ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
טוף אז אני חדש וקניתי גם ליפני יומים 2 תוכים בן ובת
קניתי שלא יהיה להם משעמם אז 2 ואחד מי הם אני רוצה לאלף
אז כשאני מנשה לקחת את הבת היא אפה לי מה לעשות?
מזל ששגרתי הכל חחח
בבקשה תעזרו
הם הירוקים ציפורי אהבה
אני מבין שהתוכים בני 8 חודשים,אם זה כך והם אינם תוכים שהחתימו אותם וגידלו אותם כהאכלת יד המקסימום שתוכל לעשות זה
לנסות ולהרגילם אליך,אם אתה מתכוון לשחררם מחוץ לכלוב מומלץ לקטום להם את נוצות התעופה,צריך לעשות זאת מישהו שכבר עשה זאת ויודע כיצד לבצע את החיתוך ללא פגיעה בתוכי,כדי להרגילם אליך עליך לשהות במחיצתם זמן רב ככל שניתן,תוך כדי להתקרב מידי פעם ולנסות לתת להם לאכול דברים מיוחדים שהם אינם אוכלים ביום יום אך אוהבים,זה יכול להיות חתיכה תפוח או ירק או משהו אחר כגון גרעינים.
לוקח לתוכים שאינם מוחתמים זמן רב להתרגל למטפל וצריך סבלנות רבה לכך.
מייד כשהתוכי מפגין יכולת תעופה,ישנם האומרים שיש לתת לתוכי מן ההגינות לעוף מספר ימים או שבועות,אני יודע
שזוהי טעות וחוויתי זאת על בשרי,לכן אני ממליץ לכל בעליו של תוכי שנמצא בבית ומשוחרר לפחות בחלק מהזמן לקצוץ את הנוצות.
כתבתי לך שהמקסימום שאפשר לעשות זה לנסות להרגיל אותם וגם זה תלוי בצורת הגידול שלהם בעבר,בכל מקרה
אני מעריך שזה יהיה קשה ומציע לך לרכוש גוזל שהואכל והוחתם.
אגב אני יודע את גילם מאחר וכתבת באשכול "הכנסו והצטרפו אליי"
[quote="1355";p="24075"]אני דניאל מגדל 2 גוזלם בני 8 מחודשים ציפורי אהבה
זה יהיה קשה?
אבל אמרו לי שהם גוזלים וזה קל...
והם כ"כ חמודים אז אם למשל אני אקח גרעינים ואתן להם דרך הכלוב וכך אני אשחרר ואתן וכך הלאה אז אין הרבה סיכויים להצלחה?
דניאל.
דניאל,קודם כל אין צורך לבקש שנענה לשאלותיך,הפורום נועד לשאול שאלות ואנו כאן כדי לענות,גם אם לא
עונים מייד התאזר בסבלנות.
קנית ציפורי אהבה בגיל בגרות שזה אומר שהתוכים שלך כבר אינם גוזלים ובטוח לא בגיל שאפשר להרגיל אותם
בצורה טובה לידיים.
איני יודע ממי קנית אבל אם הוא אמר לך שבגיל 8 חודשים הם עדיין גוזלים ואפשר להרגיל אותם לידיים אז הוא הטעה אותך.
איני רואה או יודע במדוייק כמה הם מורגלים או כמה הם מפחדים וקשה לקבוע מבלי לראות אך לדעתי בגיל המדובר כבר אין טעם
להכריח אותם לאהוב בני אדם או להתייחס אליהם כחלק מהלהקה.
כפי שאמרתי ואני חוזר אתה יכול לנסות לגשת אליהם בעדינות,אם הם מפחדים אל תתקרב קרוב מידי עד שיתרגלו וכך תתקדם כל פעם,אם הם לא מפחדים בקרבתך אתה יכול לנסות לפתות אותם לקחת מידך דברים טעימים כגון תפוח או גרעין (שוקולד,אבוקדו,אלכוהול הינו רעיל לתוכי),לאחר מכן אם הם לוקחים מידך אתה יכול להתקדם הלאה ועל זה נמשיך לדבר כשתגיע לשלב הזה .
בהצלחה.