היי
רציתי להתייעץ איתכם לגבי מספר נושאים בגוזל קקדו גאלה שלי (כיום הוא בן חודשיים ושבוע)
כיום אני נותן לו ארוחה אחת ביום לפי מה שאמר לי המגדל, הוא כן אוכל עצמאית אך בדרך כלל רק את הגרעינים מאחת התערובות ששמתי לו, כופתיות הוא לא אוכל למרות שניסתי 2 סוגים שונים הוא מתעסק בהם ויורק וגם רק מדי פעם.
ירקות ופירות שונים שאני שם לו הוא טועם לפעמים.
ובנוסף מקל דבש מחוזק במזון ביצים שגם ממנו הוא מנשנש
השאלה בנושא הזה היא איך באמת בגיל הזה לגרום לו לאכול את הכופתיות ושאר הדברים?
בנוסף היום יצא לי לשקול אותו מסקרנות והוא שקל 187 גרם לא מצאתי משקל של קקדו מהסוג שלו לפי גילאים אבל שיערתי שזה יחסית נמוך (השוואתי לג'אקו) אז הוספתי לו ארוחה של דייסה בבוקר בנוסף לערב וגם שהוא אוכל זה בדרך כלל בין 5-10 מ"ל לארוחה
מה אתם חושבים ומייעצים בנושא?
מה המשקל הממוצע שלו בגיל 9 שבועות ?
ועוד טיפים ושלבים לחיברות נכון של הגוזל יתקבלו בברכה
למעלה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל קקדו
מנהל: מפקחים
Re: גוזל קקדו
חודשיים ושבוע עם ארוחה אחת ביום??? גרוע ביותר. גובל בהתעללות בתוכי.
בגיל חודשיים ושבוע התוכי זקוק ל 3 ארוחות דייסה ביום. המצב כרגע זה שהתוכי אוכל מתוך הרעבה את מה שאתה שם לו בכלי האוכל.
גוזל צריך לאכול בארוחה כ 10% ממשקל גופו, כלומר אם הגוזל שוקל 190 גרם הוא צריך לאכול כ 19ML.
גוזל כזה לרוב יפתח בעיות התנהגות בגלל הגמילה הגרועה והמאולצת שלו.
לא יודע מי זה המגדל ( ולא מעניין אותי) אבל ההנחיות גרועות ולא נכונות.
לסיכום, תחזור ל 3 ארוחות ביום בוקר צהריים ולילה. במקביל שים בכלי אוכל אך ורק כופתיות , ממליץ על כופתיות של פריטי בירד כמו שיש בקישור הבא,הם קטנות ונוחות לאכילה וברמה הכי גבוהה שיש מבין הכופתיות הקיימות היום בשוק: http://www.tukishops.com/product-catego ... %A8%D7%93/
בגיל חודשיים ושבוע התוכי זקוק ל 3 ארוחות דייסה ביום. המצב כרגע זה שהתוכי אוכל מתוך הרעבה את מה שאתה שם לו בכלי האוכל.
גוזל צריך לאכול בארוחה כ 10% ממשקל גופו, כלומר אם הגוזל שוקל 190 גרם הוא צריך לאכול כ 19ML.
גוזל כזה לרוב יפתח בעיות התנהגות בגלל הגמילה הגרועה והמאולצת שלו.
לא יודע מי זה המגדל ( ולא מעניין אותי) אבל ההנחיות גרועות ולא נכונות.
