ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה לגבי בריאות ג'אקו
מנהל: מפקחים
-
doronpascal
- ביצה

שאלה לגבי בריאות ג'אקו
שלום,
אתמול צירפתי למשפחתי תוכית מסוג אפרור קונגו (ג'אקו).
היא בת 3 חודשים.
אני קצת חושש לגבי ההתנהגות שלה, שכן אינה מוכרת לי, אך עם זאת לא יצא לי לראות תוכי בגיל כה צעיר ולכן אני מתייעץ איתכם.
היא מאוד מאוד שקטה - בקושי מצייצת - אפשר לשמוע ממנה ציוץ קטן בערך 3 עד 5 פעמים ביום.
מעבר לכך היא לעיתים תכופות עושה קולות משונים כמו של ברווז - לא בתור חיקוי....
שזה יותר מדאיג אותי...
מה שכן זה לא נראה לי בעיות נשימה כי כאשר היא ישנה לא שומעים אותה בכלל, והאוויר זורם חופשי.
הקלטתי את זה וצירפתי.
אם מישהו נתקל בזה, או אולי יודע שזה תקין וזה בגלל שהיא צעירה..
אשמח אם תגיבו, כל פיסת מידע תעזור לי.
אתמול צירפתי למשפחתי תוכית מסוג אפרור קונגו (ג'אקו).
היא בת 3 חודשים.
אני קצת חושש לגבי ההתנהגות שלה, שכן אינה מוכרת לי, אך עם זאת לא יצא לי לראות תוכי בגיל כה צעיר ולכן אני מתייעץ איתכם.
היא מאוד מאוד שקטה - בקושי מצייצת - אפשר לשמוע ממנה ציוץ קטן בערך 3 עד 5 פעמים ביום.
מעבר לכך היא לעיתים תכופות עושה קולות משונים כמו של ברווז - לא בתור חיקוי....
שזה יותר מדאיג אותי...
מה שכן זה לא נראה לי בעיות נשימה כי כאשר היא ישנה לא שומעים אותה בכלל, והאוויר זורם חופשי.
הקלטתי את זה וצירפתי.
אם מישהו נתקל בזה, או אולי יודע שזה תקין וזה בגלל שהיא צעירה..
אשמח אם תגיבו, כל פיסת מידע תעזור לי.
- קבצים מצורפים
-
- sample1.mp3
- (569.79 KiB) הורד 648 פעמים
-
- sample2.mp3
- (144.08 KiB) הורד 626 פעמים
Re: שאלה לגבי בריאות ג'אקו
שלום רב לך 
מזל טוב על הצרוף
במידה וישנו איזה ספק לגבי בריאותו של התוכי יש להפנות שאלות
אלה במענה מיקצועי של ד"ר עדי גנץ כמו כן מומלץ לצרף סירטון
יש לנו גם את אלי תותח על שיוכל לעזור. מקווה שבסופו של דבר הכל יסתדר

מזל טוב על הצרוף

במידה וישנו איזה ספק לגבי בריאותו של התוכי יש להפנות שאלות
אלה במענה מיקצועי של ד"ר עדי גנץ כמו כן מומלץ לצרף סירטון
יש לנו גם את אלי תותח על שיוכל לעזור. מקווה שבסופו של דבר הכל יסתדר

השמים אינם הגבול
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
הקולות שהתוכי עושה הם קולות של גוזל עד כמה שהצלחתי לשמוע.
אני לא חושב שניתן לזהות משהו לא בסדר על פי הקול שהתוכי משמיע בקובץ המצורף.
איך ההתנהגות של התוכי באופן כללי? היא אוכלת? איך הפעילות שלה?
אם יש לך אפשרות להעלות סרטון זה יהיה טוב.
אני לא חושב שניתן לזהות משהו לא בסדר על פי הקול שהתוכי משמיע בקובץ המצורף.
איך ההתנהגות של התוכי באופן כללי? היא אוכלת? איך הפעילות שלה?
אם יש לך אפשרות להעלות סרטון זה יהיה טוב.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
היי לי אישית זה נישמה קולות של גולל לא מוצא סיבה לחוסר שקט שלך אבל עבור ההגשה שלך לכי לוטרינר .ההרגשה לך דבר חשוב ביותר

כי מי הוא חכם, הלומד מניסיונם של אחרים.

