ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אומנת לגידול גוזלים חוות דעת של האנשים פה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ofir_183
ביצה
ביצה

אומנת לגידול גוזלים חוות דעת של האנשים פה

שליחה על ידי ofir_183 »

שלום לכולם אני חדש בפורום שמי אופיר גר באשדוד

אני ושתי חברים הנדסאי אלק' ומחשבים בונים פרוייקטים לסטודנטים במסגרת הפרוייקטים הצעתי לחברים לבנות אומנת לגוזלים

שאני רוצה להחתים (לאב בירד תוכונים וקוואקרים) החלטנו לבנות אומנת משוכללת שתענה על כל צרכי המגדל ותעשה לו חיים קלים יותר..

באב טיפוס שבנינו האומנת מחוברת למחשב 8086 למי שמכיר וצרבנו תוכנה בבנינו לתוך הrom התוכנה כוללת בחירה של סוג התוכי שאנו רוצים להשים באומנת ולפי זה הטמפרטורה תישתנה לפי קצב ההתפתחות של אותו סוג ספציפית וכן יצפצף בזמן שצריך להאכיל את הציפור
ישנה גם אפשרות לכונון ידני כמו באומנות הרגילות..יהיה תצוגת lcd בעלת תאורה עם שתי שורות בו יוצגו נתונים רלוונטים כגון טמפרטורה תאריך תחילת הכנת הגוזל וכמה ימים נותר לגמילה וזמן עדכני...כמו כן אנו מחברים את האומנת למצלמה שתיהיה מחוברת לwifi שתשדר למחשב הבייתי את התמונה של האומנת ואת כל הנתונים שבתוך האומנת שמופיעים על צג הlcd בתוכנה שנוכל לקבץ כחלון קטן במחשב ולהציץ מידי פעם על המתרחש באומנת אם נמצאת בחדר מרוחק או במחסן מאוחרי הגינה שנועד לגידול התוכים...האומנת תחומם על ידי פלטת חימום עם מאורר ובימי הקיץ החמים אם הטמפרטורה תעלה מעל מה שצריך יהיה פתחי אורר ואם יהיה צרך המאורר יפעל על להורדת הטמפרטורה הרצוייה...

אני צריך חוות דעת שלכם על הרעיון....ואחרי הרצה של חודש של האומנת יש אפשרות ליצור למגדלים דגם דומה....
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

Re: אומנת לגידול גוזלים חוות דעת של האנשים פה

שליחה על ידי עידו »

קודם כל ברוך הבאה.

אני חייב להגיד שאני נדהמתי מהיוזמה שלך להעשיר את חיי התוכי ואתה כנראה לא מתפשר על איכות ירודה.
זה נשמע ממש טוב ויכול לעזור להמון מגדלים מתחילים וגם למתקדמים.

רציתי לדעת כמה עולה לך לבנו תכל אומנת וכמה תעלה אומנת שאתה תימכור??
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

[quote="1882";p="34500"]שלום לכולם אני חדש בפורום שמי אופיר גר באשדוד

אני ושתי חברים הנדסאי אלק' ומחשבים בונים פרוייקטים לסטודנטים במסגרת הפרוייקטים הצעתי לחברים לבנות אומנת לגוזלים

שאני רוצה להחתים (לאב בירד תוכונים וקוואקרים) החלטנו לבנות אומנת משוכללת שתענה על כל צרכי המגדל ותעשה לו חיים קלים יותר..

באב טיפוס שבנינו האומנת מחוברת למחשב 8086 למי שמכיר וצרבנו תוכנה בבנינו לתוך הrom התוכנה כוללת בחירה של סוג התוכי שאנו רוצים להשים באומנת ולפי זה הטמפרטורה תישתנה לפי קצב ההתפתחות של אותו סוג ספציפית וכן יצפצף בזמן שצריך להאכיל את הציפור
ישנה גם אפשרות לכונון ידני כמו באומנות הרגילות..יהיה תצוגת lcd בעלת תאורה עם שתי שורות בו יוצגו נתונים רלוונטים כגון טמפרטורה תאריך תחילת הכנת הגוזל וכמה ימים נותר לגמילה וזמן עדכני...כמו כן אנו מחברים את האומנת למצלמה שתיהיה מחוברת לwifi שתשדר למחשב הבייתי את התמונה של האומנת ואת כל הנתונים שבתוך האומנת שמופיעים על צג הlcd בתוכנה שנוכל לקבץ כחלון קטן במחשב ולהציץ מידי פעם על המתרחש באומנת אם נמצאת בחדר מרוחק או במחסן מאוחרי הגינה שנועד לגידול התוכים...האומנת תחומם על ידי פלטת חימום עם מאורר ובימי הקיץ החמים אם הטמפרטורה תעלה מעל מה שצריך יהיה פתחי אורר ואם יהיה צרך המאורר יפעל על להורדת הטמפרטורה הרצוייה...

