ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בניית כלוב ענק בטבע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Yosef tukim
ביצה
ביצה

בניית כלוב ענק בטבע

שליחה על ידי Yosef tukim »

שלום לאלי ולכולם,
ראשית אני חדש פה באתר אז אאחל לכולם בהצלחה רבה בכל מעשיי ידיהם

יש לי כלוב בבית בגודל של 2.3 בערך גובה 1.8 עם קוקטיילים תוכונים ופינקים.
לאחרונה החלטתי שאני רוצה לגדול קצת וגם להרבות את התוכים בצורה יותר רצינית.
אני גר ביישוב שנמצא על הר וליד הבית שלי יש חורשה גדולה בה אני יכול לבנות כלוב באיזה גודל שארצה.
חשבתי לבנות כלוב גדול בגודל של 6 מטר ולחלק אותו לפי זני ציפורים.
איך מומלץ לבנות כלוב בגדול כזה? חשבתי לקחת מוטות עץ גדולים לקבע אותם באדמה עם בטון ואז לחבר עם רשת ריבועים ואקדח סיכות וכמובן לחבר לאדמה באיזה צורה שאי אפשר יהיה לחפור מלמטה
האם זה יהיה מסוכן מצד תנים זאבים וחתולים?
האם התוכים יוכלו לשרוד את החורף בכלוב כזה? (קר באזור שלנו)
שאר הצעות,הערות והארות יתקבלו בברכה ובשמחה.
יוסף.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בניית כלוב ענק בטבע

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

אפשרי בהחלט עם חיזוקים מתאימים. אתה יכול להשתמש ברשת ציפורים שמגיעה בפלטות, בדרך כלל במידות 1*2 מטר.
חיבור בין הפלטות נעשה ע"י קליפסים ופלייר שמיועדים לכך.
תמונה שלך רשת קשיחה:
רשת קשיחה.JPG
תמונה של פלייר וקליפסים:
פלייר.jpg

אם אתה מקים את המסגרת מעץ כדאי שיהיה עץ בעובי מספיק כדי שלא יכורסם. כמובן שזה תלוי בסוג התוכים.
על מנת למנוע כירסום של העץ אפשר ללצפות את העץ בחלקו הפנימי של הכלוב ברשת שתמנע כירסום.
אפשר גם לחבר למסגרת העצים את הרשת מצידה הפנימי של המסגרת אבל בצורה כזאת צריך לחבר את הרשת לעץ בצורה טובה וחזקה.

על הריצפה אפשר לפרוס רשת ריבועים 1*1 ס"מ, מה שימנע חדירת מזיקים ( עכברים חולדות וכו' מתחת לכלוב.

חובה להתקין גגון לפחות על חלק מהגג על מנת שלתוכים יהיה מסתור מהגשם/ שמש, שם גם ימוקמו תאי ההטלה וכלי האוכל.

תוכים מסתדרים בטמפרטורות של ארצנו, בכל זאת אני ממליץ בחורף ליצור מחסום לרוח ע"י כיסוי חלקו האחורי של הכלוב וצדדיו.
הכיסוי מונע משבי רוח עזים ולתוכים הרבה יותר נוח וקל לעבור את החורף.

זה באופן כללי ביותר...
Yosef tukim
ביצה
ביצה

תודה רבה אלי, נראה שאתה עושה עבודה מדהימה באתר הזה.
האם לדעתך רשת ריבועים תספיק?
פשוט העלויות של רשת כזו הם מאוד גבוהות.
והאם לדעתך לקנות עצים מנגר או לחפש גזעים של עצים מספיק עבים ואיתם לנסות לבנות?
לגבי חיבור העצים לקרקע כיצד אתה ממליץ?
תודה רבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כשמשווים רשת מול רשת זה נכון הרשת הקשיחה יקרה יותר. מצד שני אם אתה מתכוון לגדל לאורך זמן הרשת הקשיחה עמידה
יותר ויש לה עוד מספר יתרונות בולטים במיוחד עבורך ולאיזור בו אתה מתכוון לגדל. אני אמנה עבורך את החסרונות והיתרונות.

