ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צריך המלצה בנוגע לגידול תוכים שקטים לריבוי + תמונות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

itsmadness
בקיעה
בקיעה

Re: צריך המלצה בנוגע לגידול תוכים שקטים לריבוי + תמונות

שליחה על ידי itsmadness »

[quote="1571";p="27946"][quote="481";p="27932"]לך על פסיפיק פרוטלט, קצת יותר קטנים מתוכון, היפר-אקטיביים ולכן מאוד מעניינים, כמעט לא מרעישים, יכולים לחיות בתא בגודל של 80X50X40 או משהו דומה, ניתן לרכוש אותם במשהו כמו 300-400 שקליים לזוג, אני מצרף תמונה מהמרפסת שלנו, אצלי יש שני תאים זה מעל זה בגודל 100X50X50 (כל אחד) , אבל גם מה שכתבתי יכול להספיק להם, יש להם זוגיות יוצאת מהכלל, מתיי שלא תסתכל עליהם, הם ביחד, צמודים אחד לשני, משחקים, רבים ...אבל תמיד ביחד, אצלי, לאחר שהגוזלים בקעו, הזכר מעביר את הלילה עם הנקבה בתא ההטלה (הוא חולה על התחת שלה) ועוזר לה, בחימום הצאצאים והאכלתם, אחת הנקבות היא אמא יוצאת מהכלל, ופרט לזה שהיא יוצאת לחלץ עצמות לדקות בודדות, היא כל הזמן עם הגוזלים שלה ותלויה מאוד בזכר שדואג לה כל הזמן.
בקיצור זו ההמלצה שלי, בתקציב שלך זה יספיק לשני זוגות, מה שאתה צריך לזכור, אתה חייב שני תאים, כל זוג חי בנפרד, אחרת....מלחמת עולם.

תמונה[/quote]

תודה רבה!!!

אם הכלוב גדול מדי [אורך 75 גובה 1.35 רוחב 1.20] זה לא עושה בעיות?
כי לפי מה שהבנתי עכשיו אני יכול לגדל זוג גם בכלוב בגדלים של אורך 75 גובה 67 רוחב 1.20. ככה אני יוכל להכניס 4 כלובים..
אבל זה כבר שאלה של איכות חיים אז כנראה אני יעשה שתי כלובים של אורך 75 גובה 1.35 רוחב 1.20..
והמבנה של הדברים בתוך הכלוב ממש יפה ככה גם אני יעשה תודה =]
ואת הכלוב הזה אתה בנית? ,,
כי אני לא ממש מבין ואני לא יודע מה אלה ה"קליפסים" וה"פליירים" שאלי דיבר עליהם.

תודה מראש וסליחה על החפירה.[/quote]

התבלבלתי הרוחב הוא 130, והאורך לכל כלוב יהיה 70 וגובה 65.. זה טוב? ראיתי כאלה שהמליצו על 100X50X50.. גם אני יוכל לשים 4 זוגות יהיה לכולם יותר חברה..
מישהו יודע מה המחיר של פימה לבתי הטלה של פסיפיקים?
תמונה
גדעון
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גדעון »

שם לב לדבר הבא,

אני לא רכשתי פלייר ולא קליפסים...לי יש פלייר רגיל + קטר. רכשתי בהום סנטר חוט מתכת בקוטר 0.5 מ"מ לערך (במחלקת גינון יש כזה), אני מבצע קשירות (ליפוף) + שזירה, וכיפוף של הקטע השזור על מנת למנוע פציעות לתוכים ולמגדל .

בית הטלה של פסיפיקים הוא בית הטלה של תוכונים מחירו כ -15 שקלים אבל לפסיפיקים מוסיפים ריפוד, וזה יכול להיות שכבה של 2 ס"מ נסורת עדינה, או שבבים מקליפה אקליפטוס עדינה.

בהצלחה....
itsmadness
בקיעה
בקיעה

[quote="481";p="27951"]שם לב לדבר הבא,

אני לא רכשתי פלייר ולא קליפסים...לי יש פלייר רגיל + קטר. רכשתי בהום סנטר חוט מתכת בקוטר 0.5 מ"מ לערך (במחלקת גינון יש כזה), אני מבצע קשירות (ליפוף) + שזירה, וכיפוף של הקטע השזור על מנת למנוע פציעות לתוכים ולמגדל .

בית הטלה של פסיפיקים הוא בית הטלה של תוכונים מחירו כ -15 שקלים אבל לפסיפיקים מוסיפים ריפוד, וזה יכול להיות שכבה של 2 ס"מ נסורת עדינה, או שבבים מקליפה אקליפטוס עדינה.

