ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות מוזרה של זאקו בן 11

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
גלית372
ביצה
ביצה

התנהגות מוזרה של זאקו בן 11

שליחה על ידי גלית372 »

היי, אשמח להתייעצות או דעה אם לעוד מישהו קרה מקרה דומה... יש לי זאקו, בן 11, אצלי מאז שגוזל ... לפי חודש וחצי פשוט הפסיק לדבר (היה מדבר המון) .. לקחתי אותו לוטרינרית(שמתמחה בתוכים) .. קיבל תרופות כי היו לו הפרשות מפה ודלקת בגרון ... נתתי לו 20 ימים תרופות עם מזרק לפה.. הכל רגיל אך הוא לא חזר עדיין לדבר... הוטרינרית אומרת שלדעתה זה פסיכולוגי ואופייני לזאקו שבמשך 20 ימים "הצקתי " לו ולכן הוא לא חוזר עדיין לדבר.. ..כרגע כבר 3 שבועות בערך מהרגע שכבר לא מקבל תרופה ימים והוא טרם חזר לדבר.. בהתחלה שרק וכבר שבוע וחצי צורח חזק , צרחות בסגנן של קוניור שמש ..כשאני באה ללטף אז הוא מרכין ראש כלפי קרקע (יושב על מקל גבוה בכלוב ) ופורש כנפיים לצדדים.. כשמשוחרר מהכלוב גם צורח ... חוץ מזה, אוכל ומתנהג אותו דבר....אין לי בעיה עם זה שלא מדבר , פשוט רוצה לדעת אם מישהו נתקל בעוד מקרה כזה ויכול ליעץ מהניסיון שלו...
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות מוזרה של זאקו בן 11

שליחה על ידי eli_lea »

לא בדיוק הבנתי, לקחת לוטרינר בגלל שהתוכי לא מדבר והסתבר שיש לו הפרשות? על איזה הפרשות מדובר? ודלקת בגרון?......את ראית הפרשות?

אם התוכי לא מראה סימני מחלה ובסך הכל מתנהג כרגיל אז תנסי להתנהג אליו מבחינת יחס ממש כפי שהיה קודם לכל הסיפור. תנסי להתייחס פחות לצעקות וצרחות
כדי שהוא יבין שהוא לא מקבל כך יחס.
לתוכים ישנם תקופות כאלה. לפתע הם שקטים למספר ימים ולעיתים זה אפילו מדאיג. שינויים בהתנהגות בדרך כלל מתרחשים עם שינויים אצלנו כגון שינויים במצב הרוח, לחצים, אנשים חדשים שמגיעים הבייתה וכו'. או שכשמדובר בתוכים עצמם, החלפת נוצות למשל או דיכאון כתוצאה מתסכול מיני ועוד. בכללי אלו דברים שצריכים לעבור די מהר ( שבוע שבועיים) והתוכי חוזר לעצמו.
גלית372
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלית372 »

קודם כל תודה !!!
לקחתי לוטרינרי לפני חודש וחצי ... לקחתי מכיון שהפסיק לדבר כמה ימים אז נלחצתי.
היא בדקה ואמרה שיש לו הפרשות מהפה וכנראה יש איזו דלקת בגרון (סומכת על המרפאה איפה שהייתי)
נתתי תרופה במשך 20 ימים, חזרתי לביקורת והוטרינרית אמרה שמיותר לעשות רנטגן וכו ושסתם אוציא כסף מיותר כי מבחינתה עכשיו אין הפרשות והכל תקין וזה פסיכולוגי.
עברו כמה שבועות מאז, התוכי התחיל לצרוח.. סה"כ הוא לא מדבר כחודש וחצי בערך
לא ברור מה קרה/מה שינוי שגרם לו להפסיק לדבר (שוב, אין לי בעיה שלא ידבר אבל רק רוצה לוודא שהוא בסדר אז חשבתי אולי יש עוד מישהו נתקל במקרה דומה )
הוא גר אצל הורים שלי, כרגיל משחררים אותו , הוא באותו מקום, מקבל אותו יחס (רואה אותי באותה תדירות -עזבתי לפני 4 שנים את הבית ולא כעת) - מבחינתנו הכל אותו דבר.
גם תופעה ממש מוזרה כשאי באה ללטף הוא מרכין ראש כלפי מטה ופורש כנפיים לצדדים -משהו שלא ראיתי בחיים.
גלית372
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלית372 »

אציין שהוא כמעט 11 שנים אצלי ופעם ראשונה שנתקלים במקרה כזה אצלו

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 16 ספטמבר 2017 19:58.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”