חסרונות של הרשת ריבועים ( 1*1 ס"מ) :
רשת ריבועים פחות עמידה כמו שציינתי מבחינת קורוזיה ומתפרקת די מהר בתנאים מסוימים.
רשת ריבועים אינה עמידה מספיק בפני בעלי חיים גדולים.
רשת ריבועים לא תוכל לשמש אותך במידה ובעתיד תחליט על אכלוס הכלובים בתוכים גדולים יותר.

יתרונות:
רשת זולה יחסית..
צפופה יותר ומונעת יותר מהרשת הקשיחה כניסה ל מזיקים.

היתרונות של הרשת הקשיחה הם:
עמידה מאוד וחזקה.
נוחה וקלה יותר לבניית הכלוב מאחר והיא קשיחה בזכות עצמה.
מתאימה לכל סוגי התוכים.

חסרונות ( אם אפשר לקרוא לזה כך) זה המחיר.

בסופו של דבר בבניית כלוב מלבד הרשת יש את מסגרת הכלוב שגם היא יקרה.
היתרון שבבניית כלובים מרשת קשיחה ( עד גבול מסויים ) זה שאפשר לחסוך במסגרת יקרה בחלק גדול מהמקרים.

לבניית כלוב מרשת ריבועים תצטרך מסגרת מעץ. מוטות עץ בחתך של 50*50 מ"מ ולאחר מכן הוספת חיזוקים כנדרש.
אגב, אתה מדבר על כלוב בגודל 6 מטר שמחולק לכלובים, נניח שלושה כלובים של 2 מטר בגובה 2 מטר מה העומק עליו חשבת?

נסה לתת לי יותר פרטים לגבי גודל הכלובים שנראים לך כדי שאוכל לענות על שאלת החיבור לקרקע.
Yosef tukim
ביצה
ביצה

העומק הוא בין 2 מטר ל3 מטר (זה בטבע). נראה לי שזה הדבר היחיד שלא אמרתי קודם. זה נותן לך מידע מספיק על הכלובים?
האם בשימוש עם רשת בכלוב בגודל כזה אפשר לחסוך חיזוקים ומסגרת מעץ?
האם לדעתך עדיף לחלק הכלובים לזוגות או שהם יכולים לחיות בלהקה ועדיין להתרבות בצורה טובה?
תודה איש יקר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הבנתי נכון אז אתה מדבר על כלוב במידות 2 מטר גובה, 6 מטר אורך, 2-3 מטר עומק? תקן אותי אם אני טועה.

אילו סוגים אתה הולך לאכלס בכלוב וכמה מכל סוג?

שוב, בכל צורה או שיטת גידול יש יתרונות וחסרונות. כשמגדלים בזוגות היתרון הוא שלזוג אין "עסקים" עם זוגות שכנים, הוא לא צריך לשמור על התא מתוכים אחרים ואין לו כמעט הפרעות. זה נטו הזוג.
לעומת זאת הטיפול והתחזוקה של הכלובים קשה יותר.
בכלוב תעופה אתה מחליף כלי מים ואוכל לכל הזוגות, בכלובי רבייה אתה צריך לטפל בכל כלוב בנפרד.

ישנם סוגים שמסתדרים לא רע ביחד, למשל התוכונים והקוקוטילים. אפשר לשים את שני הסוגים בכלוב מרווח עם תאי הטלה מתאימים לכל סוג. שני הסוגים יתרבו ללא כל בעיה ובצורה טובה.

את כל שאר הסוגים כמעט הייתי מפריד, כל סוג לבד בכלוב משלו. נניח בכלוב 3-2*2*2 זה כלוב מעולה. בכלוב כזה
כל סוג של תוכים יוכל להתעופף וירגיש מצוין.

