המון זמן לא התלוננתי על ג'סי ועכשיו שוב יש לי מס' שאלות.
1- האם ייתכן שהמקור שלה מתחדש? המקור שלה היה בצבע אדום חזק (עם שפשוף כזה כאילו עבר עליו משהו לא טוב) ובחודש האחרון אני שמה לב שהשכבה האדומה מתקלפת כנראה ובמקומה יש שכבת צבע בהירה יותר, מין ורוד כזה... האם זה נורמלי או ייתכן שזו מחלה?
2- ג'סי לא אוכלת בנוכחותי. היא יכולה להיות סופר-רעבה אבל רק כשאני זמן מה מחוץ לחדר אני שומעת אותה מתחילה לאכול. היום התחבאתי בשקט מאחורי הארון וכשהיא התחילה לאכול ממש הצצתי עם חצי ראש וברגע שהיא קלטה את זה היא עזבה את האוכל ועלתה לענף. האם אני צריכה לראות את זה כבעיה? האם זה קשור לזה שכל השבוע אני לא בבית ובסופ"ש כשאני כן אז היא מפחדת ממני??
3- לג'סי אין שום חיבה למשחקים! כלום! ברגע שיש משחק בכלוב שלה היא שומרת על מרחק בטוח ממנו, אפילו לא מתעניינת ומדובר לא בניסיון של יום-יומיים אלא במס' שבועות שבהם היא לא נגעה בכל מיני סוגי משחקים. מה עליי לעשות?
תודה לעונים...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלות בקשר לדררה
מנהל: מפקחים
Re: שאלות בקשר לדררה
היי אלמוגי,
1.קילוף מקור נובע מכך שהמקור ממשיך לגדול ובאותה עת גם נשחק ,בדרך כלל זה טבעי ולא מעיד על בעייה מיוחדת
אבל אם יש ספק שמשהוא לא תקין כדאי לבדוק.
אני מציע שתצלמי את המקור ברור ככל שניתן ותפני את השאלה עם הצילום לפורום מענה מקצועי.
2.יתכן וג'סי חשה חוסר ביטחון או נוחות כלשהי כשאת נמצאת עימה בחדר,איך ההתנהגות הכללית שלה האם ישנו שינוי
ביחס שלה אליך מלפני שעזבת אותה ואחרי?אני מציע שכשאת בחדר אל תפני את תשומת הלב אליה ,נסי לתת לה משהו
שהיא מאוד אוהבת ,תראי לה את הצ'ופר ואל תחקי בה לגשת ולקחת,הראי לה והניחי בכלוב ,לאחר מכן צאי מהחדר,עשי כך
מדי פעם , תבחני איך היא מתנהגת ונסי לקנות את אמונה ללא לחץ מצידך אלה על פי רצונה.
3.אני מבין שקודם לכן היא הייתה משחקת (אם לא תקני אותי) יתכן מאוד שזה קשור גם לנושא האכילה, אני מציע שאת המשחק
תחליפי במשחק אחר ,משהוא שיכול למשוך אותה כגון איצטרובל פתוח מעט ,בתוך האיצטרובל נסי לשים דברים שהיא מאוד
אוהבת ומושכים אותה,תלי את האיצטרובל בפינה מרוחקת ממקום עמידה הקבוע וראי כיצד היא מגיבה,יתכן שבימים הראשונים
היא לא תגיב או תיגש אך לאחר מכן היא תתגבר ותשחק עימו.
כדאי לעקוב ולראות שאכן היא בסדר מבחינה בריאותית ולא מפתחת משהו .
1.קילוף מקור נובע מכך שהמקור ממשיך לגדול ובאותה עת גם נשחק ,בדרך כלל זה טבעי ולא מעיד על בעייה מיוחדת
אבל אם יש ספק שמשהוא לא תקין כדאי לבדוק.
אני מציע שתצלמי את המקור ברור ככל שניתן ותפני את השאלה עם הצילום לפורום מענה מקצועי.
2.יתכן וג'סי חשה חוסר ביטחון או נוחות כלשהי כשאת נמצאת עימה בחדר,איך ההתנהגות הכללית שלה האם ישנו שינוי
ביחס שלה אליך מלפני שעזבת אותה ואחרי?אני מציע שכשאת בחדר אל תפני את תשומת הלב אליה ,נסי לתת לה משהו
שהיא מאוד אוהבת ,תראי לה את הצ'ופר ואל תחקי בה לגשת ולקחת,הראי לה והניחי בכלוב ,לאחר מכן צאי מהחדר,עשי כך
מדי פעם , תבחני איך היא מתנהגת ונסי לקנות את אמונה ללא לחץ מצידך אלה על פי רצונה.
3.אני מבין שקודם לכן היא הייתה משחקת (אם לא תקני אותי) יתכן מאוד שזה קשור גם לנושא האכילה, אני מציע שאת המשחק
תחליפי במשחק אחר ,משהוא שיכול למשוך אותה כגון איצטרובל פתוח מעט ,בתוך האיצטרובל נסי לשים דברים שהיא מאוד
אוהבת ומושכים אותה,תלי את האיצטרובל בפינה מרוחקת ממקום עמידה הקבוע וראי כיצד היא מגיבה,יתכן שבימים הראשונים
היא לא תגיב או תיגש אך לאחר מכן היא תתגבר ותשחק עימו.
