ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה והכוונה למגדל חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
yoyo
ביצה
ביצה

עזרה והכוונה למגדל חדש

שליחה על ידי yoyo »

שלום.

קניתי אתמול זוג תוכונים אוסטרליים בני חודשיים (זכר ונקבה).

לדברי המוכר הם "האכלת יד" אבל כשניסיתי להכניס את היד לכלוב הם ממש נכנסו להיסטריה ובכל פעם שאני מקרב את היד לכלוב אפילו מבחוץ הם בורחים לצד השני.
המוכר טוען בתוקף שעלי לתת להם מספר ימים להתרגל לבית ולמשפחה האם זה נכון?

אשמח לטיפים איך להרגיל אותם לידיים שלי ושל המשפחה, איך לאלף אותם וסתם לטיפים חשובים בגידול.

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה והכוונה למגדל חדש

שליחה על ידי eli_lea »

אם אתה שואל אם הם האכלת יד אז הם לא. חבל על הזמן שלך.
תוכים האכלת יד יעלו על היד, אם לא על שלך אז על היד של המגדל ללא פחד. לעיתים תוכים יתנהגו אחרת בנוכחות אנשים זרים אבל
עם תוכונים המצב שונה. תוכונים לא מואכלים ומוחתמים כמו תוכים גדולים כי המחיר שלהם לא מצדיק את ההשקעה. לכן
הם מורגלים לידיים מגיל צעיר בדרך כלל לאחר יציאתם מתא ההטלה במקרה הטוב.
בקיצור, אם אתה רוצה תוכים לריבוי תברר אם הם זכר ונקבה ותעזוב אותם לנפשם. אם אתה רוצה תוכי האכלת יד קח
תוכי בודד, תוכי שכשאתה מגיע לחנות יעלה לכם על היד ולא יהיה מפוחד, לפחות לא מהמגדל.
זוג תוכים לרוב בסופו של דבר לא יהיו נחמדים למגדל ולבני הבית מאחר והם יתרגלו זה לזה וזה יספק אותם.
בהמשך הם הופכים לטריטוריאלים לכלוב ולקראת עונת הריבוי המצב מחמיר.
אני מציע לך לחפש קוקוטיל אצל מגדל פרטי, כזה שמאכיל בעצמו ומגדל. או שהיכן שאתה קונה יראו לך אתיך התוכי עולה ליד וחברותי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”