ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גזירת נוצות תוכים
מנהל: מפקחים
גזירת נוצות תוכים
שלום יש לי שני תוכונים בני חודש ושבועיים.רציתי לשאול האם כדאי לי לשחרר אותו בבית עדיין לא גזרתי לו את הכנפיים..??והאם צריך לגזור לו אותם??ואיך?תודה רבה רבה רבה!
Re: כנפיים
שלום רב לך ידידי
יש צורך להיזהר בגזירת הנוצות כיוון שהנוצות צעירות הן מכילות דם במרכז הנוצה
ועיבוד דם של ציפור השוקלת גרמים ספורים עלול ליהיות קריטי ברמת סיכון חיי הציפור
אין צורך לגזור את הנוצות אלה לשכנם בכלוב שאורכו לפחות 80-60 ס"מ כך יוכלו לעוף
וגם אתה תוכל ליצפות בהם במעופם. האם אחד החברים כאן יכול להוסיף משהו ששכחתי?
יש צורך להיזהר בגזירת הנוצות כיוון שהנוצות צעירות הן מכילות דם במרכז הנוצה
ועיבוד דם של ציפור השוקלת גרמים ספורים עלול ליהיות קריטי ברמת סיכון חיי הציפור
אין צורך לגזור את הנוצות אלה לשכנם בכלוב שאורכו לפחות 80-60 ס"מ כך יוכלו לעוף
וגם אתה תוכל ליצפות בהם במעופם. האם אחד החברים כאן יכול להוסיף משהו ששכחתי?

השמים אינם הגבול
Re: כנפיים
אני הבנתי מדיונים קודמים שהתוכים אינם מוחתמים,לכן מיותר לקטום את נוצותיהם.
זה יכול להזיק יותר מאשר להועיל.
זה יכול להזיק יותר מאשר להועיל.
Re: גזירת נוצות תוכים
מניסיון קודם שלי, אם התוכון אינו מוחתם אין צורך לקצץ את נוצות התעופה.
היה לי תוכון פרא שהצלחתי (ולקח המון זמן והמון סבלנות) להרגיל אותו אליי, והייתי מסתובבת איתו בבית (בשום אופן לא בחוץ עם כנפיים לא גזורות!!) חופשי, הוא היה כמו האכלת יד. וברגע שנמאס לו הוא היה מתעופף לו למקום כלשהו בבית, מה שכן- בגלל שהורגל אליי לא הייתה בעיה להחזיר אותו חזרה אליי.
אם התוכון לא מוחתם ועדיין לא רגיל אלייך פחות רצוי לשחרר אותו להתעופף בבית כי ברגע שתרצה להחזיר אותו הוא עשוי לנסות לברוח ולברוח ולעוף בהיסטריה (בגלל שמפחד) והוא עלול להיתקל ברהיטים ולהיפגע.
שיהיה בהצלחה!! (:
היה לי תוכון פרא שהצלחתי (ולקח המון זמן והמון סבלנות) להרגיל אותו אליי, והייתי מסתובבת איתו בבית (בשום אופן לא בחוץ עם כנפיים לא גזורות!!) חופשי, הוא היה כמו האכלת יד. וברגע שנמאס לו הוא היה מתעופף לו למקום כלשהו בבית, מה שכן- בגלל שהורגל אליי לא הייתה בעיה להחזיר אותו חזרה אליי.
אם התוכון לא מוחתם ועדיין לא רגיל אלייך פחות רצוי לשחרר אותו להתעופף בבית כי ברגע שתרצה להחזיר אותו הוא עשוי לנסות לברוח ולברוח ולעוף בהיסטריה (בגלל שמפחד) והוא עלול להיתקל ברהיטים ולהיפגע.
שיהיה בהצלחה!! (: