ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי שמסרב לעלות על היד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Coldfire
בקיעה
בקיעה

תוכי שמסרב לעלות על היד

שליחה על ידי Coldfire »

יש לי תוכי מסוג קוקוטיל בן 7 חודשים מזה כשבועיים אני שם לב שהוא פשוט לא מוכן לעלות לי על היד דבר שקודם היה נעשה בלי בעיה לאחותי הוא כן עולה אבל גם קצת עושה בעיות הוא האכלת יד כמובן אני ממש נואש לא יודע מה לעשות עזרתכם

[ פורסם על-ידי מכשיר נייד ] תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי שמסרב לעלות על היד

שליחה על ידי eli_lea »

כבר כתבת לפני זמן מה שהוא הופך תוקפני כלפייך,האם זהו המשך של ההתנהגות שסיפרת עליה או שזה החמיר?
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

אני חושב שזה מחמיר זה ממש מוזר אני מאוד עדין איתו ואני לא מצליח להבין להבין למה הוא מתןהג ככה אין לו בעיה שאני ילטף אותו שהוא בכלוב אבל על היד הוא לא עולה אני ממש מתוסכל

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הדבר היחיד שעולה בדעתי שהתוכי חושש לעלות ליד בגלל חוויה או פחד מהקרבה אליך,בכלוב הוא חש בטוח יותר ולכן הוא נותן לך ללטף,אני מבין שלאחותך הוא כן עולה ליד ואינו חושש ממנה,אם כך הבעייה בך,כלומר לא באשמתך אולי אך התוכי חושש ממך,יתכן שהחשש נובע ממשהו שאינך מודע לו ולתוכי זה יצר איום או נגרם לו חשש רציני.
ראשית אני מציע שתנסה לקנות את אמונו בתוך הכלוב,אני אפילו אומר שלא תכפה עליו ליטופים ותתן לתוכי ממש להרגיש בטחון,עשה זאת לבד בחדר נפרד ללא אחותך ואנשים אחרים,קח את הכלוב אפילו לחדר אחר וסגור את הדלת.בהתחלה תן לתוכי מחמאות ונישנושים ,
וכך תתקדם,נסה אפילו לגרום לו לעלות על היד בתוך הכלוב ואם הוא עולה אל תוציא אותו,תן לו את האפשרות לבחור בין היד לכלוב,שהוא ירגיש חופשי ללא לחץ מצדך,לתוכי אין בעייה לקלוט את שאנו משדרים,הוא חש מיד בלחץ ופועל בהתאם לכן היה רגוע ואל תמהר,לך צעד צעד,כשהתוכי למשל עולה לך על היד אל תעבור שלב,תמשיך לתת לו לעלות על היד מספר ימים ורק אחר כך תמשיך הלאה,אם אתה חש שהוא לחוץ מהוצאתו מהכלוב החזר אותו והמשך בכלוב,אני יודע שצריך הרבה סבלנות אבל אם תעשה זאת בצורה טובה התוכי פשוט יחזור ויחבב אותך.

תגיד לי אם זה מתקדם והתוכי בתוך הכלוב עולה ליד ויורד בחופשיות וממש ממש בלי לחשוב או לפחד,כמובן שאתה יכול להשתמש בצ'ופרים בכל עלייה ליד.אם אתה לא משתמש במילים אני מציע שכבר בהזדמנות זו תתחיל,כשאתה מושיט את היד אמור "עלה" וכשהוא יעלה תצ'פר אותו,כשהתוכי יורד (אפילו מרצונו המשך ואמור "רד" התוכי יקשר בין המילים לפעולות,לווה את התהליך עם צ'ופר שהתוכי אוהב ואין לו את זה במזון היום יומי כדי שירגיש שהכל חוויה טובה.

עדכן אותי בבקשה בהמשך.
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

ok תודה אני יתחיל לעבוד על זה אני לא מבין למה הוא בטראומה ממני אני לא זוכר שום דבר חריג...

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

להזכירך שהתוכי יכול לקבל חרדה ממשהו שלנו נראה טבעי בהחלט, לא תמיד אפשר להיות מודעים לכך.

בהצלחה.
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

אוקיי עידכון..

עושה רושם שאני לא מצליח לכוש את אמונו של התוכי הוא ממש לא נחמד וזה בלשון המעטה הוא לא נותן לי להכניס אליו את היד ואני פוחד שההחתמה שלו נהרסה....

אני ממש מיואש וממש לא יודע מה לעשות!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה הוא עושה כשאתה ניגש לכלוב או פותח?
Coldfire
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Coldfire »

הוא בורח לפינת הכלוב ותוקף אותך אני חושב שקודם אני ינסה אולי שהכלוב סגור

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם לאחותך עדיין הוא מתנהג בסדר?כמה זמן הוא נמצא בחברתה וכמה בחברתך?האם היא זו שמאכילה או נותנת צ'ופרים?
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”