ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי חדש עזרה בשיכנוע
מנהל: מפקחים
תוכי חדש עזרה בשיכנוע
היי לכולם,
רציתי להעלות לדיון נושא שמספר פעמים נשאלתי עליו בפרטי ע"י מספר חברים.
הנושא הוא כיצד לשכנע את ההורים או המשפחה לצרף תוכי הבייתה.
חשבתי שמן הראוי שכולכם חברים תביעו את דעתכם ותמליצו על דרכים שנראות לכם ויכולים לגרום לשינוי
דעתם של ההורים ובני משפחה ולצרף תוכי למשפחה.
כיצד הייתם פועלים ומנסים לשכנע?
רציתי להעלות לדיון נושא שמספר פעמים נשאלתי עליו בפרטי ע"י מספר חברים.
הנושא הוא כיצד לשכנע את ההורים או המשפחה לצרף תוכי הבייתה.
חשבתי שמן הראוי שכולכם חברים תביעו את דעתכם ותמליצו על דרכים שנראות לכם ויכולים לגרום לשינוי
דעתם של ההורים ובני משפחה ולצרף תוכי למשפחה.
כיצד הייתם פועלים ומנסים לשכנע?
דעתי היא...
היי אלי היי לכולם,
אלי יקירי אתה העלית את שאלת מליון הדולר ממש כך, כי אני בטוח שהמון חבר'ה צעירים שגרים בבית הוריהם ימצאו עיניין בדיון הזה..
אני רואה את עצמי כבעל נסיון רב בעיניין, כולי בן 25 עדיין זרעון וכולה שנה גר מחוץ לחממה של ההורים, כצעיר מתבגר וכילד, התשובה "לא!!!" הייתה שגורה בפי הוריי דיי הרבה כי החיידק אצלי הוא הרבה מעבר לתוכים, אני מגדל גם נחשים, כלב וצב, חלק מהפריטים נמצאים בבית הוריי וחלק אצלי בדירה.
תראה אני כצעיר דגלתי בשיטה של "לקבוע עובדה בשטח" ואז לתת לסביבה להסתגל לעיניין, עד היום אני עושה זאת לחברה שלי שגרה איתי כפרה עליה
,
אבל יש כאן מן האגואיסטיות מכיוון שההורים שלנו הם אולי הדבר היקר ביותר שיש לנו כי הרי מי עוד תומך בנו כשקשה לנו כמו ההורים?? אפילו עכשיו בהיותי רושם שורות אלו אני נתקף געגועים של ממש כי תקופה ארוכה ממש לא ראיתי את משפחתי הם בצפון ואני במרכז(אתם יודעים עבודה לימודים אין זמן
)ץ ולכן אנו צריכים לכבד אותם ואת רצונם כי אל נשכח ש"אנו" גרים אצלם ולא הם "אצלנו". אני אתן הדגמה פשוטה:
אם נביא למשל תוכי וההורים היו נגד כי הם לא מבינים עד כמה החיה הזו מדהימה עד כמה הנשמה של החיה הזו יודעת לבוא לידי ביטוי כמו שאנו יודעים... והופ יום אחד נקבל לתיבת הדואר דואר רשום ומה רשום שם אם לא..... "הנך מתבקש להזיז את התחת ללשכת הגיוס"
אז מה שקורה זה שהשארנו את ההורים שלנו ואת האחים שלנו שלא כ"כ מתלהבים גם ככה מהתוכי, לטפל בו אבל מה?? תנחשו..
הם יטפלו בו אבל לא כי הם רוצים, אלא כי הם חייבים וזה מעין תיק שנופל על ההורים שלנו, ומי הקורבן?? כמובן שהתוכי האומלל כי הוא כבר לא יקבל יחס שקיבל ממך, ולא את אותו המזון כי הכי קל זה לתת גרעינים ולא לחתוך פירות וירקות למשל..
הרבה אולי ירימו גבה לאור הדברים שכתבתי ואולי יאמרו שאני מגזים אבל אני מדבר מנסיון כשהייתי בן 17 אמא שלי הייתה בהריון עם אחי(שיהיו בריאים) הבאתי תוכי ז'אקו בלי לשאול אותם כי מה לעשות חשבתי רק על עצמי ולא חשבתי על זה שלאשה בהריון ממש אבל ממש לא מומלץ לישון עם ציפור בבית, ואז אבא שלי היה צריך להחזיר אותו.. מכול הסיפור אני הפסדתי 500 ש"ח כי ביטלתי עסקה, והתוכי עבר טרטור מיותר. אותו הדבר קרה לי עם כלב שממש רציתי והבאתי בזמנו ובסוף החזרתי אותו.