בהצלחה....[/quote]

תודה רבה על התשובה- אבל אשמח לתשובה בקשר לגודל הכלוב =]
עריכה: תראה גם את זה*******צונזר**************כאן הם בכלל ממליצים על משהו ממש קטן, ככה שהגודל שציינתי [130X65X70 מספיק לזוג נכון?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בבקשה תמונה של קליפסים ופלייר לסגירה

וקליפסים.jpg

תמונה של קליפס סגור על הרשת

סגור.JPG
itsmadness
בקיעה
בקיעה

[quote="55";p="27963"]בבקשה תמונה של קליפסים ופלייר לסגירה

.jpg

תמונה של קליפס סגור על הרשת

.JPG
[/quote]

וואו תודה רבה! רק שאלה קטנה שאני חייב תשובה אחרונה עליה- כלוב עם אורך 70 גובה 65 רוחב 1.30 מספיק לזוג? כי לפי חיפושים ארוכים ראיתי שאנשים ממליצים על אפילו פחות..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בעיקרון אפשרי,אנשים גם מגדלים בחצי מהגודל שציינת,לא תמיד מתחשבים בתוכים ובציפורים,ציפור שעפה
היא ציפור בריאה שלא לדבר על הכיף בלהתבונן בה,אני בעיקרון ממליץ תמיד ללכת על הכי גדול שאפשר,כמובן
שיש מגבלות ולא כל מגדל יכול לתת מרחב בלי סוף אבל במקרה שלך אני חושב שכלוב גדול ככל שניתן יהיה מעולה.
מעבר לכך מניסיון מגדלים במשך הזמן עוברים לזנים גדולים יותר לכן עדיף לבנות את הכלוב עם מחיצות ולא כלובים
נפרדים,תמיד תוכל לבצע שינויי ולשכן תוכים גדולים יותר בקלות יחסית.
itsmadness
בקיעה
בקיעה

תודה, נגמרו לי השאלות =]
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני ממתין בסבלנות לתמונות,אגב במקום בו אתה קונה את הרשתות (לא יודע מאיזה איזור אתה) אתה יכול לרכוש את הקליפסים,אני יודע שיש חברים שקונים סרטי פח וחותכים ומעגלים,אני הייתי אומר שכדאי לקנות את הקליפסים המקוריים,ראשית זה לא הרבה כסף,שנית חוסך עבודה,לגבי פלייר,אם אתה גר באזור קריית גת אין לי בעייה להלוות לך לביצוע העבודה אם אתה לא מהאיזור אני חושב שגם חברים אחרים באיזור שלך (כמובן למי שיש) יסייע לך וילווה פלייר,במידה ולא גם פלייר רגיל יכול לבצע את העבודה.

בהצלחה בבנייה ובקניית התוכיםתמונה
itsmadness
בקיעה
בקיעה

[quote="55";p="27974"]אני ממתין בסבלנות לתמונות,אגב במקום בו אתה קונה את הרשתות (לא יודע מאיזה איזור אתה) אתה יכול לרכוש את הקליפסים,אני יודע שיש חברים שקונים סרטי פח וחותכים ומעגלים,אני הייתי אומר שכדאי לקנות את הקליפסים המקוריים,ראשית זה לא הרבה כסף,שנית חוסך עבודה,לגבי פלייר,אם אתה גר באזור קריית גת אין לי בעייה להלוות לך לביצוע העבודה אם אתה לא מהאיזור אני חושב שגם חברים אחרים באיזור שלך (כמובן למי שיש) יסייע לך וילווה פלייר,במידה ולא גם פלייר רגיל יכול לבצע את העבודה.

בהצלחה בבנייה ובקניית התוכיםתמונה[/quote]

אלי שלום. יש לי שתי שאלות אחרונות.. איך לחבר את המגש מתחת לכלוב?
ואיפה לשים את תא ההטלה ואת כל המזון והאוכל [אני מתכוון אם צריך לשים את זה ממש גבוהה ובצד, או נמוך בצד, וכאלה תמונה] ?

תודה מראש תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ממה אתה מתכוון לעשות את המגש?
אפשר לקשרו את המגש לתחתית עם ווי ברזל כך שכשתרצה לנקות תרים את הווים ותנתק את המגש.
ישנה עוד דרך והיא לכופף 2 חתיכת רשת בכל צד לצורת U כך שאפשר יהיה להשחיל את המגש, אני אצלם לך בהקדם
את ה-U וכיצד לתפוס אותם לרשת.

את כלי האוכל אתה יכול למקם בגובה ליד הענפים כך שהתוכים עומדים הלשלשת שלהם לא תיכנס לתוך כלי האוכל,עשה
זאת במיקום שיאפשר לך הוצאה קלה ללא פתיחה מלאה של הדלת על מנת שחלילה לא יברחו לך התוכים החוצה.
כלומר הכנסה של היד ללא פתיחה מלאה של הדלת אלא פתיחה חלקית.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”