לסיכום, תחזור ל 3 ארוחות ביום בוקר צהריים ולילה. במקביל שים בכלי אוכל אך ורק כופתיות , ממליץ על כופתיות של פריטי בירד כמו שיש בקישור הבא,הם קטנות ונוחות לאכילה וברמה הכי גבוהה שיש מבין הכופתיות הקיימות היום בשוק: http://www.tukishops.com/product-catego ... %A8%D7%93/
קודם כל אלי תודה על המענה
שנית- אין צורך להכליל מי כמוך יודע שכל מקרה לגופו ויש גוזחים שבשלים יותר בגיל מוקדם וגם כאלה שקשה להם להיפרד מהמזרק בגיל מאוחר יחסית
אולי לא הסברתי את עצמי נכון אני כן מציע עוד ארוחות דייסה בבוקר ובצהריים הוא בדרך כלל לא מעוניין או שאןכל ממש ממש מעט - הוא גם לא "מבקש אוכל" הוא כן מנשנש ואוכל באופן רגיל במיוחד שהחלפתי לכופתיות של נוטרי בירד
אומנם הזפק שלו לא מתמלא עד הסוף אבל הוא גם לא ריק משהו באזור החצי עד לערב ששם אני מחזק אותו בדייסה - המקסימום שהוא אוכל ממנה זה 10 מל והזפק מלא עד הסוף
אין לי טענה למגדל כי הוא הסביר לי הכל והגוזל אכן טועם מהכל - פירוץ ירקות השרייה וכופתיות
אני דוגל בשיטה של להתייעץ ולקבל עוד דעות של מומחים תמיד
מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי קצת יותר טוב
שנית- אין צורך להכליל מי כמוך יודע שכל מקרה לגופו ויש גוזחים שבשלים יותר בגיל מוקדם וגם כאלה שקשה להם להיפרד מהמזרק בגיל מאוחר יחסית
אולי לא הסברתי את עצמי נכון אני כן מציע עוד ארוחות דייסה בבוקר ובצהריים הוא בדרך כלל לא מעוניין או שאןכל ממש ממש מעט - הוא גם לא "מבקש אוכל" הוא כן מנשנש ואוכל באופן רגיל במיוחד שהחלפתי לכופתיות של נוטרי בירד
אומנם הזפק שלו לא מתמלא עד הסוף אבל הוא גם לא ריק משהו באזור החצי עד לערב ששם אני מחזק אותו בדייסה - המקסימום שהוא אוכל ממנה זה 10 מל והזפק מלא עד הסוף
אין לי טענה למגדל כי הוא הסביר לי הכל והגוזל אכן טועם מהכל - פירוץ ירקות השרייה וכופתיות
אני דוגל בשיטה של להתייעץ ולקבל עוד דעות של מומחים תמיד
מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי קצת יותר טוב
על לא דבר ידידי,
אין גוזלי קקדו בשלים יותר ובשלים פחות להגמל בגיל חודשיים ושבוע. זה לא טבעי, זה לא נכון, עדיין בדעה שבגיל חודשיים ושבוע הגוזל אמור לאכול עדיין שלוש ארוחות ביום. אם הוא אוכל מזון מוצק זה כי הוא הוגמל ולא נגמל. זה שהוא אוכל לבד זה מצויין השאלה באיזה אופן זה התרחש. יתכן גם שגילו של הגוזל אינו חודשיים ושבוע והוא גדול יותר ( אולי לא ספרו טוב את הימים).
בכל מקרה לא אמורה להיות גמילה מרצון בגיל הזה.
אני אישית הייתי חוזר לשלוש ארוחות ואם לא מתאפשר אז לפחות תמשיך עם שתי ארוחות ביום ( בוקר ולילה ) כאשר בכלי האוכל בשלב ראשון הייתי שם אך ורק כופתיות.
לפחות לתקופה של שבועיים.
תדאג שהמזון יהיה בטמפרטורה הנכונה, 41 מעלות עד 42 מעלות מקסימום. כשהמזון קר יותר הם לא מתלהבים לאכול ממנו. שמור על החום של הדייסה ע"י שתניח את הכלי של הדייסה בכלי מים חמים. בשלב הזה חשוב שהגוזל יקבל דייסה בצורה מסודרת כי בעצם היא הגורם להתפתחות בריאותית תקינה של הגוזל.
במשקלו הוא אמור לאכול מזרק של 20ML אבל יש להתחשב בתכולת הזפק.
בהצלחה.
אין גוזלי קקדו בשלים יותר ובשלים פחות להגמל בגיל חודשיים ושבוע. זה לא טבעי, זה לא נכון, עדיין בדעה שבגיל חודשיים ושבוע הגוזל אמור לאכול עדיין שלוש ארוחות ביום. אם הוא אוכל מזון מוצק זה כי הוא הוגמל ולא נגמל. זה שהוא אוכל לבד זה מצויין השאלה באיזה אופן זה התרחש. יתכן גם שגילו של הגוזל אינו חודשיים ושבוע והוא גדול יותר ( אולי לא ספרו טוב את הימים).
בכל מקרה לא אמורה להיות גמילה מרצון בגיל הזה.
אני אישית הייתי חוזר לשלוש ארוחות ואם לא מתאפשר אז לפחות תמשיך עם שתי ארוחות ביום ( בוקר ולילה ) כאשר בכלי האוכל בשלב ראשון הייתי שם אך ורק כופתיות.
לפחות לתקופה של שבועיים.
תדאג שהמזון יהיה בטמפרטורה הנכונה, 41 מעלות עד 42 מעלות מקסימום. כשהמזון קר יותר הם לא מתלהבים לאכול ממנו. שמור על החום של הדייסה ע"י שתניח את הכלי של הדייסה בכלי מים חמים. בשלב הזה חשוב שהגוזל יקבל דייסה בצורה מסודרת כי בעצם היא הגורם להתפתחות בריאותית תקינה של הגוזל.
במשקלו הוא אמור לאכול מזרק של 20ML אבל יש להתחשב בתכולת הזפק.
בהצלחה.
הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 16 ספטמבר 2017 20:00.