לסיכום:
לכול החבר'ה הצעירים והיפים תגיעו להסכמה עם ההורים תסתכלו קדימה על איפה תהיו בעוד שנה שנתיים חמש כי תוכי למשל יכול לחיות כדי לראות את הנכדים שלכם ןתחליטו אם אתם בנויים לזה ואם אין הסכמה לא נורא זה לא ה"לא" האחרון שתשמעו בחיים...
תתאזרו כמוני בסבלנות, עד שתגורו לבד ואז תבנו גן חיות בבית.
היום יש לי את:
שוקי- הז'אקו המדהים שלי
טוטו-הכלב המצ'וקמקי שלי
צבי- צב האכלת יד שכבר 4 שנים אצלי בחצר. אני קורא לו צב האכלת יד
בלנקו- כרכן תירס לבן 1.4 מ'
קילר- הבן של בלנקו כרכן תירס נורמל 1.2 מ'
ואחרונה , ענתו'ש המהממת שלי (החברה המדהימה שמסכימה לבית משוגעים שהולך כאן
)
אז בהצלחה לכול הילדים שבתחילת דרכם,
אורן.
אלי יקירי אתה העלית את שאלת מליון הדולר ממש כך, כי אני בטוח שהמון חבר'ה צעירים שגרים בבית הוריהם ימצאו עיניין בדיון הזה..
אני רואה את עצמי כבעל נסיון רב בעיניין, כולי בן 25 עדיין זרעון וכולה שנה גר מחוץ לחממה של ההורים, כצעיר מתבגר וכילד, התשובה "לא!!!" הייתה שגורה בפי הוריי דיי הרבה כי החיידק אצלי הוא הרבה מעבר לתוכים, אני מגדל גם נחשים, כלב וצב, חלק מהפריטים נמצאים בבית הוריי וחלק אצלי בדירה.
תראה אני כצעיר דגלתי בשיטה של "לקבוע עובדה בשטח" ואז לתת לסביבה להסתגל לעיניין, עד היום אני עושה זאת לחברה שלי שגרה איתי כפרה עליה

, אבל יש כאן מן האגואיסטיות מכיוון שההורים שלנו הם אולי הדבר היקר ביותר שיש לנו כי הרי מי עוד תומך בנו כשקשה לנו כמו ההורים?? אפילו עכשיו בהיותי רושם שורות אלו אני נתקף געגועים של ממש כי תקופה ארוכה ממש לא ראיתי את משפחתי הם בצפון ואני במרכז(אתם יודעים עבודה לימודים אין זמן

)ץ ולכן אנו צריכים לכבד אותם ואת רצונם כי אל נשכח ש"אנו" גרים אצלם ולא הם "אצלנו". אני אתן הדגמה פשוטה: אם נביא למשל תוכי וההורים היו נגד כי הם לא מבינים עד כמה החיה הזו מדהימה עד כמה הנשמה של החיה הזו יודעת לבוא לידי ביטוי כמו שאנו יודעים... והופ יום אחד נקבל לתיבת הדואר דואר רשום ומה רשום שם אם לא..... "הנך מתבקש להזיז את התחת ללשכת הגיוס"
אז מה שקורה זה שהשארנו את ההורים שלנו ואת האחים שלנו שלא כ"כ מתלהבים גם ככה מהתוכי, לטפל בו אבל מה?? תנחשו..
הם יטפלו בו אבל לא כי הם רוצים, אלא כי הם חייבים וזה מעין תיק שנופל על ההורים שלנו, ומי הקורבן?? כמובן שהתוכי האומלל כי הוא כבר לא יקבל יחס שקיבל ממך, ולא את אותו המזון כי הכי קל זה לתת גרעינים ולא לחתוך פירות וירקות למשל..
הרבה אולי ירימו גבה לאור הדברים שכתבתי ואולי יאמרו שאני מגזים אבל אני מדבר מנסיון כשהייתי בן 17 אמא שלי הייתה בהריון עם אחי(שיהיו בריאים) הבאתי תוכי ז'אקו בלי לשאול אותם כי מה לעשות חשבתי רק על עצמי ולא חשבתי על זה שלאשה בהריון ממש אבל ממש לא מומלץ לישון עם ציפור בבית, ואז אבא שלי היה צריך להחזיר אותו.. מכול הסיפור אני הפסדתי 500 ש"ח כי ביטלתי עסקה, והתוכי עבר טרטור מיותר. אותו הדבר קרה לי עם כלב שממש רציתי והבאתי בזמנו ובסוף החזרתי אותו.
