ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי שלי לא מתרגל לכופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Coldfire
בקיעה
בקיעה

התוכי שלי לא מתרגל לכופתיות

שליחה על ידי Coldfire »

שלום לכולםאני במאבק עם התוכי שלי על מנת להרגיל אותו לכופתיות ואני מפחד שהוא משאיר את עצמו רעב....
נכון להיום לקחתי את הכופתיות שמתי לו כ 70 אחוז מהכלי השאר תערובת לקוקוטלים ,ריסקתי אותם כי הוא לא הסתדר עם הגודל הוא אכן הולך יותר פעמים לכלי אבל אני לא נצליח לראות שהוא אוכל ממנו נראה שהוא רק חופר בכופתיות.

מה אתם ממליצים לעשות האם להוסיף יותר דוחן ותערובת?
האם יש מצב שקוקוטיל לא יאכל בכלל?
הבנתי שאין כזה מצב.

האם אני נוהג נכון איתו?תמונה

ועוד דבר ששמתי לב אליו התוכי הוא בן כ5 חודשים
תמיד שאני יוצא מהחדר או נכנס הבייתה הוא שורק בקולי קולות האם זה בגלל שהוא מזהה אותי?
בכלל בזמן האחרון הוא ניהיה די רועש....
האם זה מהלך התבגרותי תקין?
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי שלי לא מתרגל לכופתיות

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
הייתי ממליץ לא לערבב את הכופתיות עם התערובת,מובן שהתוכי יחפש ויחפור אחר התערובת המזון אליו הוא רגיל,שים
לו את הכופתיות כמזון יחיד,כך גם תוכל לעקוב אחרי כמות האוכל שהוא אוכל,אתה יכול בלילה ךהוציא את התערובת ולשים
את הכופתיות למשך היום,לקראת הערב תחזיר את התערובת לחצי שעה עד שעה,לאחר מכן החלף שוב את האוכל ושים כופתיות עד למחרת.
תוך כדי עקוב אחריו ותוודא שהוא אוכל.
לגבי השריקות,השריקות בעת יציאתך מהחדר או חזרתך הבייתה מעידות על רצון לתקשר עימך,הוא מכיר ומזהה אותך ואינו רוצה שתעזוב,נסה
לא לגשת אליו בעת שהוא שורק אלא כשהו נרגע,אז גש אליו ותשבח אותו,אל תתן לו את האפשרות לקשר בין השריקות והרעש לבין הגעתך אליו.
בהצלחה,עדכן בהמשך.
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

רגע לא ממש הבנתי במשך היום לשים את התערובת ובלילה את הכופתיות או שלהפך?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

במשך כל היום שים את הכופתיות,בערב שים את התערובת למשך חצי שעה עד שעה לאחר מכן הוצא את התערובת והחזר את הכופתיות עד
למחרת בערב,אם אתה עוקב ורואה שהתוכי אוכל מהכופתיות אתה יכול גם לוותר על הכנסת התערובת.
כמובן שאת התערובת אתה יכול לתת מידי פעם לשם גיוון ואין עם זה בעייה,אך ראשית תדאג שהמזון הבסיסי יהיה הכופתיות.
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

הבנתי אני אנסה תודה

[ פורסם על-ידי מכשיר נייד ] תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!