קולות של גוזל חד משמעי , אין כל בעייה עם הקולות , אם הגוזל אוכל שותה פעיל הכל בסדר.
תן לגוזל זמן להתאקלם, הוא הגיע לבית חדש עם פנים לא מוכרים וסביבה שאינה מוכרת,תנהגו עימו בעדינות
וביומיים הקרובים הוא כבר יהיה חופשי יותר.
בהצלחה.
תן לגוזל זמן להתאקלם, הוא הגיע לבית חדש עם פנים לא מוכרים וסביבה שאינה מוכרת,תנהגו עימו בעדינות
וביומיים הקרובים הוא כבר יהיה חופשי יותר.
בהצלחה.
-
doronpascal
- ביצה

תודה רבה על התשובות...
האמת היא שאני דיי רגוע היות ומדובר בגוזל מהחווה של יעקב סמדג'ה...
אבל רציתי להיות בטוח, כי כמו שציינתי - גוזלים לא יצא לי להכיר.
שאלה אחרת בעניין שונה (אני מקווה שזה בסדר באותו אשכול):
התוכית אכן פעילה, אוכלת, שותה, עושה הרבה צרכים ואפילו מצייצת יותר
אני ואישתי (שנינו מטפלים בה יחד), משחקים איתה הרבה, לקח לה זמן לסמוך עלינו ולעלות לאצבע למרות שהיא מאוד מפונקת וכל הזמן נכנסת מתחת ליד.
הבעיה שהיא סומכת לכמה שעות ואז כאילו שוכחת מי אנחנו ואז לא עולה ובורחת מצד לצד בכלוב. (זה קורה בעיקר כשהיא בכלוב).
איך אוכל לגרום לה לזכור ולאהוב אותנו? (חוץ מאלמנט הזמן, האם יש משהו נוסף שמקרב מהר יותר?)
יותר מזה, בהתחלה היא השתמשה במקור בנשיכות קטנות כאלה חמודות, ולפי מה שקראתי זה מביע חיבה, לאחרונה היא השתחררה קצת יותר ומרשה לעצמה לתת ביסים קצת יותר (עדיין לא כואב), כיצד אוכל לדעת מתי זה עובר את הגבול של החיבה?
ומה צריך לעשות כאשר זה עובר את הגבול?
דבר נוסף, בכל פעם שהיא בכלוב, ואנחנו מתקרבים ומסתכלים עליה (כאילו עוד לפני שאנחנו באים במגע) היא מצייצת, כיצד אוכל לדעת באם מדובר בציוץ מזמן, ציוץ תשומת לב או ציוץ אזהרה? באוזניי זה נשמע כמו אזהרה...
במידה וזה אזהרה, מה ניתן לעשות על מנת לשנות את המנהג?
אני מצטער על השאלות הרבות,
בכל מקרה היום אני קונה את הספרים של שלומית לוי, אך בכל זאת חשבתי לשמוע גם את דעתכם מלומדת הנסיון.
תודה רבה.
האמת היא שאני דיי רגוע היות ומדובר בגוזל מהחווה של יעקב סמדג'ה...
אבל רציתי להיות בטוח, כי כמו שציינתי - גוזלים לא יצא לי להכיר.
שאלה אחרת בעניין שונה (אני מקווה שזה בסדר באותו אשכול):
התוכית אכן פעילה, אוכלת, שותה, עושה הרבה צרכים ואפילו מצייצת יותר
אני ואישתי (שנינו מטפלים בה יחד), משחקים איתה הרבה, לקח לה זמן לסמוך עלינו ולעלות לאצבע למרות שהיא מאוד מפונקת וכל הזמן נכנסת מתחת ליד.
הבעיה שהיא סומכת לכמה שעות ואז כאילו שוכחת מי אנחנו ואז לא עולה ובורחת מצד לצד בכלוב. (זה קורה בעיקר כשהיא בכלוב).
איך אוכל לגרום לה לזכור ולאהוב אותנו? (חוץ מאלמנט הזמן, האם יש משהו נוסף שמקרב מהר יותר?)
יותר מזה, בהתחלה היא השתמשה במקור בנשיכות קטנות כאלה חמודות, ולפי מה שקראתי זה מביע חיבה, לאחרונה היא השתחררה קצת יותר ומרשה לעצמה לתת ביסים קצת יותר (עדיין לא כואב), כיצד אוכל לדעת מתי זה עובר את הגבול של החיבה?
דבר נוסף, בכל פעם שהיא בכלוב, ואנחנו מתקרבים ומסתכלים עליה (כאילו עוד לפני שאנחנו באים במגע) היא מצייצת, כיצד אוכל לדעת באם מדובר בציוץ מזמן, ציוץ תשומת לב או ציוץ אזהרה? באוזניי זה נשמע כמו אזהרה...