לסיכום:
לכול החבר'ה הצעירים והיפים תגיעו להסכמה עם ההורים תסתכלו קדימה על איפה תהיו בעוד שנה שנתיים חמש כי תוכי למשל יכול לחיות כדי לראות את הנכדים שלכם ןתחליטו אם אתם בנויים לזה ואם אין הסכמה לא נורא זה לא ה"לא" האחרון שתשמעו בחיים...
תתאזרו כמוני בסבלנות, עד שתגורו לבד ואז תבנו גן חיות בבית.
היום יש לי את:
שוקי- הז'אקו המדהים שלי
טוטו-הכלב המצ'וקמקי שלי
צבי- צב האכלת יד שכבר 4 שנים אצלי בחצר. אני קורא לו צב האכלת יד
בלנקו- כרכן תירס לבן 1.4 מ'
קילר- הבן של בלנקו כרכן תירס נורמל 1.2 מ'
ואחרונה , ענתו'ש המהממת שלי (החברה המדהימה שמסכימה לבית משוגעים שהולך כאן

) אז בהצלחה לכול הילדים שבתחילת דרכם,
אורן.
Re: תוכי חדש עזרה בשיכנוע
אלי ואורן
תודה רבה גם לי יש לא מעט חיות בבית אבל אני רוצה גם ג'אקו (בעזרת השם)
אני מקווה שאמא שלי תשתכנע בסוף
היא אמרה לי שאני לא מטפל בחיות וכל מיני ז****** שכל כאלה ואחרים (לשמור על שפה יפה)
מקווה שבסוף היא תסכים
תודה רבה גם לי יש לא מעט חיות בבית אבל אני רוצה גם ג'אקו (בעזרת השם)
אני מקווה שאמא שלי תשתכנע בסוף
היא אמרה לי שאני לא מטפל בחיות וכל מיני ז****** שכל כאלה ואחרים (לשמור על שפה יפה)
מקווה שבסוף היא תסכים
אורן כתבת על גידול התוכים ונשיאת אחריות מההיבט שלך, ההיבט הזה מאוד מעניין וכדאי לקרוא בעיון
ולחשוב על כל הצדדים שהעלית ולא תמיד חושבים עליהם.
אגב הגיע הזמן שתעלה לנו את תמונות החיות שאתה מגדל, וכל הכבוד לענתו'ש המהממת שמסכימה להיות
שותפה איתך בגידול כל הגן החיות, לדעתי זה אומר שהיא ממש אוהבת חיות או ממש אוהבת אותך או את כולכם
O.K מה הלאה?אף אחד לא עמד במצב שההורים התנגדו/התלבטו והוא הפעיל שיטות שיכנוע?ספרו לנו על כך
וכיצד זה הסתיים.
ולחשוב על כל הצדדים שהעלית ולא תמיד חושבים עליהם.
אגב הגיע הזמן שתעלה לנו את תמונות החיות שאתה מגדל, וכל הכבוד לענתו'ש המהממת שמסכימה להיות
שותפה איתך בגידול כל הגן החיות, לדעתי זה אומר שהיא ממש אוהבת חיות או ממש אוהבת אותך או את כולכם

O.K מה הלאה?אף אחד לא עמד במצב שההורים התנגדו/התלבטו והוא הפעיל שיטות שיכנוע?ספרו לנו על כך
וכיצד זה הסתיים.
הצבת עובדה בשטח הוא מצב לא הוגן לכל הנוגעים בדבר.
לא מעט פעמים הילד מאוד מבקש לגדל בעל חיים ולאחר ניג'וז אין סופי, ההורים נכנעים ורוכשים את שביקש הילד.
לצערי, אחוז לא מבוטל של המקרים מסתיים במצב בו התלהבותו של הילד חולפת ונטל הטיפול נופל ההורים במקרה הטוב.
במקרה הרע, בעל החיים יעבור מיד ליד ובדרך כלל עתיד חייו לא מבטיח טוב.
אני, כאם, לא הייתי נכנעת למסע שיכנועים של ילדי, אם הייתי יודעת שלא ישאו בנטל הטיפול לעתיד לבוא.
האם אתם הייתם נכנעים לילד המבקש להכניס בעל חיים לחייכם?
לא מעט פעמים הילד מאוד מבקש לגדל בעל חיים ולאחר ניג'וז אין סופי, ההורים נכנעים ורוכשים את שביקש הילד.
לצערי, אחוז לא מבוטל של המקרים מסתיים במצב בו התלהבותו של הילד חולפת ונטל הטיפול נופל ההורים במקרה הטוב.
