ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מה זה החתמה טובה ומה זה לא?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

litan123
ביצה
ביצה

מה זה החתמה טובה ומה זה לא?

שליחה על ידי litan123 »

שלום לכולם,

רציתי לדעת מה זה החתמה טובה ומזה לא טובה.

תמיד שאני הולך למגדל ושואל לגביי הגוקי אז הוא אומר לי שאצלי זה הכי טוב וכו'

אז אני פונה למבינים שבכם ורציתי לדדעת מה זה החתמה טובה ?ואיך זה מתבטא? ואיך אני יכול לדעת אם זה באמת טוב או לא לפניי הקניה?

מצטער על המגילונת הקטנה.

ותודה לעונים
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

Re: מה זה החתמה טובה ומה זה לא?

שליחה על ידי עידו »

החתמה טובה זה אומר שהתוכי אינו נושך ועולה על היד בלי בעיה.
זה מתבטא בזה שהתוכי אוהב שנוגעים בוא ורגיל לידיים.

החתמה לא טובה זה אומר שהתוכי נושך ואינו מוכן לעלות על היד ולא אוהב ליטופים.

עם יש למישהו משהו להוסיף תוסיפו (או תתקנו אותי)
מקווה שעזרתי עידו
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

יש רמות של החתמה,
לצורך העניין יש מחתימים רבים שאצלהם ההחתמה = להאכלת הגוזל ולא מעבר.
יש מגדלים שמשקיעים זמן מה מעבר להאכלת הגוזל, ידיים ליטופים, דיבורים וכו'.
ויש מגדלים שדואגים לזמן רב שבו הם מתייחסים לגוזל ומאפשרים מספר אנשים שיתנו יחס בכדי שיהיה מורגל ככל שניתן
לבני האדם\ידיים\ליטופים וכו'..

לרוב, ככל שיש יותר גוזלים להחתמה כך מטבע הדברים לא ניתן לתת יחס רב לכל גוזל (כמובן שזה לא בהכרח ותלוי בלא מעט גורמים)
מסיבה זו ומסיבות רבות אעדיף החתמה של מגדל ולא החתמה של חווה כזו או אחרת.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
litan123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי litan123 »

אז במידה ואני הולך למגדל/חווה לפניי שאני בוחר את התוכי עדיף לראות איך התוכי מגיב לידיים אם הוא רוצה לעלות על היד ואוהב ליטופים.

י מקווה שהבנתי נכון. :)
נוי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נוי »

הבנת בדיוק.
התוכי צריך להיות חברותי, לא נושך ואוהב ידיים וליטוף בראש.
אם המוכר אומר לך שהתוכי נושך/מפחד כיוון שהוא לא מכיר אותך - אל תקנה אותו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

העלית נקודה חשובה , היה דיון בעבר על הדברים שאנו מצפים ממגדל שממנו אנו קונים את התוכי לבצע.
הבעייה היחידה היא לבדוק האם באמת הדברים מיושמים כי הרי בדיבורים כל עם ישראל מתמחה.
כפי שעוזי אמר ,בחוות קשה יותר למטפל לתת יחס אישי לכל תוכי ותוכי ,לדעתי היחס הוא מינימלי על
מנת לשמור רמת החתמה רצויה , (אשמח אם בעל חווה כלשהי יתקן אותי) מעבר לכך החוות אף רוכשות גוזלים
בשלבים שונים של הגמילה או בסוף הגמילה ממגדלים כך שלא כל הגוזלים שייכים לחווה עצמה.
מצד שני גם מגדל פרטי לא תמיד יכול להקדיש זמן איכות לתוכים , אך הוא יודע שתוכי שלא יהיה נחמד ואפילו טיפה
לא ימכר כהאכלת יד אלא כפרא במחיר נמוך יותר.
מה עושים?איך באמת יודעים שהגוזל אכן גדל תחת מגדל שנתן לו את היחס הרצוי?
הרי לא מדובר בהאכלה עצמה , כל הגוזלים הואכלו בוודאות כי הם חיים ,אז נניח שאחד אכל קצת פחות ואחד
קצת יותר אך לא בזה מדובר,מדובר בהחלט מה קורה תוך כדי האוכל ולאחריו,האם הגוזל מואכל ו"מושלך " לאומנת
או שהגוזל מקבל "חיבוקים" ליטופים שומע שמדברים אליו ברכות ומרגיש שניתן לו יחס חם.

