ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקוטיל צעקני
מנהל: מפקחים
קוקוטיל צעקני
שלום לכולם יש לי תוכי מסוג קוקוטיל בן חצי שנה הכלוב שלו ממוקם בחדר שלי -מקום שבו לא תמיד נמצאים אנשים (באופן כללי לא תמיד בבית נמצאים אנשים-עבודה וכו)
בחודש האחרון שמתי לב לתופעה שמשגעת לי תמוח ברגע שאני או מישהו יוצא מהחדר זתומרת שהתוכי נשאר לבד הוא שורק בקולי קולות במשך שעות ולא מתייאש עד שמישהו מגיע ויושב בחדר הוא במחשב לחילופין שזה ממש ליידו.
הוא מתנהג באותה צורה גם שהוא שומע שאני מגיע הביתה למשל איך שאני פותח את הדלת הוא מתחיל לשרוק.
התופעה מאוד מטרידה מאחר והוא מאוד רעשני איך פותרים כזה דבר?!
תודה
בחודש האחרון שמתי לב לתופעה שמשגעת לי תמוח ברגע שאני או מישהו יוצא מהחדר זתומרת שהתוכי נשאר לבד הוא שורק בקולי קולות במשך שעות ולא מתייאש עד שמישהו מגיע ויושב בחדר הוא במחשב לחילופין שזה ממש ליידו.
הוא מתנהג באותה צורה גם שהוא שומע שאני מגיע הביתה למשל איך שאני פותח את הדלת הוא מתחיל לשרוק.
התופעה מאוד מטרידה מאחר והוא מאוד רעשני איך פותרים כזה דבר?!
תודה
Re: קוקוטיל צעקני
ראשית זה טיבעי,התוכי בודד וזקוק נואשות לחברה,הוא שומע את קולות "הלהקה" בחדרים אחרים ומנסה לתקשר עימם,הפיתרון
הוא שבמשך היום כשיש אנשים בבית להעביר את הכלוב למקום בו הוא יראה אתכם ויהיה לפחות בקשר עין.
הוא שבמשך היום כשיש אנשים בבית להעביר את הכלוב למקום בו הוא יראה אתכם ויהיה לפחות בקשר עין.
הבעיה היא שאם אני שם אותו בסלון הכלב (שלא כל כך מחבב אותו יכול להפחיד אותו וזה מדאיג אותי...)
התוכי יתרגל לנוכחות של הכלב,דאג שהכלב לא יקפץ על הכלוב ובהתחלה לא יסתובב סביב הכלוב.
אוקיי אני ינסה למצוא מקום בסלון למרות שזה די בעייתי האם יש עוד איזה שהו פיתרון שהוא לא העברה לסלון?
יש פיתרון,לתת לתוכי יותר יחס,פשוט זמן איכות איתו.
מעבר לזה כשהתוכי צועק כשיוצאים מהחדר לא להתייחס,לא לצעוק עליו לא להסתכל עליו פשוט כאילו הוא לא שם.
מצד שני כשהוא שקט זה הזמן לגשת לשבח ולתת צ'ופר,לבסוף התוכי ילמד שאין תגובה ויפסיק.
שוב זאת במידה והתוכי מקבל יחס יום יומי ולא נמצא לבד בכלוב כל היום.
מעבר לזה כשהתוכי צועק כשיוצאים מהחדר לא להתייחס,לא לצעוק עליו לא להסתכל עליו פשוט כאילו הוא לא שם.
מצד שני כשהוא שקט זה הזמן לגשת לשבח ולתת צ'ופר,לבסוף התוכי ילמד שאין תגובה ויפסיק.
שוב זאת במידה והתוכי מקבל יחס יום יומי ולא נמצא לבד בכלוב כל היום.
הוא נמצא לבד בכלוב שאני חוזר הביתה ב6 בערך אני נותן לו משהו כמו שעתיים של יחס שכולל לתת לו איזה םרי או ירק ולדבר איתו קצת
ואז ב8 בערך אני מחזיר אותו לכלוב והוא הולך לישון במשך היום אחותי הקטנה גם נמצאת בחדר כמה שעות...
ואז ב8 בערך אני מחזיר אותו לכלוב והוא הולך לישון במשך היום אחותי הקטנה גם נמצאת בחדר כמה שעות...
היי
ךתקשיב
בסלון שים אותו או בחד אוכל
הרי אתה מיסתובבים הרבה שם
למשל שמישהו חוזר מי בי"ס או גן או עבודה
חוטפים משהו ורצים כך תוכל גם לתקשר יותר עם התוכי
ב-ה-צ-ל-ח-ה
ךתקשיב
בסלון שים אותו או בחד אוכל
הרי אתה מיסתובבים הרבה שם
למשל שמישהו חוזר מי בי"ס או גן או עבודה