ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
ראשית אני לא חושב שיש סיבה לדאגה,כמובן שתירס טבעי טוב ובריא יותר והחומרים המשמרים בקופסאות לא
הכי טובים לתוכים אבל אני לא חושב שנגרם לו נזק כלשהוא ולפחות לא מהכמויות שאכל עד היום.
בעיקרון תדאג שמזון שהתוכי מקבל יהיה טרי וטבעי,ללא תוספים וללא עיבודים.
תירס כקלחים אתה יכול לבשל חצי בישול במים בלבד ולאחר מכן כשמתקרר לחתוך לפלחים ולהגיש לתוכי.
לגבי המשמרים,הייתי מציע לך להעלות את השאלה לד"ר עדי גנץ כדי לקבל הסבר ממצא לגבי החומרים והשפעתם על התוכים.
אם התוכי שלך אוכל כופתיות אזי הרווח של שניכם.
הכופתיות צריכות להוות בין % 70-80 ממזונו,השאר פירות וירקות.
הייתי מציע לך לרדת מכל הצימוקים וכמובן מבוטנים/גרעינים מלוחים שאסורים.
גרעינים לא קלויים לתת כצ'ופר בזמן אילוף או לחילופין סתם כשמשחקים (במידה ולא מאלפים)
בוטן פה ושם לשם ההתעסקות(ללא מלח) ,מעבר לזה הייתי מסתפק בתפוח עץ,חתיכת תירס,וירק כגון גזר פעמיים בשבוע.
יותר מזה התוכי לא צריך.
אים אתה מעוניין לגוון לתוכי את הירק אז אתה יכל ליקנות בסופר ירקות קפואים בשקית
ולהפשיר לו קצת כל פעם ולהגיש ,יש מגוון של סוגי ירקות -גזר-ברוקלי-אפונה-תירס-ועוד,,,
זה מה שאני נוהג לעשות ,קצת יקר ? שטויות זה מחזיק זמן אז זה שווה את ההשקעה,,,,,,,,,,
אלי עוד דבר קטן ששמתי לב אליו זה, שהירקות הרגילים כגון גזר וסלק ועוד'
שאני מגרד אותם ומגיש אז לאחר כמה שעות יש להם ריח של קילקול וזה לא רצוי,
לעומת זאת הירקות הקפואים כשאני מגיש לתוכים לאכול וחוזר ולאחר העבודה
להוציא את השאריות אז אין ריח של קילקול אפילו בימים חמים מאוד ,,מעניין ,,