ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה הקשר-אינטלגנציה למריטה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

מה הקשר-אינטלגנציה למריטה

שליחה על ידי שוני »

האם יש קשר בין רמת האינטלגנציה של התוכי ובין מריטת נוצות?
לדוגמא אלכס עד כמה שידוע לי ולפי התמונות הוא היה מורט
האם יש קשר בין היות התוכי היפראקטיבי לבין מריטת נוצות?
האם נערכו בעולם מחקרים בנושאים שהעלתי?
אשמח לדיון
שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: מה הקשר

שליחה על ידי lea »

היי שוני,
פתחת נושא מעניין וחשובתמונה

אומרים שישנם זנים מסויים של תוכים שמגיעים לרמת אינטלגנציה המקבילה לילד בן 4-5 ,
ידוע גם שהסובלים מהיפראקטיביות יש להם בעיה של דחיית סיפוקים(תמיד יש יוצאים מהכלל)
כך שלפי דעתי הבלתי מקצועית, יש קשר כל שהוא לפחות בין היפראקטיביות לבין מריטת נוצות
הנ"ל רוצה תשומת לב, לא מקבל=תיסכל שמוביל למריטת נוצות.

אשמח לשמוע, ללמוד ולקרא מחקרים בנושא
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

אני מסכים איתך.
לפי דעתי תוכים בעלי אינטלגנציה גבוהה או תוכים היפראקטיבים יסבלו יותר ממריטת נוצות. תוכים עושים את זה בדר"כ בגלל שיעמום או דיכאון. תוכי היפראקטיבי, יהיה לו קל לישתעמם..
תוכי בעל אינטליגנציה גבוהה, בקלות יכול ליכנס לדיכאון בגלל חוסר גירוי, שיעמום או סיבה מסוימת שהתוכי מבין ואנחנו לא..אני בטוח שזאת הסיבה ששומעים הרבה על קקדוים[תוכיפ פעילים מאוד] וג'אקואים[תוכים חכמים מאוד] שמתחילים למרוט.

אני אישית מצאתי אצל ניקה נוצה אחת שרואים שהיא הוציא אותה בגלל שהנוצה היתה לעוסה מאוד. וכל היום חשבתי על זה והרגשתי לא טוב שאולי אני עושה משהו לא נכון. אבל עברו כמה ימים מאז ואני לא מצאתי יותר נוצות. אז הבנתי שבטח הנוצה היתה שבורה וכשניקה סידרה את הנוצות היא הוציא אותה כידי שלא תפריע. אבל אני חייב לציין שזה מצב מאוד מלחיץ.
סמל אישי של משתמש
טובה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי טובה »

מאמר מצויין על מריטת נוצות

http://www.צנזור אוטומטי/modules.php?na ... le&sid=120
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

טובה תודה רבה על הקישור אכן החכמתי מאוד .
אם ידוע או לא ציקו שלי מורט נוצות
לפני שנה הוא טופל בתרופות תחליף לריטלין והייתה רגיעה .
לפני חודש הוא שוב החליט שהזנב שלו מיותר לחלוטין וגם חלק מהכנף ,שלא נדבר על החזה והגב
לפני יומיים פניתי שוב לוטרינר המטפל והחלטנו להכניס את ציקו ועוד תוכי שבטיפולו של הוטרינר לפרויקט עם תרופה חדשה שנוסתה בחו"ל ואם סיכוי גבוהה לפתרון הבעיה
יום רביעי פגישה עם הוטרינר שקילה וקבלת תרופה במינון המתאים , נראה לאן נתקדם משם .
האמת לי זה לא מפריע .הפחד ,שלא יתחיל לפצוע את עצמו .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שוני היי,
קראתי במקום כלשהו שמריחת שמן זית יכולה למנוע מריטה לפחות לתקופה מסויימת,כמה זה נכון
או מעשי אני לא יודע,מאחר והבנתי שציקו מרט בעבר וחזר למרוט לאחר הפסקה לא קצרה אז השאלה הנשאלת בעצם מדוע?האם הרגשת בשינוי כלשהו בהתנהגותו?האם קרה לו איזשהו מקרה טראומטי או פחד פתאומי?האם אתם מעשנים לידו?שינוי בתזונה?מאחר ומריטה נובעת גם מסיבות רפואיות כמו יובש בעור טפילים וכדומה האם ציקו נבדק שאכן מבחינה זו הוא בריא ?
ועוד שאלה האם ציקו אוהב לרחוץ מידיי פעם?
אני אשתדל לחפש מאמרים מחו"ל בנושא,התופעה הרי נפוצה ואני מאמין שיש חומר בנושא.
בינתיים מקווה שהטיפול אכן יעזור.
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

Re:

