ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שמעון הגיע! ואיתו כמה שאלות =))
מנהל: מפקחים
שמעון הגיע! ואיתו כמה שאלות =))
במזל טוב, שמעון (כנראה השם שלו) הגיע הביתה בשלום,
ואיתו כמה שאלות בעקבות ההתנהגות שלו.
אז ככה קודם כל לידע כללי , שמעון הוא קקדו דוקורפס , בן 4 חודשים כמעט, עדיין גוזל חמוד.
הגענו הביתה הוא הראה סקרנות רבה כלפי הצעצוע שהכנתי , כל מיני שרוכים וחישוק מברזל, הוא היה נראה מאוד נינוח ולא מיהרתי לקבל ממנו חיבה, פתחתי לו את הכלוב הוא ישב בחוץ, ניגשתי אליו בחיבה וליטפתי את הראש שלו והוא כופף את הראש ושמח דווקא לקבל ליטוף, מניסיון קטן שניסיתי שיעלה על היד הבנתי שזה לא ממש הולך, לא ציפיתי לזה אבל נראה לי שהסיבה היא שהוא לא ממש יודע לטפס על ידים או ענפים עם יותר מדי ביטוחן.
הדבר שיותר מדאיג אותי הוא ששמתי לו אוכל, כלומר כופתיות והוא לאט ממש אכל ערבבתי את זה עם קצת מהתערובת שלהממתקים (גרעינים בוטנים וכל הדברים שהם אוהבים) הוא חיפש בקערה והתמקד רק בממתקים ולא בכופתיות והוא שופך הכל ומחפש ממתקים. ניסיתי לתת לו מהיד כופתיות ואם הוא היה אוכל אותם הייתי נותן ממתק קטן, איזה גרעין.
אול מישהו יכול לנתח לי את המצב בצורה הגיונית יותר? מה הסיבה שהוא אוכל ממתקים ולא כופתיות? יכול להיות שאני צריך לעשות משו לפני שאני מגיש לו את הכופתיות?
ואיתו כמה שאלות בעקבות ההתנהגות שלו.
אז ככה קודם כל לידע כללי , שמעון הוא קקדו דוקורפס , בן 4 חודשים כמעט, עדיין גוזל חמוד.
הגענו הביתה הוא הראה סקרנות רבה כלפי הצעצוע שהכנתי , כל מיני שרוכים וחישוק מברזל, הוא היה נראה מאוד נינוח ולא מיהרתי לקבל ממנו חיבה, פתחתי לו את הכלוב הוא ישב בחוץ, ניגשתי אליו בחיבה וליטפתי את הראש שלו והוא כופף את הראש ושמח דווקא לקבל ליטוף, מניסיון קטן שניסיתי שיעלה על היד הבנתי שזה לא ממש הולך, לא ציפיתי לזה אבל נראה לי שהסיבה היא שהוא לא ממש יודע לטפס על ידים או ענפים עם יותר מדי ביטוחן.
הדבר שיותר מדאיג אותי הוא ששמתי לו אוכל, כלומר כופתיות והוא לאט ממש אכל ערבבתי את זה עם קצת מהתערובת שלהממתקים (גרעינים בוטנים וכל הדברים שהם אוהבים) הוא חיפש בקערה והתמקד רק בממתקים ולא בכופתיות והוא שופך הכל ומחפש ממתקים. ניסיתי לתת לו מהיד כופתיות ואם הוא היה אוכל אותם הייתי נותן ממתק קטן, איזה גרעין.
אול מישהו יכול לנתח לי את המצב בצורה הגיונית יותר? מה הסיבה שהוא אוכל ממתקים ולא כופתיות? יכול להיות שאני צריך לעשות משו לפני שאני מגיש לו את הכופתיות?
Re: שמעון הגיע! ואיתו כמה שאלות =))
ראשית מזל טוב ובהצלחה.
לגבי המזון,מה היה מזונו הבסיסי אצל בעליו הקודמים?האם כופתיות?
במידה והוא אכל תערובת כזו או אחרת הוא לא ימהר לאכול כופתיות וכמובן יבחר ב"ממתקים".
תוכים שהורגלו לכופתיות יואכלו בדרך כלל כופתיות וגם תערובת.
כרגע עלייך להמשיך מספר ימים עם התזונה הקודמת,מאחר והתוכי כבר עשה שינוי במיקום ובסביבה כדאי
ומומלץ לא לשנות את תזונתו בימים הראשונים,בעוד מספר ימים אתה יכול להתחיל ולהרגיל לכופתיות.
שוב הכל תלוי בתזונה שאליו הוא הורגל.
לגבי המזון,מה היה מזונו הבסיסי אצל בעליו הקודמים?האם כופתיות?
במידה והוא אכל תערובת כזו או אחרת הוא לא ימהר לאכול כופתיות וכמובן יבחר ב"ממתקים".
תוכים שהורגלו לכופתיות יואכלו בדרך כלל כופתיות וגם תערובת.
כרגע עלייך להמשיך מספר ימים עם התזונה הקודמת,מאחר והתוכי כבר עשה שינוי במיקום ובסביבה כדאי
ומומלץ לא לשנות את תזונתו בימים הראשונים,בעוד מספר ימים אתה יכול להתחיל ולהרגיל לכופתיות.
שוב הכל תלוי בתזונה שאליו הוא הורגל.
