ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בנגלזים וזברות
מנהל: מפקחים
בנגלזים וזברות
שלום לכולם , בעבר כתבתי פה בשם קוקטייל משהו אך משום מה לא מצליח להתחבר תחת השם הזה אז פתחתי חדש , אקדים ואומר שתמיד עקבתי אחרי הפורום גם כשלא גדלתי ציפורים בגלל היחס החם והאפשרות למצוא פה אין ספור טיפים טובים ואנשי מקצוע אמיתיים ולא חרטטנים .
כרגע חזרתי לתחבביב ובחרתי להתחיל בקטן וכרגע מחזיק 2 זוגות זברה פינק וזוג בנגלזים ומתעתד להוסיף כנרים ואורזיות או תוכונים (שאישית אני מאוד אוהב וחושב שהם מהממים באופיים ויופיים ) או ציפורי אהבה .
כמה שאלות :
האם ישדרך קלה להבדיל בין זכר ונקבה בבנגלזים והאם הם יכולים להזדווג עם זברה פינק כעיקרון ?
מבין האורזיות תוכונים וציפורי אהבה מה מומלץ בתור התחלה ומה פחות רגיש לטעויות של מתחילים ?
האם זה נכון שהציפורי אהבה מעט מאתגרים יותר וקשים יותר לרבוי וגידול ?
כרגע חזרתי לתחבביב ובחרתי להתחיל בקטן וכרגע מחזיק 2 זוגות זברה פינק וזוג בנגלזים ומתעתד להוסיף כנרים ואורזיות או תוכונים (שאישית אני מאוד אוהב וחושב שהם מהממים באופיים ויופיים ) או ציפורי אהבה .
כמה שאלות :
האם ישדרך קלה להבדיל בין זכר ונקבה בבנגלזים והאם הם יכולים להזדווג עם זברה פינק כעיקרון ?
מבין האורזיות תוכונים וציפורי אהבה מה מומלץ בתור התחלה ומה פחות רגיש לטעויות של מתחילים ?
האם זה נכון שהציפורי אהבה מעט מאתגרים יותר וקשים יותר לרבוי וגידול ?
Re: בנגלזים וזברות
אין אפשרות לזהות בנגלזים חיצונית , אפשר לזהות על פי ההתנהגות.
בנגלז זכר שר ומקפץ על המקל . אם הזכר צעיר מידי הוא לא ישיר וצריך לחכות לבגרות. אפשר להפריד בנגלז לכלוב נפרד ולעקוב אחר
ההתנהגות שלו בדרך כלל ההפרדה תדרבן אותו לשיר.
בנגלז לא מזדווג עם זברה פינק.
שאלה קשה, השאלה מהן הטעויות, אילו טעויות של מתחילים יכולות לגרום לנזק שלא ניתן לתיקון? גם מגדל מתחיל יודע כיום מה הבסיס ההכרחי לשמירת בריאותו של התוכי.
כל השאר זה משהו שתלוי ספציפית בציפורים או התוכים שנבחרו, במצבם הבריאותי בגילם ובטיפול שהם מקבלים. לכן איני רואה הבדל בין המינים כשמגדל אותם מתחיל.
לגבי ציפורי אהבה, אם אתה ספציפית אוהב את הציפור הזאת תגדל אותה בנפרד מתוכים אחרים או ציפורים אחרות. הכל תלוי בתנאי המחיה. אתה יכול לגדל בזוגות או בלהקה, במקרה האחרון מומלץ לתת שטח מחייה ממש גדול כדי למנוע חיכוכים.
בנגלז זכר שר ומקפץ על המקל . אם הזכר צעיר מידי הוא לא ישיר וצריך לחכות לבגרות. אפשר להפריד בנגלז לכלוב נפרד ולעקוב אחר
ההתנהגות שלו בדרך כלל ההפרדה תדרבן אותו לשיר.
בנגלז לא מזדווג עם זברה פינק.
שאלה קשה, השאלה מהן הטעויות, אילו טעויות של מתחילים יכולות לגרום לנזק שלא ניתן לתיקון? גם מגדל מתחיל יודע כיום מה הבסיס ההכרחי לשמירת בריאותו של התוכי.
כל השאר זה משהו שתלוי ספציפית בציפורים או התוכים שנבחרו, במצבם הבריאותי בגילם ובטיפול שהם מקבלים. לכן איני רואה הבדל בין המינים כשמגדל אותם מתחיל.
לגבי ציפורי אהבה, אם אתה ספציפית אוהב את הציפור הזאת תגדל אותה בנפרד מתוכים אחרים או ציפורים אחרות. הכל תלוי בתנאי המחיה. אתה יכול לגדל בזוגות או בלהקה, במקרה האחרון מומלץ לתת שטח מחייה ממש גדול כדי למנוע חיכוכים.
תודה רבה על התשובות הברורות אבל עכשיו אני מבולבל כי מישהו אמר לי שבנגלזים וזברות כן יכולים להתרבות ביינהם ...
אגב זה לא ממש משנה כי הם מופרדים אצלי והם מוחזקים בזוגות אבל רציתי לדעת למקרה שאתרך לשים אותם ביחד .
אגב זה לא ממש משנה כי הם מופרדים אצלי והם מוחזקים בזוגות אבל רציתי לדעת למקרה שאתרך לשים אותם ביחד .
אני לא שמעתי אם כי יתכן ובמידה ויגדלו אותם כזוגות שהם ינסו להתרבות מחוסר ברירה. בכל מקרה את הזברה פינק לא מגדלים עם בנגלזים או ציפורים אחרות
מאחר והן מאוד אגרסיביות ועלולות לפגוע בגוזלים של אחרים והשתלטות על קינים סמוכים.
מאחר והן מאוד אגרסיביות ועלולות לפגוע בגוזלים של אחרים והשתלטות על קינים סמוכים.
תודה , עכשיו אני רואה שזוג הבנגלזים ישנים ביחד בקן ומשחקים ומעבירים ביניהם חוטים , האם זה סימן למשהו ? זה מצחיק הם יושבים ביחד ומסתכלים אחד על השני כך גם אחד מזוגות הזברה פינק .
הזברה גם בנו קן בתוך התא לפני כמה ימים אבל מאז לא קרה הרבה ...
הזברה גם בנו קן בתוך התא לפני כמה ימים אבל מאז לא קרה הרבה ...
התחלה טובה בהחלט
תודה אלי על התשובות והיחס !!!