ימים מועט מרגע הרכישה בהם תבצע את הבדיקות לתוכי. במידה והבדיקות חיוביות למחלות תהיה לך אפשרות להחזיר את התוכי ולקבל את הכסף. כמובן שגם התהליך הזה כולו לא פשוט וכרוך בריצות ואולי הפסד כספי אבל זה עדיף מאשר בשלב מאוחר יותר לאבד את התוכי.
אפשר לבדוק את התוכי למחלת הכלמידיה ( שיש לה טיפול וניתן לטפל בה בהצלחה) ולמחלת המקור והנוצות.
בהצלחה.
סכום גבוה לקוקטיל. אצל עוזי נעשו בדיקות מדגמיות בבית גידול ( אני יודע כי אני לקחתי דם ושלחתי למעבדה) ולא בדיקות פרטניות מהסיבה שציינתי. לצערי הרב, לא רק מגדלים לא מבצעים בדיקות אלא חלק ניכר מהחוות הגדולות. בחלקם מספקים "תעודות בריאות" שנכתבו בידי וטרינר פנימי של החווה ומדובר בבדיקה ויזואלית בלבד ולא בבדיקות מעבדה.
שאלתך מאוד חשובה, חלק ניכר מהרוכשים לא מבינים את חשיבות הבדיקות ולא ערים לעוגמת הנפש שיכולה להיווצר כשאצל התוכי מתפרצת מחלה ובטח כשהוא מת.
ההצעה שלי היא שכשתרכוש תוכי תבקש התחייבות מהמגדל לבריאות התוכי. תסכמו נניח על מספר ימים מועט מרגע הרכישה בהם תבצע את הבדיקות לתוכי. במידה והבדיקות חיוביות למחלות תהיה לך אפשרות להחזיר את התוכי ולקבל את הכסף. כמובן שגם התהליך הזה כולו לא פשוט וכרוך בריצות ואולי הפסד כספי אבל זה עדיף מאשר בשלב מאוחר יותר לאבד את התוכי.
אפשר לבדוק את התוכי למחלת הכלמידיה ( שיש לה טיפול וניתן לטפל בה בהצלחה) ולמחלת המקור והנוצות.
בהצלחה.