יש לי זוג ציפורי אהבה שמנו 2 נקבות לזכר שהיה לי [מוחתם] והוא התחבר יותר לנקבה שלקחנו.. הגענו הביתה הזכר מתחיל דיי לתקוף אותה והיא בורחת.. זה לא חיזור 100% אני חושב סליחה על הביטוי שהיא לא נותנת לו [צעירה.. עוד חודשיים אמורה לעבוד]
מה עושים במצב כזה ?
לא במצב שהם כבר הזווגו..
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ציפור אהבה תוקפן
מנהל: מפקחים
Re: ציפור אהבה תוקפן
957 כתב:יש לי זוג ציפורי אהבה שמנו 2 נקבות לזכר שהיה לי [מוחתם] והוא התחבר יותר לנקבה שלקחנו.. הגענו הביתה הזכר מתחיל דיי לתקוף אותה והיא בורחת.. זה לא חיזור 100% אני חושב סליחה על הביטוי שהיא לא נותנת לו [צעירה.. עוד חודשיים אמורה לעבוד]
מה עושים במצב כזה ?
לא במצב שהם כבר הזווגו..
סלח לי ידידי,קראתי מספר פעמים ולא הצלחתי להבין את החלוקה של הציפורים, הייתם בחנות עם הזכר המוחתם ולקחתם נקבה שהוא התחבר אליה יותר מאשר לאחרת?וכשהגעתם הבייתה הוא החל לתקוף אותה?
אם כך המצב שים לב טוב טוב ושמור שהזכר לא יפגע בה,הזכר הוא מאוד טריטוריאלי ועלול אפילו להרוג את הנקבה.
הייתי מציע ראשית להפריד ביניהם לשני כלובים קרובים אחד לשני למספר ימים ולראות כיצד הם מסתדרים.
האם אתה בטוח שמדובר בנקבה?או לחילופין האם התוכי שנמצא אצלך בטוח זכר?האם עברו בדיקות מין או מין הציפור מוכח ע"י הטלה או זיווג
כזוג?
עדכן אותנו בפרטים וכיצד הם מסתדרים בהמשך.
קודם כל תודה על הפיצול.
אני אסביר.
היה לי זכר מוחתם [יש לי אותו כבר בסביבות השנתיים+]
באתי אל המגדל [מגדל מוכר של ציפורי אהבה בעיקר] הוא בדק את התוכי בבדיקה הידועה [של המישוש באזור הביב]
ואמר שהוא זכר.
שמנו לתוכי המוחתם 2 נקבות בכלוב וראינו למי התחבר יותר.
מיד שניהם התנשקו אז לקחנו את הציפור שהתחברה יותר.
אני בא הביתה, הזכר מתחיל לתקוף. אני חושב שזה בגלל שהוא ממש ממש רצה נקבה הרבה זמן [כשהוא שמע את הציפורי אהבה כשהגענו למקום הוא ממש צייץ משמחה]
כשהעברתי את התוכים מכלוב ההעברה לכלוב שהם נמצאים עכשיו העברתי קודם את המוחתם וממש הנקבה נצמדה לכיוון הכלוב השני כי התוכי היה שם.
הזכר ממש ממש ממש מציק לה.. הם לא ממש יושבים ליד השני.. בקושי באותו מקל.
יש לו לפעמים ממש דיי התקפים שהוא רודף אחריה.
הנקבה תגיע לבגרות מינית בעוד כחודשיים. הזוג כבר חודש ביחד. ויש יחסית התקדמות.
[שהם על אותו מקל..
]
עוד דוגמה לתוקפנות שלו אני שם להם מקלחות עכשיו [ידוע שחםםם והתוכים בזמנים אלו בהחלפה] והנקבה כשרוצה להתקלח היא לא ממש את כל הגוף מקלחת אלא רק את הזנב ומסתכלת שהזכר לא יפריע לה..
מה לעשות ? להעביר לכלוב אחד צמוד לשני ?
סליחה על החפירה ותודה !
[עריכה] עד עכשיו ברוך השם אין דם.. אני לא יודע אם זה בגלל שהתוכי לא רוצה לנשוך אותה חזק, או בגלל שהוא לא יכול על הנקבה בתעופה והוא לא משיג אותה..
אני אסביר.
היה לי זכר מוחתם [יש לי אותו כבר בסביבות השנתיים+]
באתי אל המגדל [מגדל מוכר של ציפורי אהבה בעיקר] הוא בדק את התוכי בבדיקה הידועה [של המישוש באזור הביב]
ואמר שהוא זכר.
שמנו לתוכי המוחתם 2 נקבות בכלוב וראינו למי התחבר יותר.
מיד שניהם התנשקו אז לקחנו את הציפור שהתחברה יותר.
אני בא הביתה, הזכר מתחיל לתקוף. אני חושב שזה בגלל שהוא ממש ממש רצה נקבה הרבה זמן [כשהוא שמע את הציפורי אהבה כשהגענו למקום הוא ממש צייץ משמחה]
כשהעברתי את התוכים מכלוב ההעברה לכלוב שהם נמצאים עכשיו העברתי קודם את המוחתם וממש הנקבה נצמדה לכיוון הכלוב השני כי התוכי היה שם.
הזכר ממש ממש ממש מציק לה.. הם לא ממש יושבים ליד השני.. בקושי באותו מקל.
יש לו לפעמים ממש דיי התקפים שהוא רודף אחריה.
הנקבה תגיע לבגרות מינית בעוד כחודשיים. הזוג כבר חודש ביחד. ויש יחסית התקדמות.
[שהם על אותו מקל..
] עוד דוגמה לתוקפנות שלו אני שם להם מקלחות עכשיו [ידוע שחםםם והתוכים בזמנים אלו בהחלפה] והנקבה כשרוצה להתקלח היא לא ממש את כל הגוף מקלחת אלא רק את הזנב ומסתכלת שהזכר לא יפריע לה..
מה לעשות ? להעביר לכלוב אחד צמוד לשני ?
סליחה על החפירה ותודה !
[עריכה] עד עכשיו ברוך השם אין דם.. אני לא יודע אם זה בגלל שהתוכי לא רוצה לנשוך אותה חזק, או בגלל שהוא לא יכול על הנקבה בתעופה והוא לא משיג אותה..
אני חושב שישנם מספר סיבות ובינהם הסיבה שציינת,בכל מקרה כרגע אתה יכול לעקוב ולתת להם זמן הסתגלות,אין הרבה
ברירות או שזה יצליח ובתוך מספר ימים הכל ירגע או שתצטרך להפריד,אם תראה שהרדיפות מגיעות למצב של הפרעה לנקבה באכילה או בשתייה או כמובן פציעה אל תתמהמה ותוציא אותה לכלוב נפרד לתקופה מסויימת.
בהצלחה ועדכן בהמשך.
ברירות או שזה יצליח ובתוך מספר ימים הכל ירגע או שתצטרך להפריד,אם תראה שהרדיפות מגיעות למצב של הפרעה לנקבה באכילה או בשתייה או כמובן פציעה אל תתמהמה ותוציא אותה לכלוב נפרד לתקופה מסויימת.
בהצלחה ועדכן בהמשך.
אלי חייב להגיד לך ממש אתה עושה דבר יפה, עונה לכל אחד בסבלנות, דואג לאתר, עונה נכון והרשימה ארוכה..
כל הכבוד !
כל הכבוד !