ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תפריט חלב, בשר ירקות ופירות לג'אקו שלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ben864
ביצה
ביצה

תפריט חלב, בשר ירקות ופירות לג'אקו שלי

שליחה על ידי ben864 »

מישהו יכול בבקשה לכתוב לי מה מותר לתת לג'אקו ממוצרי החלב , ממוצרי הבשר, ומהפירות והירקות ?
אם תוכלו להרחיב זה יהיה מצויין
אביe
גוזל
גוזל

Re: תפריט חלב, בשר ירקות ופירות לג'אקו שלי

שליחה על ידי אביe »

תזונה לא מתאימה לאילוף, אבל זהו כבר תפקיד הנהלת האתר
תמיד תחשוב הגיוני, מה תוכי ג'קו אוכל בטבע..פירות, ירקות, זרעים, עלים, פרחים ועוד
ג'קואים ותוכים בכלל(פרט למין אחד) לא נוהגים לתקוף פרות ולאכול אותן וכמו כן לא נוהגים לחלוב אותך
צריך לתת לתוכי מגוון זרעים(אני ממליץ על תערובת הנבטה)
פירות וירקות
אפשר ומומלץ לתת גם עלים וענפים של אקליפטוס
בשביל יחסים נכונים בין אבות המזון והויטמינים המציאו את הכופתיות
הכופתיות הם המזון הבסיסי אבל על בסיס יומיומי צריך לתת קצת פירות, קצת ירקות וקצת תערובת זרעים
בהצלחה וברוך הבא(:
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

ואסור לתת עגבניות, אבוקדו ושוקולד
ben864
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ben864 »

תודה רבה לך אחי :]
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי aliav56 »

ראשית שיהיה בהצלחה איתה,שנית לדעתי מידע כזה בסיסי צריך לדעת לפני הקניה בגלל הרגישות,
פירוט נכון כבר קיבלתה מאבי אבל עים מה שאתה מאכיל את הג'קו זה לא מספיק וצריך גוון של אוכל
שזה מתחיל -בכופתיות - תערובת זרעים - תערובת השריה - ירקות שמועדף לתוכים על סוגוו -
פירות - מזון בייצים - וגם בייצה קשה -
אופן ההגשה -כופתיות ותערובת זרעים שיהיה קבוע בעמדת ההאכלה,ירקות לגוון 2-3 בשבוע,
פירות כנ''ל אבל זה אהוב פחות מירקות,מזון בייצים 1-2 בשבוע,תערובת השריה 2-3 בשבוע,
חצי בייצה קשה לתת עים הקליפה מגורד או מחולק או שלם,ומים טריים כל יום עים מבחנה נקיה,
וזה מה שעולה בדעתי כרגע אים יש להוסיף מידע אז החברה יוסיפו,,,ושיהיה בתאבון,
ben864
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ben864 »

וואלה תודה בן אדם
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

בן שלום
דברי חלב בכלל לא מומלץ לתוכים. מערכת העיכול שלהם לא בנויה על פירוק מרכיבי החלב!
גם בשר לא רצוי.מה שאתה יכול לתת לפעמים, זה העצם הגדולה של שוק עוף מבושל. הם אוהבים ללעוס ויש בזה הרבה חלבונים שזה תוספת טובה לתוכי.
אסור לתת חטיפים, דברים מלוחים ואוכל מטוגן, וגם לא קפה. כל אלו מסוכנים לתוכי.יכולים לגרום ללחץ דם גבוה, נשימה מאומצת שיכול להביא למות התוכי.
תתבסס על כופתיות, פירות, ירקות, השרייה, וגם קצת זרעים.
בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

אני לא יודע מה היא רמת הידע והניסיון של המגדלים הסטנדרטים בגידול ובהזנת התוכים,
אבל יש אחד מהמגדלים היותר רצינים ,,ובריי-סמכה'' שענה לשאלתי בקשר למוצרי חלב,
וכך הוא ענה לי ,גבינת-קוטג' ניתן לתת לתוכים ומומלץ כי זה מכיל סידן בריא וזה מה שהוא
נותן לתוכים שלו,וההגשה היא כזאת ,לערבב בסקוויטים בתוך הקוטג' ולהגיש,,,
אבל רק גבינת-קוטג' מותר לתת ,כל שאר מוצרי-החלב כולל חלב לא מומלץ זה גורם לשילשול,
התותח הנ''ל מגדל סוללה של סוגי לורים מיוחדים ויקרים, ואפילו הוא פרסם אותם פעם אחת,
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

למרות שאני שייכת למגדלים סטנדרטיים, ואולי גם לא בין "ברי- הסמכה" בנושא, אולי גם לא תותחית כי אין לי סוללה של לורים,
בכל זאת במשך כמה עשרות שנים שאני מגדלת תוכים רכשתי קצת ניסיון, ואני טורחת לקרוא הרבה מאמרים מהמגדלים בשורה הראשנה שבחו"ל, אני מעידה על עצמי בצניעות שאני די בעניינים בנושא גידול תוכים.

לא רצוי לתת לתוכים דברי חלב בכל צורה שהו מהסיבה הפשוטה שהמערכת שלהם לא מסוגלת לפרק את הלקטוז (סוכר החלב)
כי חסרים האנזימים לצורך זה.
דרך אגב בבדיקה קטנה התברר לי, שכל סוגי הקוטג' מכל החברות מכילות לכל 100 גרם בין 2.5 -4.0 גרם לקטוז. שכאמור זה מיתר עבור התוכים .

גם ביסקוויטום ועוגיות למיניהם מיועדים לבני אדם ולא לתוכים.
למרות שה"תותח הנ"ל" (לפי דבריך) מאכיל את התוכים שלו בדברי חלב ואני מאחלת לו ולהם בתאבון, ולבריאות, אני במקומך לא הייתי מייעצת לאחרים לנהוג לפי זה, במיוחד אם מדובר למגדלים מתחילים.
והנה קצת חומר קריאה

Birds Cannot Digest Milk
If you think about it, this makes sense. Mammals are nourished during infancy with their mother's milk. Birds would never be in a situation in the wild where they would drink milk. For this reason, birds do not possess the digestive enzymes necessary to process milk. Parent birds regurgitate food to their babies in the nest. Although you might have heard about pigeons feeding their babies crop milk, this is actually sloughed cells from the crop and secretions, and not a milk product at all.
Milk sugar is called lactose. Mammals have a digestive enzyme, lactase, to digest milk sugar. Birds simply lack lactase and cannot digest milk products containing lactose. Birds will develop diarrhea when lactose in the diet reaches between 10 and 30 percent. Products that contain a significant amount of lactose are dried skim milk and dried whey. Humans may also suffer from an inability to digest lactose, and this is called lactose intolerance.
תמונה
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

עים כל הכבוד לכל מה שאת כותבת אבל המגדל הזה מנוסה ואחד הבכירים בארץ
והוא עושה מה שעושה כבר במשך שנים מספר והתוכים שלו בריאים יותר מהרבה
אחרים ומטופחים מאוד וראינו אותם בסידרת תמונות וכ'ו,,ואנני חושב שאת יכולה
לדחות את הנאמר כי נראה לך שכך וכך,הבחור בעל נסיון עשיר עים תוכים ואנני רואה