ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בבחירת ילו סיידד גרין צ׳יק

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomy669
ביצה
ביצה

עזרה בבחירת ילו סיידד גרין צ׳יק

שליחה על ידי tomy669 »

יש לי הצעה מפתה לרכוש תוכי גרין צ׳יק ילו סיידד האכלת יד שנרכש כשהיה בן חודשיים מחוות גידול. היום הוא בן כ-5 חודשים. הוא קצת נשכן אבל לא פוצע. כרגע הוא מוצע למכירה עם כלוב קטן ב600 ש"ח. זה יהיה התוכי הראשון שאני מגדל ואשמח לדעת האם ההצעה הזו משתלמת כדאית ונכונה? האם בשלב זה אפשר עדיין להחזיר אותו לתלם שימשיך להתרגל לידיים ולא ינשך? מה עוד אני צריך לדעת לפני שאני מחליט סופית אם אני רוצה לרכוש או לא.
הוא די חברותי, מטפס ומתכרבל, מחפש תשומת לב ונותן יחס.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה בבחירת ילו סיידד גרין צ׳יק

שליחה על ידי eli_lea »

שלום,
המחיר נשמע סביר, כלומר אם התוכי חברותי מטפס ומתכרבל כפי שאתה מתאר.
מצד שני אתה כותב שהתוכי נשכן...אז קצת סותר.
האם הוא נושך רק אותך או גם את המגדל? איך הוא עם המגדל?
תוכי יכול להתנהג באופן שונה לאנשים לא מוכרים גם בנוכחות המגדל וזה טבעי.

בסופו של דבר אתה צריך לראות שאתה כן יכול לתקשר עם התוכי. יתכן שלא מדובר בניסיון לנשוך אלא רצון
לחקור את הידיים, או לטפס או לשחק. את זה אני מניח מתוך זה שהתוכי חברותי לדבריך.

מעבר לכל זה צריך לוודא שהתוכי בריא. למען ההגינות אומר שרוב המגדלים לא בודקים את התוכים למחלות
במיוחד כשהשווי הכספי של התוכי נמוך. עדיין כדאי שבעת הרכישה תשמור לך את הזכות לבצע לתוכי בדיקת בריאות אצל וטרינר.
tomy669
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomy669 »

גם את המגדל הוא נושך מעט. מה לגבי אילוף בגיל 5 חודשים, האם ניתן לאלף? מה יותר מתאים למגדל מתחיל, הילוסיידד הזה, או קוקטיל בן 5 שנים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם התוכי נושך את המגדל אתה עלול למצוא את עצמך מתמודד עם תוכי שקשה מאוד לגרות לו להפסיק לנשוך.
זה יכול להיות טוב לבעלי נסיון וגם הם עלולים למצוא את עצמם בהתמודדות בלתי פוסקת.
מה שאתה צריך זה תוכי בשלבי גמילה אחרונים, כזה שאוכל באופן עצמאי וחברותי לחלוטין. מכאן אתה יכול להתחיל "על נקי" עם התוכי ויהיה לך קל יותר לגדלו.
Edfg
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Edfg »

לא ממליץ לך. המחיר זהה פחות או יותר (תלוי בבית גידול) לגוזל בן שלושה חודשים שנמצא כחודש לאחר הגמילה ועדיין לא סובל מבעיות התנהגות כתוצאה מטעויות של מגדלים. מעבר לכך ציינת כלוב קטן, יש לי גרין צ'יק בכלוב a11 ואין לו באמת מספיק מרחב שם כי למרות גודלו מדובר בתוכי היפראקטיבי שאוהב לעבור מצעצוע לצעצוע, להתקלח ולעוף. לשכן תוכי עם אופי כזה בכלוב קטן זה מתכון לבעיות התנהגות אלא אם הוא יהיה משוחרר רוב היום

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 16 ספטמבר 2017 20:03.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”