אישית שאלתי את רז (שותפו של יעקב סמדג'ה) מה הוא אוכלל כדי להיות מוכן מראש למה אני הולך להרגיל אותו. הוא אמר לי שהוא אוכל כופתיות ומדי פעם הוא מערבב לו גם תערובת (פעמיים שלוש בשבוע) . אם כך מה הסיבה? יכול להיות שלחץ?
-
קוניור שמש
- ביצה

אחלי זה לחץ יענו 100%
כי הוא גם עבר מקום וכול זה תחשוב אתה עכשיו עובר בית בלי הורים בלי אחים בלי כלום גם לך יהיה קשה להתרגל לסביבה לא ככה תן לא משהו כמו שבוע וזהו הוא יוכל הכול גם אותך :C
כי הוא גם עבר מקום וכול זה תחשוב אתה עכשיו עובר בית בלי הורים בלי אחים בלי כלום גם לך יהיה קשה להתרגל לסביבה לא ככה תן לא משהו כמו שבוע וזהו הוא יוכל הכול גם אותך :C
בשעה טובה ומוצלחת לכם.
רכשת יצור מתלטף וחמוד להפליא.
מנסיון אישי שלי, גם הדוקורפס שלי לא רוצה כופתיות, למרות שניסיתי
להרגילו בדרכים שונות וללא כל הצלחה.
בשלב מסויים נכנעתי היות וחששתי שירעיב עצמו למוות.
הוא היה נובר במקורו בקערת המזון שלו ואוכל את מה שבאמת אהב.
בכופתיות הוא לא נגע.
דבר נוסף שאולי לא קשור להעדפותיו במזונו -
הקקדו אוהבים להעיף את המזון מחוץ לקערה ע"י מקורם.
אין לי מושג למה הם עושים זאת, אבל כמות לא מבוטלת של מזון הולכת לאיבוד.
לכן אני נותנת כמות גדולה אלא מוסיפה מידי פעם כשאני רואה שהקערה התרוקנה.
רכשת יצור מתלטף וחמוד להפליא.

מנסיון אישי שלי, גם הדוקורפס שלי לא רוצה כופתיות, למרות שניסיתי
להרגילו בדרכים שונות וללא כל הצלחה.
בשלב מסויים נכנעתי היות וחששתי שירעיב עצמו למוות.
הוא היה נובר במקורו בקערת המזון שלו ואוכל את מה שבאמת אהב.
בכופתיות הוא לא נגע.
דבר נוסף שאולי לא קשור להעדפותיו במזונו -
הקקדו אוהבים להעיף את המזון מחוץ לקערה ע"י מקורם.
אין לי מושג למה הם עושים זאת, אבל כמות לא מבוטלת של מזון הולכת לאיבוד.
לכן אני נותנת כמות גדולה אלא מוסיפה מידי פעם כשאני רואה שהקערה התרוקנה.
אם רז אמר שזהו מזונו אז תן לו כמה ימי הסתגלות,אל תתייחס לכך שהוא מחפש דווקה את ה"ממתקים" גם אני ואתה היינו נוהגים כך.
לאחר מספר ימים אפשר יהיה להתחיל לעשות סדר.
לאחר מספר ימים אפשר יהיה להתחיל לעשות סדר.
אני מבין שהוא לא אוכל אצלך כופתיות אני צודק?
אם כן אז מה את נותנת לו במקום?
אם כן אז מה את נותנת לו במקום?
טמיר אל תעשה השוואות,שמעון הוא גוזל שאתה יכול כרגע לעצב ולבנות את התזונה
המתאימה לו,והתזונה המתאימה לו ללא ספק כמזון בסיס אלו הם הכופתיות,זה הזמן
לסדר את מזונו בהתאם.תן לו מספר ימים ואם תרצה אנו כאן לעזור לך.
המתאימה לו,והתזונה המתאימה לו ללא ספק כמזון בסיס אלו הם הכופתיות,זה הזמן
לסדר את מזונו בהתאם.תן לו מספר ימים ואם תרצה אנו כאן לעזור לך.
אוקי בכל מקרה תודה רבה לכולם על ההגבות המהירות.
אני ישים לו מחר רק כופתיות ואני יראה איך הוא מתנהג ואני ימשיך לדווח בתקווה שיהיה שינוי.
לילה טוב צום קל וחתימה טובה לכולם!
אני ישים לו מחר רק כופתיות ואני יראה איך הוא מתנהג ואני ימשיך לדווח בתקווה שיהיה שינוי.
לילה טוב צום קל וחתימה טובה לכולם!
אם אתה מתכוון לשים לו כופתיות בלבד תוציא את האוכל היום בלילה שמחר בבוקר יהיו לו רק כופתיות,עקוב
אחריו במשך היום ותוודא שהוא אוכל,אל תערבב את הכופתיות עם התערובת,כאשר אתה רוצה לתת תערובת תן לו בכלי נפרד
ולאחר מכן תוציא את הכלי.
בהצלחה,צום קל וחתימה טובה
אחריו במשך היום ותוודא שהוא אוכל,אל תערבב את הכופתיות עם התערובת,כאשר אתה רוצה לתת תערובת תן לו בכלי נפרד
ולאחר מכן תוציא את הכלי.
בהצלחה,צום קל וחתימה טובה