שלום לכולם
אתמול קנינו גוזלית ג'אקו בת 3 חודשים.
אנחנו משפחה עם 4 ילדים ומקווים שהיא תתרגל אלינו.
כרגע היא עדיין מאוד מאוד מפוחדת, כאשר אני מתקרבת אליה היא מתנפחת ומתחילה לרעוד. הילדים כמעט לא במגע איתה בינתיים כדי לתת לה להתרגל והם גם במסגרות עד 16:00 ככה שרוב היום היא איתי.
ובכל זאת, למרות שאני מנסה להתחבב עליה ואני משתדלת להתקרב בעדינות, היא עדיין מפחדת.
רציתי לשאול כמה זמן זה נורמאלי שהם מפחדים בהתחלה? היא אמורה להיות מוחתמת.
וגם האם עלי לחכות שהיא לגמרי לבד תיהיה מעוניינת לבוא אלי או שעלי ליזום את זה ברוב המקרים?
אשמח לכל מידע/טיפים למתחילם. תודה רבה מראש!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזלית ג'אקו חדשה
מנהל: מפקחים
Re: גוזלית ג'אקו חדשה
ברוכה הבאה,
כיצד היא התנהגה בעת הרכישה? האם הייתה חברותית למגדל?
קשה לקבוע כמה זמן יקח לתוכי להסתגל לבית ולסביבה, זה תלוי בכמה פרמטרים כמו רמת ההחתמה, הרגלת התוכי
למגע ואופיה של הגוזלית.
כדאי לאפשר לה לפחות יום יומיים להסתגל לסביבה החדשה ולא לכפות עליה מגע או להוציאה בכוח מהכלוב.
שימי לה אוכל מים, דברי אליה ותתקרבי אליה בצורה כזאת שלא תגרום לה לפחד.
אם יש דברים מיוחדים שהיא הורגלה לאכול והיא מאוד אוהבת אפשר לנסות ולהגיש לה, אם היא עדיין מפחדת לקחת לשים לה בכלי האוכל.
כיצד היא התנהגה בעת הרכישה? האם הייתה חברותית למגדל?
קשה לקבוע כמה זמן יקח לתוכי להסתגל לבית ולסביבה, זה תלוי בכמה פרמטרים כמו רמת ההחתמה, הרגלת התוכי
למגע ואופיה של הגוזלית.
כדאי לאפשר לה לפחות יום יומיים להסתגל לסביבה החדשה ולא לכפות עליה מגע או להוציאה בכוח מהכלוב.
שימי לה אוכל מים, דברי אליה ותתקרבי אליה בצורה כזאת שלא תגרום לה לפחד.
אם יש דברים מיוחדים שהיא הורגלה לאכול והיא מאוד אוהבת אפשר לנסות ולהגיש לה, אם היא עדיין מפחדת לקחת לשים לה בכלי האוכל.