ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צריך עזרה לגבי קוקטייל (משום מה הפוסט שתייגתי מענה וטרנרי לא

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sayens1
ביצה
ביצה

צריך עזרה לגבי קוקטייל (משום מה הפוסט שתייגתי מענה וטרנרי לא

שליחה על ידי sayens1 »

היתי היום אצל ווטרנרית יש לקוקטיילית שלי בעיה נשרו לה כמה נוצות במהלך שבוע וחצי ויש שם נוצות חדשות שיוצאות אבל נהיה לה מעין קרחת כזאת הוטרנרית כרגע שללה טפילים והביאה לי חומר חיטוי למרוח במשך שבוע ימים ולראות שזה לא מתפשט הבעיה שלא הבנתי מזה כן יכול להיות אולי זה בכלל ניצוי והיא גם מתגרדת שם אז אולי זה כן טפילים בקיצור אני עובד עצות וצריך עזרה
הגדל
לחץ להגדלה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201601 ... c568ee.jpg[/tmbb]
הגדל
לחץ להגדלה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201601 ... b85192.jpg[/tmbb]

Sent from my D6603 using Tapatalk
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: צריך עזרה לגבי קוקטייל (משום מה הפוסט שתייגתי מענה וטרנר

שליחה על ידי eli_lea »

בפורום המענה הוטרינרי המענה אינו מידי, לאחר מענה של הד"ר הדיון יופיע על גבי האתר ( זה כתוב לאחר שליחת ההודעה)

לגבי התוכי, בדרך כלל קרחות מופיעות כשיש בן זוג נוסף או כאשר חברי הלהקה מנקרים ותולשים.
במקרה שלך רואים בבירור צמיחה מחודשת של נוצות, יתכן שנוצות נתלשו כתוצאה משפשפוף בסורגי הכלוב, יתכן שהתוכי גרד בחוזקה באיזור וכתוצאה מכך נפלו נוצות וצומחות חדשות, יתכן שיש בעייה עורית או תת עורית שגרמה לנשירה.

בסך הכל אני לא רואה סיבה להלחץ או להתרגש, במיוחד כשרואים צמיחה כללית מחודשת.

לגבי חומר החיטוי, אני לא מבין מה מחטאים? יש פצע?.

אני מבין ששילמת לוטרינרית והיא לא עשתה לך טובה כלשהיא. אז מן הראוי ולמען השקט הנפשי שלך תרים טלפון
לוטרינרית ותבקש ממנה הסבר לגבי מצב התוכי, מה היא חושבת שיש לו וכו'.
בסוף הטיפול היא הייתה אמורה לידע אותך, אבל זכותך המלאה לקבל פרטים ולא להשאר מודאג ולחפש תשובות.
sayens1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sayens1 »

אלי אתה מלאך נשבע קודם כל אתה מוריד לי קצת מהלחץ שיש לי כי אני ממש אוהב אותה הנשירה התחילה לפני שצרפתי תוכי נוסף והוא ממש לא נושך או תולש לה נוצות הוא בקושי מתייחס אליה וכן יש צמיחה ככה לפחות אני רוצה מעין זיקים קטנים כאלה במקום אלה שנשרו לגבי החיטוי אין פצע או חתך או דם או סימן כזה או אחר כן שלמתי לה אבל זה לא האישו אני ישלם כמה שצריך בשביל הבריאות שלהם ובמקום לא היה לה בדיוק תשובה למה יש או אין לה היא אמרה שאין סימן לטפילים ואנחנו מחטים רק בשביל שאם יש משהו אז זה יהרוג אותו ב100 אחוז כי זה חיטוי טוב וחזק ובשביל שזה לא יתפשט אני פשוט חושב שזה לא ההתמחות שלה בעלי כנף בכל מקרה ביום ראשון אני נוסע למישהי שמבינה יותר בבעלי כנף לקבל תשובות יותר חדות כי חפשתי כלכך הרבה שעות ואין ממש מידע באינטרנט על משהו כזה כמו שקורה לקוקטיילית שלי ןלכן זה קצת מלחיץ בכל מקרה תודה רבה אלי לגבי הפסוט לוטרינר לא קבלתי הודעה כזאת אני מחובר מהאפליקציה

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע ש"תוריד הילוך" תמתין מספר ימים תוך כדי שאתה עוקב ורואה שהכל בסדר.

עוד דבר שיכול לעזור ולהקל בצמיחה ובכלל זה מקלחות.
המקלחות מאפשרות ניקוי אבק הנוצות המצטבר על גבי העור ויוצר גירויים עוזר בצמיחת הנוצות ומוסיף לחות שהתוכי זקוק לה.

אתה יכול לקלח עם שפריצר נקי בזהירות ( לא להתיז ישירות ולהבהיל את התוכי אם אינו רגיל) או פשוט לפתוח ברז מים ממש קצת ולקרב אותה, לשחק עם המים ולאט לאט לתת לה להירטב.

עוד דבר שיכול להיות, זה שבאמת היו חסרים מעט נוצות מסיבה זו או אחרת והתוכי שהוספת המשיך במקום שנראה לומוזר יחסית ובלי נוצות.
שווה לעקוב ולוודא שאין לו יד בדבר.
sayens1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sayens1 »

לגבי המקלחת נסיתי עם מים זורמים היא ממש אנטית לגבי זה אני אנסה עם שפירצר יש לה מקלחת אבל זה רק לחלק התחתון של הגוף שלה לגבי התוכי הנוסף אני שולל את זה על הסף אני עובד בבית כרגע ואני עוקב אחריהם רוב היום הזמן היחיד שהם רבים זה כשאני מחסה את הכלוב כי הוא לוקח לה את המקום הקבוע ולכן הם לא ישנים ביחד כרגע אז הזכר זה לא אבל אני ימשיך לפקוח עין ליתר בטחון מה לגבי החיטוי שהיא אמרה לי לחטא אותו פעם ביום לחטא או לוותר על זה כרגע ?
ותודה שאתה מקדיש זמן ובאמת מקשיב ומתייחס לבעיה שלי ושל חברי הפורום זה לא מובן מאליו :)

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבנתי, אתה יכול להמשיך לחטא כי אני לא יודע להגיד לך מדוע היא הגיע למסקנה הזאת. בגדול זה לא משהו שאמור
להזיק כך שכדאי שתמשיך.

תנסה עם שפריצר . בהתחלה תאפשר להם להכיר אותו כדי שלא ירתעו ממנו, אל תתיז עליהם ישירות בהתחלה, תתיז בצד , תתיז על היד שלך כדי שירגעו, ותתיז בצורה של ערפילים ולא שפריץ חזק.

תמשיך לעדכן תמונה
sayens1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sayens1 »

סבבה אני ישפיץ ממש מגבוה אגב יש לי שפירצר ממש טוב הואמפזר את המים לחלקיקם ממש מזערים

sayens1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sayens1 »

אלי דרך אגב כל כמה זמן לעשות להם מקלחת כזאת?

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לעשות פעם בשבוע ואפשר גם יותר, תלוי אם התוכי אוהב את זה. אבל לפחות פעם בשבוע.
השפריצר חייב להיות נקי ולא כזה שהיו בו פעם חומרי ניקוי.
sayens1
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sayens1 »

סגור

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”