במקרה הרע, בעל החיים יעבור מיד ליד ובדרך כלל עתיד חייו לא מבטיח טוב.
אני, כאם, לא הייתי נכנעת למסע שיכנועים של ילדי, אם הייתי יודעת שלא ישאו בנטל הטיפול לעתיד לבוא.
האם אתם הייתם נכנעים לילד המבקש להכניס בעל חיים לחייכם?
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
לא.
אבל הבעיה שקשה לדעת אם הילד יטפל ויקח אחריות אם לא מנסים.
נכון, אפשר להכיר את הילד ולדעת עד כמה הוא רציני, אחראי וכו' אבל לא תמיד זה משקף את מה שקורה בשטח.
הרי גם אנחנו כאנשים מבוגרים לפעמים טועים והטיפול הופך להיות שונה לחלוטין ממה שחשבנו.
אני חושב שהדרך הנכונה ביותר לשכנע את ההורים להסכים היא לנסות ולשכנע את עצמכם למה לא להביא..
תעלו את כל "החסרונות" ומה בעצם יכול להתרחש וכיצד תתמדדו עם זה.
אם תרגישו כי יש מענה הגיוני לכל חסרון תוכלו להציג להורים גם את המינוסים, להראות שחשבתם על כל
הצדדים ומה אתם חושבים על אותם מינוסים וכיצד אתם מתכוונים לפעול.
אבל הבעיה שקשה לדעת אם הילד יטפל ויקח אחריות אם לא מנסים.
נכון, אפשר להכיר את הילד ולדעת עד כמה הוא רציני, אחראי וכו' אבל לא תמיד זה משקף את מה שקורה בשטח.
הרי גם אנחנו כאנשים מבוגרים לפעמים טועים והטיפול הופך להיות שונה לחלוטין ממה שחשבנו.
אני חושב שהדרך הנכונה ביותר לשכנע את ההורים להסכים היא לנסות ולשכנע את עצמכם למה לא להביא..
תעלו את כל "החסרונות" ומה בעצם יכול להתרחש וכיצד תתמדדו עם זה.
אם תרגישו כי יש מענה הגיוני לכל חסרון תוכלו להציג להורים גם את המינוסים, להראות שחשבתם על כל
הצדדים ומה אתם חושבים על אותם מינוסים וכיצד אתם מתכוונים לפעול.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
כאשר אני הבאתי את התוכי שלי לבית של אבא שלי בהתחלה אמרתי לו שאני רוצה תוכי קטן לא משהוא מזיק, דיברתי כאילו לא בדקתי ליפני מה אני רוצה ומה הכי מתאים לי בהתחלה ובסוף בימקום חזור עם דגים הביתה חזרנו עם תוכי מסוג קוקטייל יפיפה הביתה.
ניראה לי שעכשיו אני יחסוך כסף, ואז אני יגיד לאבא שלי, אבא הינה הכסף, אני חסכתי, עבדתי, עמלתי, ואני רוצה תוכי ! סוף סוף סיימתי לחסכוך ואני לא יקנה תוכי חדש וחמוד ? עובדה שבפעם הקודמת הוא היתחבר אל התוכי :]
זה אמור לעבוד ..
אבל קודם יש לי מטרה אחת - מחשב חדש, והמשחקים שחסחתי להם הרבה מאוד זמן !
ניראה לי שעכשיו אני יחסוך כסף, ואז אני יגיד לאבא שלי, אבא הינה הכסף, אני חסכתי, עבדתי, עמלתי, ואני רוצה תוכי ! סוף סוף סיימתי לחסכוך ואני לא יקנה תוכי חדש וחמוד ? עובדה שבפעם הקודמת הוא היתחבר אל התוכי :]
זה אמור לעבוד ..
אבל קודם יש לי מטרה אחת - מחשב חדש, והמשחקים שחסחתי להם הרבה מאוד זמן !
בהצלחה ינון,אם היית אחראי בפעם שעברה והתוכי טופל כנדרש איני רואה סיבה שלא יסכימו שוב.
נושא מבורך ונחוץ!! כל הכבוד!! 
לי היו בחיים 2 שיטות להסכמת ההורים לתוכים בבית.
