ממש בימים אלו אני מחפש לקנות קוקטייל האכלת יד (גל מי שמעוניין למכור יכול לפנות אלי בפרטי)
בכל מקרה רציתי לדעת אם אפשר לגדל שני תוכים האכלת יד ביחד?, כי לפי מה שהבנתי אם שמים תוכי מוחתם עם עוד תוכים ההחתמה מתקלקת או משהו כזה...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
האם אפשר לגדל שתי תוכים מוחתמים ביחד?
מנהל: מפקחים
- יהודה גבריאל
- בקיעה

- שם פרטי:: יהודה
Re: האם אפשר לגדל שתי תוכים מוחתמים ביחד?
אסור לגדל 2 תוכים מוחתמים ביחד רק בכלובים נפרדים זה הורס תהחתמה והתוכים הופכים להיות תוקפניים
Re: האם אפשר לגדל שתי תוכים מוחתמים ביחד?
אני לא יודע עד כמה אני מסכים עם הדעה של יהודה.
זה נכון שהדינמיקות שונות במצבים כאלה ויש השפעות ושינויים, אם הם בהכרח שינויים שליליים? אני לא כזה בטוח. זה מאד תלוי במגדל ומאד תלוי בסביבה. זה תלוי בך כמישהו שצריך לתחזק מערכת יחסים עם שניהם וזה גם תלוי בתוכים ובטיב ההחתמה.
על התהליך ועל השיטות אפשר לדבר עד מחר כמובן, הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע, יש מספיק מאמרים שמתעסקים בתוכים כחלק מהמשפחה. אם מביאים עוד חבר חדש למשפחה והוא חלק ממנה באותה מידה, לא צריכה להיות בעיה.
צריך כמובן גם לעשות הבדלה גדולה בין סתם שני תוכים לבין זכר ונקבה מאותו הסוג שזה ללא ספק פוטנציאל לבעייתיות ושוב, לא בכל המקרים ולא אצל כל המגדלים. הכל עניין של ידע וניסיון בהתמודדות.
זה נכון שהדינמיקות שונות במצבים כאלה ויש השפעות ושינויים, אם הם בהכרח שינויים שליליים? אני לא כזה בטוח. זה מאד תלוי במגדל ומאד תלוי בסביבה. זה תלוי בך כמישהו שצריך לתחזק מערכת יחסים עם שניהם וזה גם תלוי בתוכים ובטיב ההחתמה.
על התהליך ועל השיטות אפשר לדבר עד מחר כמובן, הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע, יש מספיק מאמרים שמתעסקים בתוכים כחלק מהמשפחה. אם מביאים עוד חבר חדש למשפחה והוא חלק ממנה באותה מידה, לא צריכה להיות בעיה.
צריך כמובן גם לעשות הבדלה גדולה בין סתם שני תוכים לבין זכר ונקבה מאותו הסוג שזה ללא ספק פוטנציאל לבעייתיות ושוב, לא בכל המקרים ולא אצל כל המגדלים. הכל עניין של ידע וניסיון בהתמודדות.