ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ייעוץ בגידול גוזל קקדו
מנהל: מפקחים
Re: ייעוץ בגידול גוזל קקדו
באינטיליגנציה של תוכים אי אפשר לזלזל, מהרגע הראשון שהתחילו הצרחות הבנתי שהוא פשוט רוצה תשומת לב והבנתי שצריך להתעלם מכך .
משהו שקרה לי היום וקצת מטריד אותי ,החלטתי לנקות אותו קצת מדייסה שלכלכה אותו .
השתמשתי בשתי מגבות אחת יבשה ואחת מעט טבולה במים חמימים .
כשבאתי להאכיל אותו בשעה 21:00 שזאת השעה הקבועה שמתי לב שהזפק לא התרוקן ,הארוחה הקודמת היתה בשעה 15:00 .
את הניקיון שלו ביצאתי בערך ב15:30 כלומר חצי שעה לאחר מתן הארוחה.
יכול להיות שיש קשר בין המקרים והאם ישנה סכנה ?
משהו שקרה לי היום וקצת מטריד אותי ,החלטתי לנקות אותו קצת מדייסה שלכלכה אותו .
השתמשתי בשתי מגבות אחת יבשה ואחת מעט טבולה במים חמימים .
כשבאתי להאכיל אותו בשעה 21:00 שזאת השעה הקבועה שמתי לב שהזפק לא התרוקן ,הארוחה הקודמת היתה בשעה 15:00 .
את הניקיון שלו ביצאתי בערך ב15:30 כלומר חצי שעה לאחר מתן הארוחה.
יכול להיות שיש קשר בין המקרים והאם ישנה סכנה ?
לא רואה שום קשר, מה המצב כרגע? האם הסתדר?
המצב כרגע תקין ויתרתי על ארוחה אחת כדי לא להאכיל שהזפק מלא ולמוחרת הכל היה בסדר גמור
בהודעה האחרונה שלי הגבתי שהכל בסדר אבל זאת לפני שבדקתי את הזפק שלו שוב .
אתמול הזפק היה מלא לגמרי שבאתי להאכיל ארוחה אחרונה של ערב(22:00) ולכן ויתרתי על ארוחה זו, כאשר הארוחה שקדמה לה היתה ב16:00, למוחרת (היום בבוקר בשעה 8:00 ) הזפק התרוקן והגשתי לו ארוחה רגילה וכך גם בצהריים הזפק התרוקן והגשתי ארוחה ב-16:00 .
כרגע כשבאתי להאכיל שוב (22:00) הזפק שוב מלא לגמרי
האם יש צורך לדאוג?האם כדאי לנסות טיפול נסטטין?
חשוב לציין שהיו יומיים שמאז שהורדתי לכמות של 70 cc , הארוחות היו בסדר גמור ומסודרות מבחינת אופן האכלה והתרוקנות הזפק
בברכה גברי
אתמול הזפק היה מלא לגמרי שבאתי להאכיל ארוחה אחרונה של ערב(22:00) ולכן ויתרתי על ארוחה זו, כאשר הארוחה שקדמה לה היתה ב16:00, למוחרת (היום בבוקר בשעה 8:00 ) הזפק התרוקן והגשתי לו ארוחה רגילה וכך גם בצהריים הזפק התרוקן והגשתי ארוחה ב-16:00 .
כרגע כשבאתי להאכיל שוב (22:00) הזפק שוב מלא לגמרי
האם יש צורך לדאוג?האם כדאי לנסות טיפול נסטטין?
חשוב לציין שהיו יומיים שמאז שהורדתי לכמות של 70 cc , הארוחות היו בסדר גמור ומסודרות מבחינת אופן האכלה והתרוקנות הזפק
בברכה גברי
לפני שמתחילים עם כל מיני תרופות כדאי לבדוק שבאמת עושים הכל כשורה.
1. לבדוק טמפרטורת האכלה, אוכל שמוגש לגוזל קר מידי עלול לגרום לעימדון בזפק ולהתעכל לאט מידי.
מצד שני חייבים להקפיד שהמזון שניתן אינו חורג מהטמפרטורה הרצויה שהיא עד 42 מעלות. אני ממליץ לא לתת יותר מ 41 מעלות כי זה מספיק חמים. כדאי לשמור על הטמפרטורה של הדייסה בכלי נוסף עם מים חמים.
