ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה בבחירה
מנהל: מפקחים
עזרה בבחירה
שלום, יש לי כלוב קטן- הסטנדרטי בצורת פעמון שקיבלתי. אני רוצה לקנות סוג של ציפור/תוכי, חשבתי על כמה סוגים והם תוכון, ציפור אהבה, פינקים כנרית. השאלות שלי הם איזה סוג של ציפור הכי מתאימה לכלוב שברשותי? אני שוקל להביא זכר ונקבה שלא יהיה בודד מה דעתכם? הכלוב יהיה בתוך הבית/מרפסת סגורה עד לבניית כלוב גדול בגינה, האם צריך בלילות לשמור על טמפ׳ מסויימת? הבית קר בלילות. אני מעדיף ציפור שבלילות לא תציץ ולא תפריע למנוחת השכנים. אשמח להמלצות.
Re: עזרה בבחירה
מהן מידות הכלוב?
ממש לא ממליץ להחזיק ציפור או תוכי בודד שאינו תוכי מוחתם. אם כבר אז להביא זוג .
אתה יכול להביא למשל זוג תוכונים שרמת הרעש שלהם נחשבת לנמוכה או זוג ציפורים.
לשני הסוגים אני לא ממליץ להשתמש בכלוב שציינת ( אם זה הכלוב שאני חושב) מאחר והוא ממש כלוב קטן.
אם המרפסת סגורה אין בעייה של טמפרטורה, גם מחוץ לבית בכלוב גדול התוכים והציפורים יסתדרו יפה במידה
ותגן עליהם מרוח ישירה ע"י סגירת צידי הכלוב ותתקין גגון למניעת גשם.
ממש לא ממליץ להחזיק ציפור או תוכי בודד שאינו תוכי מוחתם. אם כבר אז להביא זוג .
אתה יכול להביא למשל זוג תוכונים שרמת הרעש שלהם נחשבת לנמוכה או זוג ציפורים.
לשני הסוגים אני לא ממליץ להשתמש בכלוב שציינת ( אם זה הכלוב שאני חושב) מאחר והוא ממש כלוב קטן.
אם המרפסת סגורה אין בעייה של טמפרטורה, גם מחוץ לבית בכלוב גדול התוכים והציפורים יסתדרו יפה במידה
ותגן עליהם מרוח ישירה ע"י סגירת צידי הכלוב ותתקין גגון למניעת גשם.
זה כלוב כזה:
[links][/links]
מה כוונתך תוכי מוחתם?
יש ציפורים או תוכים בתקציב נמוך שנחשבים ידידותיים וניתן להחזיק אותם מבלי שיפחדו?
[links][/links]
מה כוונתך תוכי מוחתם?
יש ציפורים או תוכים בתקציב נמוך שנחשבים ידידותיים וניתן להחזיק אותם מבלי שיפחדו?
הכלוב הכי גרוע שיש זה הכלוב העגול. הוא לא מתאים לאף תוכי או ציפור. בחירת כלוב בקישור הבא:
בחירת כלוב לתוכי
תוכי מוחתם זהו תוכי שרגיל לבני אדם ורואה בהם את חברי הלהקה או בני הזוג שלו. מרגיש בנוח במחיצתם ולא מפחד.
ציפורים קשה להחתים ולשמור על ההחתמה כך שהציפור תמשיך להיות מוחתמת לאורך זמן, לעומת זאת תוכונים אפשר
להחתים ולהרגיל. כאשר עושים זאת מגיל צעיר זה קל יותר וטוב יותר.
תמיד תבחר כלוב מרובע או מלבני, תמיד תבחר בכלוב הכי גדול שניתן ומצד שני כלוב בטוח ומאובזר נכון ( ראה בקישור).
בחירת כלוב לתוכי
תוכי מוחתם זהו תוכי שרגיל לבני אדם ורואה בהם את חברי הלהקה או בני הזוג שלו. מרגיש בנוח במחיצתם ולא מפחד.
ציפורים קשה להחתים ולשמור על ההחתמה כך שהציפור תמשיך להיות מוחתמת לאורך זמן, לעומת זאת תוכונים אפשר
להחתים ולהרגיל. כאשר עושים זאת מגיל צעיר זה קל יותר וטוב יותר.
תמיד תבחר כלוב מרובע או מלבני, תמיד תבחר בכלוב הכי גדול שניתן ומצד שני כלוב בטוח ומאובזר נכון ( ראה בקישור).
תודה, איך ניתן לדעת אם ציפור/תוכי הוא מוחתם או לא? בחנויות אני מניח שהם לא מוחתמים. אם אקנב מאדם פרטי איך אוכל לדעת אם הוא אכן תוכי מוחתם?
תוכי מוחתם אמור להיות חברותי, לפחות למגדל ממנו אתה רוכש. תוכי מוחתם צריך לחיות בסביבת אנשים בתוך הבית
ולא מחוצה לו כשהוא בודד.
בדרך כלל את התוכונים והתוכים הקטנים לא ממש מחתימים אלה מרגילים אותם בשלב מסויים לידיים ולמגע.
זה לא משנה כל עוד התוכי חברותי.
ולא מחוצה לו כשהוא בודד.
בדרך כלל את התוכונים והתוכים הקטנים לא ממש מחתימים אלה מרגילים אותם בשלב מסויים לידיים ולמגע.
זה לא משנה כל עוד התוכי חברותי.
אשמח לדעת אם יש פה בפורום אנשים שישמחו למסור תוכי/ציפור גם אם מדובר בסכום סימלי. אני מאזור ירושלים ונייד בארץ. אשמח מאוד לאמץ בעל כנף חברותי שיקבל יחס חם ואוהב.
הבקשה שלך אינה קשורה לפורום מגדלים.
בבקשה תפתח נושא בפורם "קנייה מכירה ומסירה".
בבקשה תפתח נושא בפורם "קנייה מכירה ומסירה".