אני צריך חוות דעת שלכם על הרעיון....ואחרי הרצה של חודש של האומנת יש אפשרות ליצור למגדלים דגם דומה....[/quote]

הי אופיר וברוך הבא.

אנסה לענות לך על כל אלמנט שציינת בנפרד.

1. "ולפי זה הטמפרטורה תישתנה לפי קצב ההתפתחות של אותו סוג ספציפית" ...
מיותר לחלוטין, אני עד היום קובע את הטמפרטורה על פי התפתחות הגוזל בפועל ולא על פי נוסחה ממוחשבת או הזנת נתונים מראש.

2." יצפצף בזמן שצריך להאכיל את הציפור"..
כנ"ל מיותר ואפילו גרוע,האכלת הציפור על פי ציפצוף מהאומנת יכול לגרום להרגשת ביטחון וכמובן למקרים של אי שמיעת הציפצוף במקרים רבים (הרי לא תשים רעש של אזעקה) ,מעבר לכך האכלת הגוזל בכל שלב ושלב נעשית ע"י קביעת שעות מראש בהן יש להאכיל אך בפועל נוצר מצב שבו הזפק עדיין לא התרוקן ויש לדחות מעט את ההאכלה.

3."תאריך תחילת הכנת הגוזל וכמה ימים נותר לגמילה וזמן עדכני."...
לא הבנתי בדיוק מה הכוונה בהכנת הגוזל ,גם כאן במידה והיה לך ניסיוןם (ללא זילזול ) היית יודע שאי אפשר לקבוע זמן גמילה, כל גוזל וההתפתחות שלו וההפרשים בין גוזל לגוזל יכולים להימשך ימים ולעיתים שבועות.

4."ולהציץ מידי פעם על המתרחש באומנת אם נמצאת בחדר מרוחק או במחסן מאוחרי הגינה שנועד לגידול התוכים"..
לא הייתי מציע לגדל גוזלים בחצר הבית או במחסן שבגינה, גידול גוזלים והאכלתם מצריך פיקוח הדוק במיוחד בימיהם הראשונים עם
דגש לטמפרטורת סביבה נוחה וברמה סבירה.

לסיכום אני מצטער אם איכזבתי אותך (לא זאת הייתה הכוונה) אך הרצון לפתח בתחום מבורך.
נסה אם כן לפתח דגם של אומנת אשר תיתן לגוזל את התנאים האופטימלים מבחינת פיזור האויר וחום אחיד.אתה בהחלט יכול להוסיף
ציפצוף שיזעיק בזמן הפסקת חשמל נניח , ומפסק בטיחות במידה והחום עובר את הטמפרטורה שהגדרת (ישנו כיום מובנה בבקרים ).

במקביל אתה יכול להיכנס ולקרוא סיקורים שערכנו על סוגי מדגרות ואומנות של שני חברות ואולי משם יגיעו אליך רעיונות נוספים לשיפור.
לינק לסיקורים:
http://www.tukinfo.com/viewforum.php?f=61

בהצלחה ונשמח לעידכונים.
ofir_183
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ofir_183 »

בעיקרון האומנת מופנת לטובת פרוייקט לבחור לפרוייקט גמר להנדסאי לכן צריך להיות בו דברים כמו הסוג התוכי וטמפרטורה לפי הגיל...
הכנסנו נתונים מטבלאות באינטרנט לפי סוג התוכי וקצב התפתחותו למגדלים מתחילים או עצלנים שאין להם "כוח" לשנות את הטמפ' כל הזמן
בקשר ליצפצף הכוונה לבמחשב כמעין תזכורת להאכיל או לפחות לבדוק את הגוזל או את הזקף אם הוא ריק...צודק במאה אחוז שצריך להיות עם היד על הדופק עם הגוזלים ותמיד צריך להיות במחיצתם ולבדוק ולשנות ידני לפי קצב של כל אחד בהתאם ולא אוטומטי...אבל זה רק אב טיפוס ורצינו לראות אם זה הולך לנו...
בקשר לגמילה גם כאן צודק כל גוזל נגמל בזמנו...את זה נתקן רק לכמה זמן מהכנסתו לאומנת עברו סתם נתון יבש בשביל שיהיה...
בקשר למצלמה זה מעים אקט של ה"אח הגדול" שחשבנו עליו שיהיה נחמד לראות בחדר מקביל או לתעד את הגוזל והתפתחותו ...
בקשר לביקורות של האומנות שנתתה לי...אני יוסיף מד לחות שיופיע על הצג וכנראה פתח אוורר לחמצן בעת הצורך אם הגוזל יזדקק לזה....

תודה על ההערות הבנות ננסה לשפר ולשדרג את האב טיפוס כדי להגיע לתוצאה טובה ..לטובת המגדל והגוזל יהיה קצת יותר קל ובטוח להחתים...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה, עדכן אותנו בהמשך, מעניין לראות כיצד מתפתח הנושא ובמידה וישנם שאלות אנו כאןתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”