ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
לשכנים שלי יש איזה חודש קוניור שמש.. הוא עושה די הרבה רעש
היום באנו לראות אותו [ אנחנו דלת לידם ], וראינו שההחתמה שלו התקלקלה..
זה בית של ילד בן 4 וילד בן 3.. הם לא מתייחסים עעליויי.. רק מסתכליםם.. לא מביאים לו פפירות..
האמא בהיריון והיא לא מטפלת... והבעל מגיע ממש מאוחר ככה שהוא לא מטפל בו..
הוא כל היום בכלוב, כלוב יחסית קטן, עם צעצוע שבור. כלי הואכל ממש קטן והראש שלו בקושי נכנס בו..
האמא אומרת שהוא רק מלכלך מרעיש ואוכל כל היום...
אני שוקל אם לבקש אותו מהם לכמה ימים,, התחננתי לאבא שלי והוא מבין אותי, הוא גם רואה
שהתוכי בדיכאון... אבל הוא אומר דברים כמו: "מה אני יכול לעשות? לבוא ולבקש מהםאת התוכי?" וכאלה.. הוא אמר לי שאם הם שוב ייתקלו במעלית הוא יידבר איתם,וכמו שאני מכיר אותו הוא צריך 300 פגישות במעלית עד שהוא ייגיד להם באמת אם אפשר את התוכי, בנתיים הוא סתם ייצחק וכאלה...
לא ממש הבנתי אותך, למה אתה רוצה את התוכי לכמה ימים? ואחר כך מה תעשה תחזיר אותו?
מעבר לכך האם הוא בריא או שיש חשש שהוא יזיק לתוכי שלך?
אני חושב שאביך במקרה הזה צודק, אני לא הייתי הולך לבקש מהשכנים את התוכי שלהם לכמה ימים ,אולי
הייתי שואל אותם אם הם מעוניינים למכור אותו במידה והייתי מחליט להחזיק אותו אצלי בבית.
מעבר לכל זה אפשר לנסות לעזור להם להחזיקו בתנאים טובים, כמובן לא בצורת התערבות בגידול אלא בתור הצעה
לשיפור התנאים של התוכי.להסביר להם על התזונה ושכדאי לתת לו פרי מידי פעם ,לנסות להגדיל את שטח הכלוב וכו' ,
אני יודע שבדרך כלל שכנים או אנשים שאין לך איתם קשר ממשי לא מקבלים בעין יפה הערות (חלקם )לכן צריך להעיר בצורה
יפה .
[quote="55";p="29450"]לא ממש הבנתי אותך, למה אתה רוצה את התוכי לכמה ימים? ואחר כך מה תעשה תחזיר אותו?
מעבר לכך האם הוא בריא או שיש חשש שהוא יזיק לתוכי שלך?
אני חושב שאביך במקרה הזה צודק, אני לא הייתי הולך לבקש מהשכנים את התוכי שלהם לכמה ימים ,אולי
הייתי שואל אותם אם הם מעוניינים למכור אותו במידה והייתי מחליט להחזיק אותו אצלי בבית.
מעבר לכל זה אפשר לנסות לעזור להם להחזיקו בתנאים טובים, כמובן לא בצורת התערבות בגידול אלא בתור הצעה
לשיפור התנאים של התוכי.להסביר להם על התזונה ושכדאי לתת לו פרי מידי פעם ,לנסות להגדיל את שטח הכלוב וכו' ,
אני יודע שבדרך כלל שכנים או אנשים שאין לך איתם קשר ממשי לא מקבלים בעין יפה הערות (חלקם )לכן צריך להעיר בצורה
יפה .[/quote]
אני לא חושב שהם יקבלו באמת בעין יפה הערות [מילד..].
ושרשמתי כמה ימים, התכוונתי כאילו שהם יימסרו, מהרושם שהם עשו עליי האימא רוצה להעיף אותו מהבית...
טוב ישנם אנשים שיחזיקו חיה ללא תנאים בסיסיים והעיקר שיש להם את בעל החיים בבית, לוותר כל כך מהר אני לא חושב שיוותרו.
בכל מקרה אתה יכול מידי פעם לשאול לשלום התוכי ולהתעניין ולהראות להם שאתה דואג לו,אולי גם לרמוז שהיית
רוצה תוכי כזה...
[quote="55";p="29455"]עכשיו הבנתי הכוונה הייתה לכמה ימים לצמיתות .
טוב ישנם אנשים שיחזיקו חיה ללא תנאים בסיסיים והעיקר שיש להם את בעל החיים בבית, לוותר כל כך מהר אני לא חושב שיוותרו.
בכל מקרה אתה יכול מידי פעם לשאול לשלום התוכי ולהתעניין ולהראות להם שאתה דואג לו,אולי גם לרמוז שהיית
רוצה תוכי כזה...[/quote]