ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האין כליאה בכלוב מזיקה לציפור?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Itaykremer
ביצה
ביצה

האין כליאה בכלוב מזיקה לציפור?

שליחה על ידי Itaykremer »

שלום רב,

כחלק מהרצון שלי לקנות תוכי (ג'אקו) אי אפשר שלא לחשוב על חוסר החופש שיש לציפור בתוך הכלוב. בניגוד לכלב שרגיל להיות בבית או אוגר שהכלוב בשבילו גדול, התוכי רגיל למרחבים.

אשמח להתייחסות.
תודה מראש.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האין כליאה בכלוב מזיקה לציפור?

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית על אותו עיקרון גם האוגר אמור לחיות במרחבים פתוחים. אוגר יכול לגמוע מספר קילומטרים ביום בחיפוש אחר מזון.

לשאלתך, ישנו הבדל מהותי בין תוכי או ציפור שחיו בטבע נלכדו והושמו בכלוב לבין תוכי שבקע בשבי, בסביבת בני אנוש.

זה נכון במיוחד לגבי תוכים מוחתמים, בבית הגידול שלנו לדוגמה הגוזלים הבוקעים רואים בני אנוש וגדלים באוירה שאנו בני האנוש הלהקה שלהם, הם מתרגלים למגע שלנו, לקולות ולסביבה. רגילים לחיות בכלוב בגודל סביר שמאפשר להם להרגיש ביטחון מצד אחד ומצד שני מתאפשר להם לצאת מחוץ לכלוב ולשהות במחיצתנו. כך שהתוכים שגדלים כך בעצם לא מכירים ומודעים לאפשרות אחרת כמו תוכים שנתפשים בטבע ומושמים בכלובים.

תוכים שגדלים בבית תחת אחריות המגדל צריכים לקבל תזונה מתאימה ומלאה, צריכים לקבל יחס ישיר ועקיף. באחריותנו לספק להם גם גירויים שונים כגון צעצועים שונים על מנת שלא ישתעממו.
Itaykremer
ביצה
ביצה

ובכל זאת, הציפור נועדה למרחבים של השמים. אני מניח שהטבע הזה לא נלקח ממנה. תוכי שישוחרר יחיה טוב יותר מאשר בתוך הכלוב.
ודבר נוסף, גם אם התוכי רגיל להיות בכלוב, 10 שעות ביום לא מנוונות אותו ומזיקות לו? והרי שלאדם הממוצע אין אפשרות להוציאו מהכלוב למשך זמן סביר ולעיתים התוכי נשאר בכלוב הרבה יותר מ10 שעות.

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי שישוחרר לרוב לא ישרוד בטבע וימות. דררות וקוואקרים הצליחו להסתדר בטבע הישראלי, אם לתוכי (מהסוגים שציינתי ) שעף מהבית יתמזל מזלו והוא יצטרף ללהקה קיימת יש סיכוי שישרוד, אחרת הוא יטרף או יגווע ברעב.

התוכי אינו מתנוון בכלוב, הוא עסוק בפעילות בכלוב ומחוצה לו, מנפנף בכנפיים ומטפס ובכך שומר על שריריו פעילים.
תוכים חיים בשבי עשרות רבות של שנים, זה יכול להוכיח שהם אינם מתנוונים. חיים לא פחות שנים מאשר בטבע וחיים לרוב טוב עם תזונה מאוזנת ובריאה.
Itaykremer
ביצה
ביצה

תודה. ומה לגבי השעות המועטות שיש לאדם העובד הממוצע עם התוכי?

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רוב מגדלי התוכים נעדרים מהבית שעות לא מועטות, לכן זה תלוי מאוד כיצד התוכי הורגל. אם ההרגלה היא נכונה
התוכי מקבל את ההיעדרות כדבר מובן. חשוב מאוד בעת הרכישה לקבל הדרכה בנושאים הנוגעים לכמות המינון והיחס שניתנים לתוכי כמו
בשאר הדברים הקשורים כגון תזונה נכונה, שמירה על בריאות התוכי וכו'.
Itaykremer
ביצה
ביצה

כדי שלא ירגיש כלוא, מה לגבי שחרורו של התוכי בבית? הכוונה היא לשחרר אותו בבית (חלונות סגורים) כשאנחנו הולכים לישון ושאנחנו לא נמצאים. כך יש לו מרחב מחיה גדול. האם נכון לנהוג כך?

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הייתי אומר שעלול להיות די מסוכן לעשות זאת כאשר אינכם נמצאים בבית, הסיבה נעוצה בכך שהתוכי עלול לכרסם רהיטים וציוד, כבלי חשמל וכו'. אם רוצים לבצע זאת יש להתאים את החדר בו התוכי שוהה בצורה בטוחה.
Itaykremer
ביצה
ביצה

האם ישנן הנחיות לכך? באיזה אופן מתאמנים חדר לשהייה של התוכי? והאם יש הבדל בין שיחרורו בלילה לבין שיחרורו כשאנו לא בבית כלל?

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך לדאוג שבחדר לא יהיו דברים רעילים, זה אומר גם ציפוי לריהוט שנמצא בחדר ועלול להיות מכורסם, חומרי ניקוי שונים, וילון לזכוכית החלון על מנת שהתוכי לא יעוף לתוכה ויפצע, הסתרת כבלי חשמל למניעת כירסום, סגירת אסלה אם יש בחדר וכו'. פשוט לבדוק דבר דבר כדי למנוע תאונות.בלילה זה לא ממש משנה אם אתם בבית או לא מאחר ואתם ישנים והתוכי חופשי, ממש כאילו אינכם נמצאים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”