ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מנסה לחזק קשר עם התוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סנגלית
ביצה
ביצה

מנסה לחזק קשר עם התוכי

שליחה על ידי סנגלית »

- אני יודעת שזה מעט ארוך, אני מאוד אעריך אם תקראו ותעזרו:)

היי!
יש לי תוכי סנגל בן שנתיים - שלוש (לא זוכרת במדויק כרגע אבל רשום לו על הטבעת שעל הרגל. יודעים אם זה נחשב לגוזל?) והוא אצלנו בבית מגיל מאוד צעיר של כמה חודשים.
אני באמת אוהבת אותו והוא תוכי חכם ומקסים, חוברת כראוי כשהיה גוזל וגם יודע להגיד כל מיני מילים שלמד תוך כדי דיבור איתנו.
כשהיה קטן הייתי מלטפת אותו ומרימה אותו והוא נהנה מהמגע והיה באמת מאוד חברותי. בהמשך הציפורניים שלו גדלו והפסקתי להרים אותו כי זה כאב ומשם נוצא מעין נתק בינינו לדי הרבה זמן.
התוכי נורא את אבא שלי (שהיה לו ניסיון עם תוכים בעבר ולכן היה לתוכי יותר קל להקשר אליו) ואליי הוא תקיף לפעמים. מה זה אומר "תקיף לפעמים"?
(קודם כל חשוב לי לציין שכל המגע בינינו נעשה דרך הכלוב - אני מפחדת להוציא אותו מהכלוב כשאני משחקת אתו לבד מהסיבה הפשוטה שאני לא יכולה להחזיר אותו אחר כך לתוך הכלוב לבד.)
לפעמים אני יושבת לידו ומדברת איתו ואז הוא יושב רגוע ונהנה מהשיחה (חוזר אחריי במין משחק/מעפעף בעיניים לאט ונראה רגוע בכללי) והוא גם תוכי חכם מאוד שמבין דברים.
אבל לפעמים הוא מתקרב אליי בתוקפנות/מתרחק ממני, צורח ומסתובב בכלוב בחוסר נחת.
כשאני עוברת ליד הכלוב שלו כמעט תמיד היא מתלווה בצרחות שלו - ואחרי שאני לא שם הם נפסקות. (הוא לא תוכי צרחן, הוא פשוט מתחיל "להשתגע" כזה ולצעוק)
לפעמים כשאני מביאה לו גרעין לאכול הוא אוכל בעדינות, אבל לפעמים הוא מרים את הראש מהר ומתקרב עם הפה פתוח ומתחיל לצעוק (שתבינו שזה כשיש לו אוכל בכלוב).
אני רוב הזמן היחידה שמביאה לו פירות וירקות ומדברת איתו "אחד על אחד".

עוד דברים שחשוב שתדעו:
- יש לו אוכל ומים בכלוב.
- שעות רבות ביום (5-6) הוא נמצא לבד בבית ובכלוב - אמנם עם משחקים בכלוב כמו חרוזים צבעוניים (מתאימים לתוכים כמובן), ועוד חוטים כאלו שהוא אוהב לפרק ולהתעסק איתם, אבל הוא עדיין לבד. אין מה לעשות לגבי זה שהוא לבד כי יש לנו תעסוקות משלנו, אבל אולי יש משהו לעשות עם זה? כמו לשים אותו ליד חלון (אני פשוט לא רוצה שהוא יפחד כי הוא לא נתקל בעולם שבחוץ הרבה).
- אין לו גיוון בצעצועים. כל כמה זמן ניתן לגוון?
- נגזרו לו נוצות התעופה כשהיה גוזל. עכשיו הן צמחו לו כנראה, אבל אולי זה קשור.
- כשניסינו לגזור לו ציפורניים לבד בבית הוא פחד אז ויתרנו על זה.

