שלום קוראים לי אוראל משתמש חדש פה בפורום. בעבר הייתי מגדל הרבה תוכים מסוגים שונים אבל בגדולים לא התעסקתי עקב חוסר מקום.
לפני כ4 ימים קניתי ג'קו בן כ3 וחצי חודשים לפי דבריו של המגדל גמול מוחתם האכלת יד
יש לי כמה שאלות לגבי התזונה שלו וההתנהגות שלו.
אני יתחיל בזה שהוא לא נוגע בהשריה ובכופתיות הוא בקושי נוגע (למרות שהמגדל אמר שהוא גמל אותו על כופתיות) הוא אוכל בעיקר את הגרעינים השחורים של התערובת ותפוח שאני שם לו בכלוב ומדי פעם את הכופתיות הבנתי שהרבה גרעינים זה לא טוב לתזונה שלו אז הוצאתי לו את הכלי שזה היה נמצא בו ואני מביא לו עם היד את הגרעינים קצת כל פעם והוא לא מפסיק לחפש אצלי ביד את הגרעינים ולא מפסיק לציץ כדי שאני יביא לו אוכל.
הפחד שלי זה שהוא לא יאכל וחס וחלילה יקרה לו משהו.
עכשיו השאלה שלי היא איך אני מתחיל להרגיל אותו לכופתיות כדי שזה יהיה המזון העיקרי שלו!!
ועוד שאלה לגבי הצעצועים.
קניתי לו כמה צעצועים והכנסתי אותם לכלוב אבל הוא מפחד מהם ולא מוכן להישאר בכלוב רק מצייץ שיוציאו אותו ומטפס על הדפנות של הכלוב בלי הפסקה.
איך אני יכול להרגיל אותו לצעצועים בלי לגרום לו לאיזו טראומה?!
אשמח לעזרה ועוד יעוץ לגביו!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בקשר לתזונה של ג'קו
מנהל: מפקחים
Re: שאלה בקשר לתזונה של ג'קו
ברוך הבא,
תזונת הג'אקו חייבת להיות כזו שתספק את כל צרכיו.
מומלץ מאוד להשתמש בכופתיות כבסיס המזון ומומלץ לא פחות להשתמש בכופתיות של חברות ותיקות מוכרות ומובילות
בשוק כגון פריטיבירד וכו'. מעבר לשימוש בכופתיות כבסיס מזון יש להעשיר את מזונו של התוכי בתערובת זרעים מגוונת ( יש סוגים שונים ) ירקות פירות והשרייה. בנוסף להוסיף אבן גיר או סבידה לתוספת סידן.
כשגומלים תוכי על כופתיות בצורה נכונה הוא ימשיך לאכול את הכופתיות בצורה טובה.
לפי התיאור שלך ואיך שהתוכי מבקש מזון נראה שהגמילה לא הושלמה או שאינה מוצלחת.
ללא קשר, בשלב ראשון אתה צריך לדאוג לכלי עם כופתיות באופן קבוע בכלוב.
לא ממליץ לערבב את הכופתיות עם מזון אחר, כופתיות תמיד בכלי נפרד.
בשלב ראשון תתחיל לתת תוספי מזון ( תפוח, גזר, השרייה, תערובת זרעים ) לאחר מספר שעות כשלתוכי אין מזון אחר מלבד הכופתיות.
בשלב זה צריך לבדוק שהתוכי מתעניין במזון ומנשנש ממנו.
עדיין אני מאוד זהיר בהצעות שלי מאחר ואיני יודע את ההסטוריה של הגוזל. מה הוא אכל באמת, כיצד נגמל, ומה מצבו היום.
לעיתים גמילה מהירה או לא נכונה יכולה לגרום לגוזל בשלב מאוחר יותר בעיות התנהגות ותלות.
אני מציע שתפנה למגדל ותברר איזו תזונה התוכי קיבל אצלו וכיצד הוא נהג לחלק את המזון.
לגבי צעצועים, תוציא את הצעצועים מהכלוב, תתמקד בהתחלה בצעצוע בודד, את הצעצוע שנראה לך שהוא הכי פחות מפחד
ממנו תתלה באיזור מרוחק מעט מחוץ לכלוב, כך שהתוכי יראה אותו אבל שהצעצוע לא יפריע לתוכי ולא יהווה עליו איום,
לאחר יומיים שלושה תקרב מעט וכן הלאה. הרבה סבלנות.