2. סמיכות הדייסה. אם הדייסה סמיכה מידי היא תתעכל לאט יותר. שים לב שהיחס מתאים. יחס של 1:2.5 - 1:3 סביר וטוב.
3. ניסטטין זה סוג של אנטיביוטיקה, נותנים נסטטין לטיפול במידה ונמצא שלתוכי יש פטריות בזפק, נסטטין זו אנטיביוטיקה חלשה אומנם, אבל חבל לתת לתוכי אנטיביוטיקה שלא לצורך. צריך לזכור שהאנטיביוטיקה פועלת גם מול החיידקים הטובים שיש בזפק ולכן כשאין באמת צורך זה אפילו עלול להזיק.
האם העברת את הגוזל לכלוב או למקום מרווח יותר עם כלי אוכל?
1. לבדוק טמפרטורת האכלה, אוכל שמוגש לגוזל קר מידי עלול לגרום לעימדון בזפק ולהתעכל לאט מידי.
מצד שני חייבים להקפיד שהמזון שניתן אינו חורג מהטמפרטורה הרצויה שהיא עד 42 מעלות. אני ממליץ לא לתת יותר מ 41 מעלות כי זה מספיק חמים. כדאי לשמור על הטמפרטורה של הדייסה בכלי נוסף עם מים חמים.
2. סמיכות הדייסה. אם הדייסה סמיכה מידי היא תתעכל לאט יותר. שים לב שהיחס מתאים. יחס של 1:2.5 - 1:3 סביר וטוב.
3. ניסטטין זה סוג של אנטיביוטיקה, נותנים נסטטין לטיפול במידה ונמצא שלתוכי יש פטריות בזפק, נסטטין זו אנטיביוטיקה חלשה אומנם, אבל חבל לתת לתוכי אנטיביוטיקה שלא לצורך. צריך לזכור שהאנטיביוטיקה פועלת גם מול החיידקים הטובים שיש בזפק ולכן כשאין באמת צורך זה אפילו עלול להזיק.
האם העברת את הגוזל לכלוב או למקום מרווח יותר עם כלי אוכל?
בדהכ אני מחכה משהו כמו 20-30 דקות שהדייסה תתקרר מעט אבל עדיין נשארת חמימה ,מקפיד גם לא להאכיל עם דייסה שהתקררה וגם לא להשתמש בדייסה שהתקררה ולחמם אותה.
היום אני אקנה מד חום לנוזלים ואקפיד על טמפרטורה נמוכה מ41 מעלות ,ונבדוק האם יש שינוי.
העברתי אותו לקופסת פלסטיק של כתר שקופה הרבה יותר גדולה ומרווחת כמו כן החלפתי את הרשת לרשת צפופה יות כדי שרגליו לא יעברו דרכה .
אני אחכה עוד מספר ימים והעביר אותו לכלוב עם כלים לאוכל.
היום אני אקנה מד חום לנוזלים ואקפיד על טמפרטורה נמוכה מ41 מעלות ,ונבדוק האם יש שינוי.
העברתי אותו לקופסת פלסטיק של כתר שקופה הרבה יותר גדולה ומרווחת כמו כן החלפתי את הרשת לרשת צפופה יות כדי שרגליו לא יעברו דרכה .
אני אחכה עוד מספר ימים והעביר אותו לכלוב עם כלים לאוכל.
איך הוא התרוקן בארוחה של הצהריים?
בגדול אין בעיה לדלג על ארוחה או שתיים, לא צריך לדאוג מזה.
ברגע שתארגן כלוב תעביר אותו, תתחיל לחשוף אותו לכופתיות בשלב ראשון.
חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה לנוזלים מאחר וטמפרטורת האוכל שניתנת לגוזל חשובה מאוד. מזון חם מידי עלול לגרום לכוויה, מזון קר מידי עלול לגרום לכך שהמזון לא יתעכל כראוי. אתה יכול להשתמש גם עם מד טמפרטורה דיגיטלי רגיל, זה לא הכי נוח אבל לפחות עד שתקנה מד מתאים.
בגדול אין בעיה לדלג על ארוחה או שתיים, לא צריך לדאוג מזה.
ברגע שתארגן כלוב תעביר אותו, תתחיל לחשוף אותו לכופתיות בשלב ראשון.
