ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה- תזונתו של פונצ'ו הקקדו.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tamir
ביצה
ביצה

עזרה- תזונתו של פונצ'ו הקקדו.

שליחה על ידי tamir »

שלום לכולם וחג שמח!

רציתי להתייעץ איתכם, שוב באותו עניין של בעיות האכילה של פונצ'ו שלי, אז ככה יצא לי לראות אותו נוגס בכמה וכמה כופתיות אבל לא בכמות שאני מסופק בה, כלומר לא יותר מ4 והוא כבר משליח אותם לרצפה.
בעקבות כל הבעיות האלה החלטתי לנסות כל מיני דברים, הוצאתי לו את הכופתיות ושמתי לו קערה מגוונת של כל מיני ירקות כמו גזר ברוקולי תפוח תירס וענבים.
מכל אלה אני יכול להגיד שהוא לא אוהב ממש כלום חוץ מהתירס, אז הכנתי לו משחק , פשוט השחלתי חתיכות קלחים של תירס ביניהם חרוזים והוא אהב מאוד את התירס, קודם כל זה גרם לי סיפוק שהוא אוכל סוף סוף משהו.
מכאן, תירס הפך להיות בערך תזונה יומית שלו, אני שם לו כמה חתיכות תירס עם הכופתיות ואז יוצא שזה משתלב והוא אאוכל כמה .

אחרי כל התיאור מצב השאלה שלי היא האם תירס זה מספיק מזין כדי להכניס לו את זה בכזאת תקיפות? או שזה לא בריא כל כך??

אשמח לתשובות ופתרונות.תמונה

תודה רבה לכולם ושוב לילה טוב וחג מעולה!תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה- תזונתו של פונצ'ו הקקדו.

שליחה על ידי eli_lea »

לא!התירס לבדו אינו תחליף.
אתה מתייאש מהר מדי וכדאי שכבר עכשיו תפנים,התוכי הינו יחסית בררן ואינו עובר למזונות חדשים בשימחה,אתה
צריך עקביות וסבלנות,זהו הזמן המתאים לעשות זאת (זמן הגמילה בערך) ועכשיו יהיה לך הרבה יותר קל מבעתיד.
המשך עם הכופתיות ואל תחפש תחליפי ירקות,ירקות ופירות הינם השלמה לתזונה ולא התזונה הבסיסית.
המשך כפי שעשית ותראה תוצאות בימים הקרובים.הוצא את שאר המזונות ושים חזרה כופתיות.
תפעל על פי ההסבר הקודם שלי.
אגב במקרים של המשך "נושא" שכבר דובר עליו תמיד עדיף להמשיך באתו אשכול שנפתח,כך לא צריך לחזור על הדברים
וכולם יודעים במה מדובר ויכולים להעיר את הערותיהם.

בהצלחה ותעדכן בהמשך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”