#הראשונה, לפני מס' שנים הייתה כזאת: ידעתי שאמא שלי לא מרשה לי תוכים אז לפני יום ההולדת שלי ביקשתי מ-3 חברות שייקנו לי זוג תוכונים כמתנת יומולדת ויעשו כאילו זאת הפתעה. זה היה טירוף, אני עשיתי את עצמי יותר ממופתעת ואמא שלי אמרה לי שבפעם הראשונה שהם ילכלכו ואני לא אנקה מיידית הם יעופו מהבית. אני הצבתי לה עובדה, היא הציבה לי תנאי ממש קשה אבל הגענו לעמק הפחות או יותר שווה. [בסופו של דבר התוכונים נמסרו כי אמא שלי רצתה שאשקיע את כולי ללימודים].
#השיטה השנייה שלי (והנוכחית בעצם) הייתה/היא כזאת: מכיוון שאני מורה-חיילת ועובדת עם ילדים הודעתי לאמא שלי שמתקציב המועדונית (מעין צהרון קטן) שבה אני משרתת אקנה תוכי האכלת יד שיישאר שם ואביא אותו הבייתה "רק מידי פעם" כמובן שזה היה שקר לבן כי קניתי מהתקציב שלי ואמא שלי ממש התלהבה מתוכי שעולה על היד ומתלטף ואוכל ממנה, לכן נוצר מצב שהתוכי תמיד בבית ורק מידי פעם בא איתי לצבא. [לצערי הרבה התוכונית הראשונה שלי (לשיטה הזאת) נפטרה
אבל כיום יש לי קוקטיילית מקסימה -אמנם לא הכי חברותית כלפי אחרים - ואמא שלי ממש לא אוהבת אותה אבל בגלל שהיא אצלי בחדר היא סובלת אותה בשקט, וגם דררה חמודה ממש שאותה אמא שלי מחבבת מעט...]
בהצלחה!!
ותכתבו עוד שיטות כי עוד שנה בדיוק!!! (15/11) בע"ה אני משתחררת ואצטרך שיטות חדשות ואני בטוחה שאני לא היחידה פה.........

לי היו בחיים 2 שיטות להסכמת ההורים לתוכים בבית.
#הראשונה, לפני מס' שנים הייתה כזאת: ידעתי שאמא שלי לא מרשה לי תוכים אז לפני יום ההולדת שלי ביקשתי מ-3 חברות שייקנו לי זוג תוכונים כמתנת יומולדת ויעשו כאילו זאת הפתעה. זה היה טירוף, אני עשיתי את עצמי יותר ממופתעת ואמא שלי אמרה לי שבפעם הראשונה שהם ילכלכו ואני לא אנקה מיידית הם יעופו מהבית. אני הצבתי לה עובדה, היא הציבה לי תנאי ממש קשה אבל הגענו לעמק הפחות או יותר שווה. [בסופו של דבר התוכונים נמסרו כי אמא שלי רצתה שאשקיע את כולי ללימודים].
#השיטה השנייה שלי (והנוכחית בעצם) הייתה/היא כזאת: מכיוון שאני מורה-חיילת ועובדת עם ילדים הודעתי לאמא שלי שמתקציב המועדונית (מעין צהרון קטן) שבה אני משרתת אקנה תוכי האכלת יד שיישאר שם ואביא אותו הבייתה "רק מידי פעם" כמובן שזה היה שקר לבן כי קניתי מהתקציב שלי ואמא שלי ממש התלהבה מתוכי שעולה על היד ומתלטף ואוכל ממנה, לכן נוצר מצב שהתוכי תמיד בבית ורק מידי פעם בא איתי לצבא. [לצערי הרבה התוכונית הראשונה שלי (לשיטה הזאת) נפטרה
בהצלחה!!
ותכתבו עוד שיטות כי עוד שנה בדיוק!!! (15/11) בע"ה אני משתחררת ואצטרך שיטות חדשות ואני בטוחה שאני לא היחידה פה.........

[quote="55";p="28982"]בהצלחה ינון,אם היית אחראי בפעם שעברה והתוכי טופל כנדרש איני רואה סיבה שלא יסכימו שוב.[/quote]
אבא שלי שונא חיות, לא שהוא מפחד הוא פשוט לא אוהב.
מאז שההורים שלי ניפרדו, היו לי אצלו: שני חתולים, דגים, אוגרים, תוכי ועכשיו גם כלב.
אני לא רואה סיבה שהוא לא יסכים.
כמובן שהוא מאוד ניקשר לכלבה שיש לנו עכשיו ..
אבא שלי שונא חיות, לא שהוא מפחד הוא פשוט לא אוהב.
מאז שההורים שלי ניפרדו, היו לי אצלו: שני חתולים, דגים, אוגרים, תוכי ועכשיו גם כלב.
אני לא רואה סיבה שהוא לא יסכים.
כמובן שהוא מאוד ניקשר לכלבה שיש לנו עכשיו ..