איך אפשר ליצור איתו קשר טוב? איך אפשר לגזור לו את הציפורניים בצורה שבה אני אוכל להרים אותו בלי להישרט? אולי סטנד עם שיוף טבעי? כמה זמן בערך ייקח עד שני אוכל להרים אותו וללטף אותו? האם בהמשך יהיה ניתן ללמד אותו לקבל ליטופים ולא לנשוך גם אנשים שהוא לא מכיר ולהיות פחות תקיף כלפיהם (מזכירה שוב שהוא סנגל, אם זה משפיע) - נגיד כמו התוכים בגני חיות וכאלה?

אני מאמינה שיש דברים שאני עושה לא נכון, אז בבקשה תקנו אותי אם אני טועה במשהו:) תודה רבה מראש על כל תגובה עוזרת!
*אם שכחתי לציין משהו, תשאלו אותי ואענה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מנסה לחזק קשר עם התוכי

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,
את מתארת בעיה נפוצה אצל רוב התוכים שהקשר עימם נקטע בשלב כלשהו והאמון מבחינתם הופר. זה לא קל לרכוש את אמונם מחדש אבל ברוב המקרים זה אפשרי.

ראשית יש להיצמד לכללים. תוכי צורח = התעלמות מוחלטת. אפילו לא להסתכל עליו. התוכי צריך להבין שהוא לא מקבל משוב ( חיובי או שלילי ) על ההתנהגות הזאת שבה הוא מעונין ליצור קבלת תשומת לב. כנ"ל גם לגבי התנהגויות אחרות שאיננו רוצים לפתח.

יש לפתור את בעיית הציפורניים על מנת שתוכלי להרימו ללא חשש כי אחרת זה לא יעבוד ממש.
את הציפורניים איני ממליץ לגזור או לקצוץ למי שאינו בקיא בכך. גזירת ציפורן עלולה לגרום לפגיעה בנימי דם מה שיגרום לדימום שקשה מאוד לעיתים לעוצרו.
אפשר לקחת פצירה רגילה או פצירת קרטון ולשייף בעדינות. 2-3 שיופים בלבד יעשו את ההבדל. תוך כדי אפשר לתת לתוכי לשחק עם הפצירה כדי שלא ילחץ.
השאלה היא אם הוא יאפשר זאת. אם כן אז מצויין, אם לא אפשר לעטוף את התוכי במגבת ( עדיף האבא מאשר את) ולשייף את הציפורניים, על הדרך לקטום נוצות תעופה. במידה וזה קשה מידי אפשר לפנות לוטרינר של ציפורים שיעשה זאת.

לאחר מכן אפשר יהיה להתחיל תרגול עם התוכי ואת זה אסביר לך בהמשך כאשר תסיימו עם הקיצוץ.

לגבי צעצועים, יש לבצע תחלופה רבה למניעת שעמום. לראות שהתוכי באמת מתעסק עם הצעצועים ולהחליף לו אפילו כל מספר ימים. אפשר להכין לתוכי משחקים שונים בבית כמו בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/?s=%D7%9E%D7%A9% ... 7%99%D7%9D
את יכולה לקרוא גם בקישור הבא לגבי " תוכי נושך"
http://www.tukinfo.com/%D7%90%D7%99%D7% ... %A9%D7%9A/

בהצלחה.
סנגלית
ביצה
ביצה

שליחה על ידי סנגלית »

תודה על העזרה:)
אני בהחלט אנסה את הדברים שאמרת!

ועוד דבר - בימים האחרונים יש לו די הרבה נוצות בכלוב (לא קרועות, חצי לבנות חצי צהובות/ירוקות) והוא מתעסק הרבה עם הכנפיים. מצאתי גם 2 נוצות גדולות, בלי דם בקצה וגם לא קרועות, אלא שלמות. הוא מתעסק הרבה עם הכנפיים בגלל חלופת נוצות או שיכול להיות שיש משהו שאני צריכה לדאוג לגביו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע כמו חילוף נוצות תקין. אם הוא אוהב להתקלח אז זה מאוד מקל.
ישנם תוכים שילחצו מהנסיון לקלח אותם ולכן צריך למצוא את הדרך הנכונה שאותה יאמצו ויהיה להם כיף. קישור לנושא:
מקלחת לתוכים

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 13 יולי 2017 21:24.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”