שליחה על ידי שוני »

eli_lea כתב:שוני היי,
קראתי במקום כלשהו שמריחת שמן זית יכולה למנוע מריטה לפחות לתקופה מסויימת,כמה זה נכון
או מעשי אני לא יודע,מאחר והבנתי שציקו מרט בעבר וחזר למרוט לאחר הפסקה לא קצרה אז השאלה הנשאלת בעצם מדוע?האם הרגשת בשינוי כלשהו בהתנהגותו?האם קרה לו איזשהו מקרה טראומטי או פחד פתאומי?האם אתם מעשנים לידו?שינוי בתזונה?מאחר ומריטה נובעת גם מסיבות רפואיות כמו יובש בעור טפילים וכדומה האם ציקו נבדק שאכן מבחינה זו הוא בריא ?
ועוד שאלה האם ציקו אוהב לרחוץ מידיי פעם?
אני אשתדל לחפש מאמרים מחו"ל בנושא,התופעה הרי נפוצה ואני מאמין שיש חומר בנושא.
בינתיים מקווה שהטיפול אכן יעזור.

כן גם שיטת שמן הזית נוסתה בעבר בהצלחה מזערית .
לטענת הוטרינר זו שיטה פסולה היות והנוצה לא מתאווררת וזה לא בריא .כן אצלי בבית 2 מעשנים (אני לא)
בעבר קיבל מקלחת כל בוקר עם שפריצר ,הפסקתי כשמזג האויר התקרר לפני שבועיים .
לדעתי שום דבר בסביבה לא השתנה אבל לאחר קריאת המאמר שטובה צירפה ולאחר שאתיעץ עם הוטרינר יתכן ואחליף את כלובו לכלוב קטן מהכלוב שיש היום .
לפני שנה בדיוק הוא עבר את כל הבדיקות הקימות לתוכי (כולל הכל)אז קראו לי משוגע ...אמרו לא חבל על הכסף!!!!! מיותר לעשות את כל הבדיקות מספיק .כלמידיה .ביקאנד פאדר.ופוליומה .
אמת אני משוגע....... על צ'יקו תמונה אז עשיתי כל הבדיקות ואני רגוע
מכל מלמדי השכלתי
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

Re:

שליחה על ידי שוני »

תמונה
מכל מלמדי השכלתי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שוני,מאמר חם מהתנור שתרגמתי עבורך עכשיו,
אם אפשר ללמוד ממנו דברים נוספים אני לא יודע אבל כדאי לקרוא.

Feather Plucking in Parrots and How To Manage It

תלישת נוצה והדרך להתמודד עם הבעייה.

מאת:רון הינאס PhD דוקטורט

באופן תדיר מגיעים אליי תוכים מהזנים קוקוטיל, קקדוים ומקאוים מאחר ההם התחילו למרוט את
הנוצות.זוהי בעיה שכיחה וגם אחת הבעיות הכי קשות לפתור.כל אחד מן הצפרים האלה סבלו בצורה זו או
אחרת סוג של לחץ או או דברים נוספים. הסוד של ריפוי הצפרים האלה הוא לזהות את הלחצים, ולסלק
אותם או להקטין אותם ואז לנסות להפסיק את ההרגל.
הסיבות העיקריות למריטת נוצות.

1)תזונה לקויה היא הסיבה העיקרית של מריטת נוצה.בדרך כלל הצפרים שהואכלו בזרעים המכילים
מספרים גדולים של חמניה או זרעי חריע.תוכיים אוהבים באופן חריג זרעי חמניה שמניים. אף על פי כן,
תזונה עשירה בזרעי חמניה לא מלא את הדרישות התנזונתיות של הצפור. אלה זרעים שאחוז השומן בהם
גבוה וגם נמוכים בויטמין וחלבון. עם הזמן העור נעשה סדוק ויבש.איזור הנחיריים נעשה יבש ולפעמים אף
מופיעים קשקשים קטנים, ולא רגילים.החוסר התזונתי פוגם בברק הנוצות ובצבען.הם סובלים מסינוסיטוס
וגם זהומים של דרכי הנשימה. לפעמים האזורים המקיפים את העיניים נעשים נפוחים תפוחים.הרבה
מהתוכים האלה מתחילים בהרס נוצותיהם,הצפרים האלה צריכות להיות לאט לאט מועברות לתזונה
נכונה.אף על פי כן, התוכי יכול להמשיך לתלוש מהרגל אפילו כאשר הוא מאוזן מבחינה תזונתית.במקרה
הזה, הבעיה, שהייתה בתחילה תזונתית,נעשתה פסיכולוגית,