אם אתה בונה מהרשת הקשיחה כלוב שהוא נניח במידות 2*2*2 ומחבר את הרשתות עם הקליפסים הכלוב יהיה גמיש ולא מספיק יציב. עדיין תצטרך לחזק אותו. אם מתאפשר לך להשתמש בענפים של עצים אתה יכול לחסוך.

נניח באיזור דלת הכניסה תבנה מסגרת מעץ, עשוי ממוטות קנויים או ממתכת, זאת על מנת לשמור על דיוק עבור הדלת. אפשר להוסיף מוטות מענפי עצים לרוחב הכלוב מחוברים עם מסמרים מכופפים או ברגים כל תוספת של ענף כזה יוסיף יציבות וחוזק, בפינות הכלוב תוכל גם שם להשתמש בחיזוקים מענפי עצים למשל תשים ענף בשיפוע מהרשת האנכית לכיוון הגג. וכן הלאה.

במידה ואתה הולך להניח גג תצטרך להציב קורות עץ לחיזוק.
בסך הכל כלוב כזה ( עם תחתית מרשת) יכול לעמוד יציב. תוכל בכמה פינות לתקוע יתדות בשיפוע ולחבר אליהם את הכלוב עם חוטי ברזל.

בעבר בניתי כלוב מרשת קשיחה במידות 6 אורך*2עומק*2גובה, מסגרת דלת מזויות ברזל ( 40*40*2 ) ושני חיזוקים בצורת ח שהוסיפו חיזוק ותמכו גג. הכלוב היה יציב מאוד. בתוך הכלוב היו כלובים נוספים בגודל 1*1*1 מטר וחלק נוסף של 2*2*2 .
חלק מהכלוב:
30.JPG
עוד מהכלוב לשעבר...
מה אנחנו מגדלים/גידלנו - בית הגידול של Eli_lea

האם לבנות כלוב בשטח כזה אינו מהווה סכנה? גניבה וכו'?
Yosef tukim
ביצה
ביצה

תודה רבה אלי!!!
עצותיך יהיו לי לכלוב מפואר ויפה בעז"ה אפרסם תמונות של הכלוב כשיהיה מוכן!!!
תצליח בכל משלח ידיך!!!

שאלה אחרונה: איך בונים דלת בצורה נכונה? אם הבנתי נכון הרשת מברזך גמישה יחסית וניתן לשחק איתה עם קיפיסים אבל כיצד ניתן לבנות דלת מהחומר הזה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את הרשת הקשיחה אפשר לחתוך למידה הרצויה עם קאטר או משחזת זוית.
בסרטונים הבאים תוכל לראות כיצד זה נעשה

https://www.youtube.com/watch?v=otiyDz0eArE

https://www.youtube.com/watch?v=l7aUw4Xuqmc

https://www.youtube.com/watch?v=h37Qrew6jec

ניתן לייצר מהרשת דלתות עד גודל מסוים. לדלת כניסה לכלוב יש לייצר מסגרת קשיחה על מנת שלא יווצרו פתחים לא רצוים
כתוצאה מגמישות הרשת.

אפשר לייצר מסגרת ודלת כניסה מעץ או מתכת.
אם מעדיפים להשתמש במתכת ואין אפשרות לרתך את החלקים השונים אפשר לרכוש "זויות לא מקצועיות" שעשויות
מפח מכופף בעובי 2-3 מ"מ ולהשתמש בברגים קודחים על מנת לחבר ביניהן.

צירפתי לך מספר שרטוטים פשוטים שמתארים הכנת דלת גישה.
מסגרת 1.png
מסגרת 1.png (7.62 KiB) נצפה 10486 פעמים
חיבור רשת 2..jpg

3.jpg

4.jpg
Yosef tukim
ביצה
ביצה

תודה רבה אלי היקר.בורא עולם יברך אותך בכל הטוב בזכות עזרתך המסורה. כל טוב בעזה אדבר איתך כשאגיע לשלב שארצה לקנות גאקו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תודה איש יקר, עוזר לכולם בשמחה וברצון.

מאחל לך הצלחה בבניית הכלוב ואכלוסותמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”