כשתגיעו למגדל או לחווה לקנות את התוכי יתכן מאוד שהתוכי ירתע לראשונה , תוכי שגדל והואכל לא בהכרח תוכי
שעשוי לא לפחד מכלום,בדיוק כפי שתינוק מפחד מפרצופים לא מוכרים ומאנשים זרים ,לכן האוירה והגישה לתוכי
חשובים מאוד, ישנם קונים שאינם מודעים ורצים לכלוב כאחוזי טירוף , שולחים ידיים כאילו התוכי בכל רגע עומד לעוף
מהחלון והם מאבדים אותו , אין ספק שהתוכי ירתע בתחילה.
לכן אני מציע שכדי לבחון את התוכי בצורה נכונה תנו להתרגל מהשהות שלכם במחיצתו מספר דקות אפילו בלי לגשת אליו,בינתיים
אתם יכולים לבחון את ההתנהגות שלו ואת המראה החיצוני , לאחר שראיתם שמבחינה חיצונית התוכי נראה טוב שימו לב לכך שהוא עירני
לסביבה , כשאתם ניגשים לתוכי לראשונה עשו זאת לאחר שתבקשו מבעליו לקחת אותו ליד וכך תוכלו לדעת כיצד הוא מתנהג.
צריך לקחת בחשבון שגוזל קטן לא בהכרח עולה על היד לבדו , גוזל קטן יכול לחשוש מאיבוד שיווי משקל ולא יהיה יציב בתחילה (תלוי בגילו )
הגוזל לא צריך לנשוך בשום אופן , שימו לב להבדל בין ניסיון להיאחז במקור כתוצאה של פחד מנפילה או משחק לבין ניסיון נשיכה מתוך תוקפנות ,קחו את הגוזל ליד , לטפו אותו רק באיזור הראש בעדינות וראו איך הוא מגיב , כל המהלך צריך להיות ברוגע וללא לחץ.
כשמדובר בתוכי שכבר אינו גוזל ועבר את שלב הגמילה במספר חודשים האבחנה קלה יותר , התוכי צריך לעלות ליד בעליו ,לא לגלות כלפיו
סימני תוקפנות ,לא להשתולל בתוך הכלוב בניסיון להוציאו החוצה.

תמיד קחו גוזל שאך עתה נגמל , גם אם נצא מנקודת הנחה שהגוזל לא קיבל יחס מירבי תוכלו לשנות את אופיו עם יחס נכון ובקלות יחסית.
אני מציע תמיד לחברים שאינם מנוסים לנסות ולצרף אליהם מגדל נוסף שיעזור להם באבחנה ובבחירה.

דבר נוסף שעוזי הציג לא מזמן ואני אימצתי זהו נושא המעקב התפתחות של הגוזל,כל קונה אצלי מקבל דיסק יחודי לגוזל בו מוצגת ההתפתחות במספר שלבים וכולל צילומים של בקיעה ועד לרגע שהגוזל נלקח , בנוסף בדיסק ישנו קובץ עם הוראות כלליות לרוכש התוכי ובהם כיצד לנהוג
בימים הראשונים עם התוכי , מה אסור ומה מותר ועוד'.
תמונות ההתפתחות יכולות להעיד בוודאות שהתוכי גדל והתפתח אצל המגדל עצמו והוא שייך לגידולו האישי.

דוגמה לקובץ מתוך הדיסק - גוזל של רון שהועבר אליו לפני מספר ימים.
100.jpg

101.JPG

102.JPG

103.JPG

104.JPG

לסיכום כדאי לברר לשמוע המלצות אך הכי חשוב לקחת את הזמן ולהיות במחיצת התוכי ולבחון את התנהגותו.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

כתוספת קטנה ופשוטה לעניין ההחתמה.

אני יוצא מנקודת הנחה שבמעמד הביקור והקנייה הרבה פעמים כולנו קצת נלחצים. יש המון דיבור והבטחות והצהרות, המון צורך להתחבב על המגדל וההפך. בגלל זה אני ממליץ לסמוך בעיקר על עצמך.