2)לחץ פסיכולוגי הוא שכיח בין ציפורי כלוב. כאשר צפור משועממת,לעיתים קרובות היא עוסקת בטיפוח
הנוצות ולאחר מכן תלישתם. אם נוצות הראש של הצפור נתלשים,בן הזוג בכלוב הוא הבעייתי. סיבה
שכיחה אחת של לחץ פסיכולוגי הוא בגרות מינית והיצר לקשר וחיזור אחרי בן זוג.הצפור נעשית מתוסכלת
ותולשת התופעה הכי נפוצה בתוכים האפורים(הגאקו), קקדוים ומקאוים אבל זה קורה בכל סוגי התוכים.
תוכים בדרך כלל מתחילים בריבוי כאשר הימים מתארכים,ציפורים ששוהות רוב היום מתחת לתאורה
מלאכותית לא יציבות.סיבה נוספת ללחץ פסיכולוגי כאשר הכלוב קטן מידיי וישנו חוסר בגרויים וצעצועים.
בפרא, תוכי מבלה 50 -80% מזמנן לחיפוש אוכל.התחליף לחיפוש אוכל הינו טיפוח הנוצות. כמה צפרים
מטפחות את הנוצות שלהם מחוסר תעסוקה. הסוד של הצלחה עם המקרים האלה הוא לספק סביבה מגרה
לצפור.זה צריך להיות מורכב משלל צעצועים, איזורים חדשים,ענפי עץ עם הבדלי קוטר שהצפור יכולה
ללעוס,פעמונים,קופסאות,מראות וכל האוביקטים הבטוחים בהם הציפור מראה עניין,רדיו וטלוויזיה לפעמים
גם עוזרים,מיקום של הכלוב ליד חלון עם אפשרות להסתכל החוצה.להרבה מהצפרים האלה יש צורך
בתרופות כדי לשבור את ההרגל. תרופות ששומשו בהצלחה לבעיה הזאת כוללות את ההורמון
דאפופווארה ( זריקה של אצטט של מאדרוקסיפרוגאסטארון של 5 25MG \ קילוגרם כל 3 חודשים )
שמשנה מצב רוח, ומצב רוח משתנה מתרופות שעובדות ישירות על המוח, כמו אלאויל (
אמיטריפטילינא1 2MG \ קילוגרם פעמיים יום ) ומרגיעות התנהגויות הכרחיות אובססיביות כמו
כלומאכאלם ( צ'לומיפראמין ה.כ.ל.0.5 1MG \ קילוגרם פעם או פעמיים יום דרך הפה ).
-hormone Depopovera (medroxyprogesterone acetate injection of 5-
25mg/kg every 3 months) which alters mood and mood-
alteringmedications that work directly on the brain, such as Elavil
(amitryptyline1-2mg/kg twice a day) and drugs that decrease obsessive-
compulsive behaviors such as Clomacalm (chlomipramine HCl 0.5-1mg/kg
once or twice a day orally). I have had the most success using a
preparation of strawberry syrup and chlomipramine. )
הצ'לומיפראמין עורבב עם תות שדה והשימוש בו היה מוצלח.

3)דווח מידיי פעם על טפילים הגורמים לגירודים שמביאים לתלישת נוצה. אף על פי שהרבה ספרים על
ציפורים כותבים שטפילים חיצוניים,כמו כינים וברחשים, גורמים לציפור לתלוש נוצות,כינים מאוד נדירות
בחיות הבית,כמו כן תליית כדורי נפתלין( נפתלין וקמפור )בכלוב הינו חסר ערך.אם ברחשים או כינים
נמצאים הטיפול הכי טוב זה לשים תערובת מדוללת של יוומאכטין(ivomectin) לצפור או לתת את
היוומאכטין דרך הפה ב200MICROGRAMS לקילוגרם של צפור.דווח שטפיל פרוטוזואן מיקרוסקופי
גרם לגירוד בלוואבירדס וכתוצאה מכך תלשו נוצות.במידה והמקרה קורה, הטיפול הוא להניח את הצפור
במאטרונידאזול ( פלאגיל ) ב10 30MILIGRAMS לקילוגרם פעמיים יום לעשרה ימים.

4) מחלת אבר פנימי כרוני, כמו דלקת הכבד או דלקת הצפק של חלמון של הביצה וגידולים בטניים לעיתים
קרובות מראה עצמו כטראומה עצמית לנוצות. הסיבה של זה לא ידועה. אני חושד בתנאים האלה כאשר
צפור יותר מבוגרת שמקבלת תנאים מצוינים מתחילה לתלוש את הנוצות שלה. הרבה מהמקרים האלה
בלתי-נרפאים.ציפורים שתולשים נוצה צריכים לעבור בחינה פיסית שלמה על ידי וטרינאר של בעלי כנף
מנוסה וגם הערכת מעבדה לקבוע את הסיבה היסודית ואת הטיפול המתאים.

התפתחויות חדשות:מרץ, 2005 בבדיקות תרגול וטרינריות אומרים המחקרים על תוכים התולשים נוצות
שהגיבו לסאפלאמאנטציה עם 5 הידרוקסיטריפטופאן או 5 ה.ט.פ.( suplementation with 5-
hydroxytriptophan or 5-HTP)
רמות סאריטונין במוח חוברו לאובססיביות-התנהגות הכרחית בבני אנוש ופרימאטים. מינון לא הומלץ. אני
באופן אישי לוקח 100MG של 5 ה.ט.פ. שלוש פעמים ביום. אתה יכול להשתמש במנה הזאת ע"פ
המלצות הוטרינר ולהוסיף את זה לתזונת הצפור שלך.
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

תודה אלי
שוב למדתי והחכמתי
שוני
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”