חשוב לעבוד עם מד טמפרטורה לנוזלים מאחר וטמפרטורת האוכל שניתנת לגוזל חשובה מאוד. מזון חם מידי עלול לגרום לכוויה, מזון קר מידי עלול לגרום לכך שהמזון לא יתעכל כראוי. אתה יכול להשתמש גם עם מד טמפרטורה דיגיטלי רגיל, זה לא הכי נוח אבל לפחות עד שתקנה מד מתאים.
אז מד טמפרטורה לנוזלים יש ,ממחר נתחיל לעבוד איתו .
בצהריים ובבוקר מתרוקן טוב ,בערב ישנה בעיה שהזפק לא מתרוקן עד הסוף אך יש שיפור קל מאתמול.
אתמול בערב הזפק היה מלא בצורה כזאת כך שהיה נראה כי לא היתה שום פעילות עיכול מאז ההאכלה של הצהריים.
היום בערב עדיין לא התרוקן לגמרי אבל המצב נראה הרבה יותר טוב מאתמול ונראה כי נשארה כמות לא גדולה של אוכל בזפק.
האם כדאי לעבור לשני ארוחות ביום בוקר וצהריים ?או אולי לנסות לרדת מ 70 CC לקצת פחות ולנסות לאפשר 3 ארוחות ביום ?
מצרף תמונות של הפרחח שהתחיל לטפס בעצמו על הקופסא.
בצהריים ובבוקר מתרוקן טוב ,בערב ישנה בעיה שהזפק לא מתרוקן עד הסוף אך יש שיפור קל מאתמול.
אתמול בערב הזפק היה מלא בצורה כזאת כך שהיה נראה כי לא היתה שום פעילות עיכול מאז ההאכלה של הצהריים.
היום בערב עדיין לא התרוקן לגמרי אבל המצב נראה הרבה יותר טוב מאתמול ונראה כי נשארה כמות לא גדולה של אוכל בזפק.
האם כדאי לעבור לשני ארוחות ביום בוקר וצהריים ?או אולי לנסות לרדת מ 70 CC לקצת פחות ולנסות לאפשר 3 ארוחות ביום ?
מצרף תמונות של הפרחח שהתחיל לטפס בעצמו על הקופסא.
אני הייתי עובר בשלב זה לשתי ארוחות ביום של 60-70 ML כל אחת, בוקר ולילה ובמקביל שם לו כלי לאוכל עם כופתיות.
נותן לו אפשרות להתחיל לנשנש כופתיות מה שיקרה מהר מאוד.
אם אין לך כלוב תחשוב על שיטה לחבר כלי אוכל קרוב אליו מבלי שהוא יהפוך אותו.
נותן לו אפשרות להתחיל לנשנש כופתיות מה שיקרה מהר מאוד.
אם אין לך כלוב תחשוב על שיטה לחבר כלי אוכל קרוב אליו מבלי שהוא יהפוך אותו.
עדכון מהימים האחרונים,עברתי להאכיל 3 ארוחות של 60 cc בכל מנה .האוכל נבדק בעזרת מד טמפרטורה ואני מאכיל אותו כאשר הטמפרטורה עומדת על פחות מ41 מעלות.
התחלתי להכין את הדייסה מעט יותר דלילה וחל שיפור גדול,האוכל מתעכל יותר טוב ואין בעיות של זפק שמתרוקן לאט.
כמו כן הוספתי כלי של מים וכלי לאוכל עם כופתיות מסוגי פריטי בירד שמקובעים לקופסא ,כרגע אין כל כך התענינות בכופתיות.
האם כדאי לרסק תפוחים ולנסות להאכיל בעזרת כפית ? או בסוגי פירות או ירקות שונים אחרים ?
התחלתי להכין את הדייסה מעט יותר דלילה וחל שיפור גדול,האוכל מתעכל יותר טוב ואין בעיות של זפק שמתרוקן לאט.
כמו כן הוספתי כלי של מים וכלי לאוכל עם כופתיות מסוגי פריטי בירד שמקובעים לקופסא ,כרגע אין כל כך התענינות בכופתיות.
האם כדאי לרסק תפוחים ולנסות להאכיל בעזרת כפית ? או בסוגי פירות או ירקות שונים אחרים ?