החתמה ניתן למדוד בכמה דרכים ולהלן דרך שהומלצה על ידי מגדלים בארה"ב:
הם קוראים לזה "סולם ההחתמה", אתה יכול ליישם אותו על כל תוכי אבל בכללי השלבים השונים בו אמורים להיות אפשריים בתוכי שהוחתם טוב מכיוון והמגדל עבד עליהם עוד כשהוא היה גוזל.

1. התוכי יסכים לעלות על היד שלך בעודו בתוך הכלוב וידך מושטת פנימה. הוא גם יסכים לעבור מיד אחת שלך לשנייה ובשום שלב בדק' הראשונות לא יירצה לעוף בחזרה לכלוב או לריצפה או ממך בכלל.

2. התוכי, בעודו על היד שלך, יסכים שתיגע לו ברגל ותלטף אותה, יסכים שגם תיגע לו במקור (זה בסדר אם הוא מגיב לך בבדיקה עם הפה של האצבע שלך וכו, לא בסדר אם הוא נושך).

3. התוכי יהיה עירני, בעודו על היד שלך, לסביבה שלו ואליך. יסכים שתלטף את פניו ואת נוצותיו. יסכים לשבת על הכתף שלך ועל היד שלך ויתקשר איתך בכלליות מבלי להראות סימני פחד.

4. התוכי יסכים שתלטף את ראשו ואת החזה שלו ואת הגב שלו. ניתן גם לנסות אך לא חובה, להפוך אותו על הגב כשהוא עליך. (הניסיון הספציפי הזה לא מחייב שכן רוב התוכים יסכימו לעשות זאת רק עם אנשים שהם באמת מכירים. מספיק שהמגדל מצליח כסימן טוב ראשוני).

5. התוכי מסכים שתאחוז בו מהגב, תלטף לו את הגב, תחזיק אותו קרוב לחזה, תקרב את פניך אליו ואף שתאחוז (בעדינות!) בנוצות הזנב שלו מבלי שיילחץ מכך.

יש עוד שלבים אבל נראה לי שאלה מספיקים במקרה של תוכי מוחתם כדי לתת אינדיקציה טובה למצב התוכי.
זכור, לא כל השלבים בהכרח מחייבים אבל אם אתה רואה שהסיכויים נגדך כמעט בכל אחד מהם, סימן שהתוכי לא הוחתם כמו שצריך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

תודה עזרתם גם לי
יש לי שאלה נוספת
כמעט בטוח שאני יקנה את הג'אקו של שי אבל לא בטוח!!
מכיוון ששי גר בחיפה אני אוכל להגיע אליו רק ביום שבת
לכן אבא שלי ביקש מדוד שלי ללכת לראות את התוכי וכאלה
אבל אני מסביר לו שאני צריך לראות את התוכי לפני כדי "להתרשם" ממנו ולראות עם הוא מוחתם בצורה טובה.
השאלה שלי היא ככה מה לעשות עם התוכי יהיה אצל דוד שלי ויתרגל אליו בארבע ימים יכול לקרות מצב כזה?
עם כן מה לעשות בקשר לזה
אני מדגיש ואומר שלא בטוח שאני קונה!!!!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ארבע ימים אינם מספיקים לתוכי כדי להיקשר לבעלים חדשים וקרוב לוודאי שהתוכי בארבעה ימים האלה עדיין ינסה להתאקלם
ולעכל את המעבר לבית החדש.
shlomi912
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shlomi912 »

אכן כל מילה של אלי יצוקה כסלע אין ספק כי גידול ממגדל אישי מאפשר הענקת יחס חם הדוק ומעולה לגוזל ואני יכול להעיד על כך באופן אישי- רכשתי גאקו מאלי ומייד התוכי התרגל לילדיי וכמובן אליי ולמעשה הוא בן משפחה לכל דבר התוכי הוחתם בצורה מעולה ורואים שהוא זכה לטיפול איכותי ומשובח לכן אני ממליץ לרכוש אך ורק ממגדל פרטי ובפרט מאלי שהינו מגדל ומחתים באופן מקצועי ומעניק יחס חם ואישי לכל גוזל
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”