כדאי לעקוב ולראות שאכן היא בסדר מבחינה בריאותית ולא מפתחת משהו .
בקשר למשחקים - ג'סי לא משחקת מהיום שבו הבאתי אותה, ומאז הוצאתי המון כסף על כל מיני סוגי משחקים שלאף אחד מהם היא לא נמשכה. לא ידוע לי אם היא הייתה משחקת קודם לכן.
מה שקורה כשאני חוזרת הבייתה לסופ"ש, ברגע שאני פותחת את הכלוב ג'סי מתחילה להתרוצץ בתוכו בהיסטריה ולצרוח. כשאני סוף סוף מוציאה אותה היא צורחת בתוקפנות אבל לא נושכת. רק אחרי זמן ארוך של ליטופים ודיבורים (ולפעמי גם מקלחת נעימה) היא נרגעת. וכשזה קורה היא לא מוכנה שאף אחד חוץ ממני יתקרב אליה, אבל זה כבר פחות מפריע לי...
מה שקורה כשאני חוזרת הבייתה לסופ"ש, ברגע שאני פותחת את הכלוב ג'סי מתחילה להתרוצץ בתוכו בהיסטריה ולצרוח. כשאני סוף סוף מוציאה אותה היא צורחת בתוקפנות אבל לא נושכת. רק אחרי זמן ארוך של ליטופים ודיבורים (ולפעמי גם מקלחת נעימה) היא נרגעת. וכשזה קורה היא לא מוכנה שאף אחד חוץ ממני יתקרב אליה, אבל זה כבר פחות מפריע לי...

אני מציע לך לנסות את הצעצוע עליו דיברתי, אביבה העלתה לאתר בעבר צילום של איצטרובל כזה שהיא הכינה
וזה נראה מצויין ויכול לעשות את העבודה, נסי דברים פשוטים ,לעיתים הם נמשכים דווקה לדברים שלנו זה נראה
כלא מושך,לדוגמה גליל נייר טואלט תלוי על חוט ,תבנית ביצים ,פקקי פלסטיק שדרכם עובר חוט,פשוט לנסות כל מיני דברים
ולתת לזה זמן,לא תמיד הם מיד משחקים עם זה.
לגבי ההתנהגות,ההתנהגות ללא ספק מעידה על לחץ עצום , את צריכה לנסות שינוי התנהגות על מנת להפחית מהמתח שלה, ראשית טרם כניסתך לחדר דברי איתה,עוד לפני שהיא רואה אותך כדי שהיא תהיה מוכנה לכניסתך,לאחר מכן כנסי לחדר ואל תגשי אליה ישירות,את יכולה
להמשיך ולדבר אליה אך עדיין אל תצרי עמה מגע,היא כמובן בשלב זה תבחן אותך ותנסה להבין מה כונותייך,ברגע זה תצאי ותחזרי כבור מספר דקות שוב , אל תרגילי אותה שבכל כניסה את לוקחת אותה כדי שלא תהיה תמיד בלחץ שנהנה את תופסת אותה.
בכל מקרה עשי זאת בהדרגה, נסי לדבר אליה להרגיע אותה כדי שתבין שלא יקרה לה כלום,גם עם פתיחת הדלת עשי זאת בזהירות
וללא הכנסתה ללחצים מיותרים.
עדכני.
וזה נראה מצויין ויכול לעשות את העבודה, נסי דברים פשוטים ,לעיתים הם נמשכים דווקה לדברים שלנו זה נראה
כלא מושך,לדוגמה גליל נייר טואלט תלוי על חוט ,תבנית ביצים ,פקקי פלסטיק שדרכם עובר חוט,פשוט לנסות כל מיני דברים
ולתת לזה זמן,לא תמיד הם מיד משחקים עם זה.
לגבי ההתנהגות,ההתנהגות ללא ספק מעידה על לחץ עצום , את צריכה לנסות שינוי התנהגות על מנת להפחית מהמתח שלה, ראשית טרם כניסתך לחדר דברי איתה,עוד לפני שהיא רואה אותך כדי שהיא תהיה מוכנה לכניסתך,לאחר מכן כנסי לחדר ואל תגשי אליה ישירות,את יכולה
להמשיך ולדבר אליה אך עדיין אל תצרי עמה מגע,היא כמובן בשלב זה תבחן אותך ותנסה להבין מה כונותייך,ברגע זה תצאי ותחזרי כבור מספר דקות שוב , אל תרגילי אותה שבכל כניסה את לוקחת אותה כדי שלא תהיה תמיד בלחץ שנהנה את תופסת אותה.
בכל מקרה עשי זאת בהדרגה, נסי לדבר אליה להרגיע אותה כדי שתבין שלא יקרה לה כלום,גם עם פתיחת הדלת עשי זאת בזהירות
וללא הכנסתה ללחצים מיותרים.
עדכני.
וואווו איך לא חשבתי על זה קודם... זה ייקח זמן וידרוש המון המון סבלנות.
אבל אעשה הכל בשביל ששתינו נוכל להינות אחת מהשנייה.
רב תודות אלי!!!
אבל אעשה הכל בשביל ששתינו נוכל להינות אחת מהשנייה.
רב תודות אלי!!!

על לא דבר ,תעדכני איך מתקדם..