אפשר לנסות ולזרז את התהליך, למשל אם התוכי עליך אתה יכול להחביא את הצעצוע במגבת, להוציא ממש את קצה הצעצוע ולתת לתוכי לגעת עם המקור, לשבח את התוכי ולתת לו ביטחון, לשחק בעצמך בקצה הצעצוע ולאט לאט לאפשר לתוכי לגלות חלקים גדולים יותר ממנו.
תעדכן..
תזונת הג'אקו חייבת להיות כזו שתספק את כל צרכיו.
מומלץ מאוד להשתמש בכופתיות כבסיס המזון ומומלץ לא פחות להשתמש בכופתיות של חברות ותיקות מוכרות ומובילות
בשוק כגון פריטיבירד וכו'. מעבר לשימוש בכופתיות כבסיס מזון יש להעשיר את מזונו של התוכי בתערובת זרעים מגוונת ( יש סוגים שונים ) ירקות פירות והשרייה. בנוסף להוסיף אבן גיר או סבידה לתוספת סידן.
כשגומלים תוכי על כופתיות בצורה נכונה הוא ימשיך לאכול את הכופתיות בצורה טובה.
לפי התיאור שלך ואיך שהתוכי מבקש מזון נראה שהגמילה לא הושלמה או שאינה מוצלחת.
ללא קשר, בשלב ראשון אתה צריך לדאוג לכלי עם כופתיות באופן קבוע בכלוב.
לא ממליץ לערבב את הכופתיות עם מזון אחר, כופתיות תמיד בכלי נפרד.
בשלב ראשון תתחיל לתת תוספי מזון ( תפוח, גזר, השרייה, תערובת זרעים ) לאחר מספר שעות כשלתוכי אין מזון אחר מלבד הכופתיות.
בשלב זה צריך לבדוק שהתוכי מתעניין במזון ומנשנש ממנו.
עדיין אני מאוד זהיר בהצעות שלי מאחר ואיני יודע את ההסטוריה של הגוזל. מה הוא אכל באמת, כיצד נגמל, ומה מצבו היום.
לעיתים גמילה מהירה או לא נכונה יכולה לגרום לגוזל בשלב מאוחר יותר בעיות התנהגות ותלות.
אני מציע שתפנה למגדל ותברר איזו תזונה התוכי קיבל אצלו וכיצד הוא נהג לחלק את המזון.
לגבי צעצועים, תוציא את הצעצועים מהכלוב, תתמקד בהתחלה בצעצוע בודד, את הצעצוע שנראה לך שהוא הכי פחות מפחד
ממנו תתלה באיזור מרוחק מעט מחוץ לכלוב, כך שהתוכי יראה אותו אבל שהצעצוע לא יפריע לתוכי ולא יהווה עליו איום,
לאחר יומיים שלושה תקרב מעט וכן הלאה. הרבה סבלנות.
אפשר לנסות ולזרז את התהליך, למשל אם התוכי עליך אתה יכול להחביא את הצעצוע במגבת, להוציא ממש את קצה הצעצוע ולתת לתוכי לגעת עם המקור, לשבח את התוכי ולתת לו ביטחון, לשחק בעצמך בקצה הצעצוע ולאט לאט לאפשר לתוכי לגלות חלקים גדולים יותר ממנו.
תעדכן..
תודה על התגובה אחי
ראיתי על מה המגדל גמל אותו והוא גם הביא לי את הכופתיות שהוא גמל אותו עליהם.
כרגע הוצאתי את התערובת עם הגרעינים ושמתי רק כופתיות בתוך הכלוב ועל הסטנד
גם בהשריה הוא לא נוגע אז ככה שזה גם סתם יושב בכלוב.
בקשר לצעצועים אני ינסה לעשות מה שאמרתה מקווה שיצליח.
ראיתי על מה המגדל גמל אותו והוא גם הביא לי את הכופתיות שהוא גמל אותו עליהם.
כרגע הוצאתי את התערובת עם הגרעינים ושמתי רק כופתיות בתוך הכלוב ועל הסטנד
בקשר לצעצועים אני ינסה לעשות מה שאמרתה מקווה שיצליח.
טוב, זה לא יקרה במיידי, הוא יהיה קצת רעב הוא יאכל, לא יקרה לו כלום אם הוא לא יקבל מזון אחר עד הערב.9684 כתב:כרגע הוצאתי את התערובת עם הגרעינים ושמתי רק כופתיות בתוך הכלוב ועל הסטנד