אני מצטער על השאלות הרבות,
בכל מקרה היום אני קונה את הספרים של שלומית לוי, אך בכל זאת חשבתי לשמוע גם את דעתכם מלומדת הנסיון.
תודה רבה.
שלום דורון ,
שאלה:
תשובה:
אני מציע דורון שתיקח את הזמן ותהיה סבלני , סוד ההצלחה הוא סבלנות וגישה נכונה , כשהיא בכלוב אל תוציא אותה כשאתה מגיע אליה ,שב ליד הכלוב מספר דקות דבר איתה ותן לה להתרגל לנוכחות שלכם ,גם בעת פתיחת הדלת אל תדחוף את היד בצורה מהירה שעלולה להתפרש כאיום ,לאט לאט היא תזהה ותכיר אותכם טוב יותר,אל תשכח שמדובר במספר מועט של ימים שהיא נמצאת אצלכם.
שאלה:
תשובה:
גוזל בגילאים האלה משתמש במקור לחקור את הסביבה ,יש להמעיט בגירוי המקור ולשחק עימו ,יש להתעלם בשעת אחיזה של המקור באצבע או ביד ולהסיח את דעתה,אין בשום פנים ואופן לצעוק לקפוץ למשוך את היד במהירות או לצחוק , כל מעשה כזה יכול להתפרש כסוג של תקשורת שהתוכי יכול להנות ממנו ולנסות שוב ושוב ובמיוחד ניסיון להיות מהיר יותר כדי לתפוס את היד.
שאלה:
[/quote]
תשובה:
על מנת לדעת בוודאות עליך להכיר וללמוד את דפוסי התנהגות של התוכי ופרושם , כל ציוץ דיבור וכו' מלווה בשפת גוף ,האם הציוץ
נעשה תוך כדי סימור נוצות?האם היא נרתעת אחורה?או האם היא חשה בטוחה עומדת ובאה לקראתכם?
כשאתה אומר שאתם ניגשים האם הגוזל נמצאת בחדר אחר?אם כן הודיעו לה על בואכם ,תקראו בשמה ותנו לה להבין שאתם מגיעים ,הכינו אותה להגעה וגם בעת ההגעה אל תפנו אליה ישירות,תנו להתרגל לנוכחות ולאחר מכן תפנו אליה.
השאלות ששאלת הינם שאלות שנתקלים בהם מגדלים רבים שעדיין אינם מנוסים וכאלה שמנוסים בסוגי תוכים קטנים יותר,אתה מוזמן
להמשיך ולשאול ונענה לך בשימחה.
לאחר קריאת סיפרה של ד"ר שלומית הייתי מבקש לקבל התייחסות לגבי התשובות שמצויות בספר והאם התשובות הניתנות עונות על
הציפיות ועוזרות לך בהתמודדות,לפחות במקרה הספציפי המדובר.
תודה והצלחה בהמשך.
שאלה:
1929 כתב:הבעיה שהיא סומכת לכמה שעות ואז כאילו שוכחת מי אנחנו ואז לא עולה ובורחת מצד לצד בכלוב. (זה קורה בעיקר כשהיא בכלוב).
תשובה:
אני מציע דורון שתיקח את הזמן ותהיה סבלני , סוד ההצלחה הוא סבלנות וגישה נכונה , כשהיא בכלוב אל תוציא אותה כשאתה מגיע אליה ,שב ליד הכלוב מספר דקות דבר איתה ותן לה להתרגל לנוכחות שלכם ,גם בעת פתיחת הדלת אל תדחוף את היד בצורה מהירה שעלולה להתפרש כאיום ,לאט לאט היא תזהה ותכיר אותכם טוב יותר,אל תשכח שמדובר במספר מועט של ימים שהיא נמצאת אצלכם.
שאלה:
1929 כתב:יותר מזה, בהתחלה היא השתמשה במקור בנשיכות קטנות כאלה חמודות, ולפי מה שקראתי זה מביע חיבה, לאחרונה היא השתחררה קצת יותר ומרשה לעצמה לתת ביסים קצת יותר (עדיין לא כואב), כיצד אוכל לדעת מתי זה עובר את הגבול של החיבה?
תשובה:
גוזל בגילאים האלה משתמש במקור לחקור את הסביבה ,יש להמעיט בגירוי המקור ולשחק עימו ,יש להתעלם בשעת אחיזה של המקור באצבע או ביד ולהסיח את דעתה,אין בשום פנים ואופן לצעוק לקפוץ למשוך את היד במהירות או לצחוק , כל מעשה כזה יכול להתפרש כסוג של תקשורת שהתוכי יכול להנות ממנו ולנסות שוב ושוב ובמיוחד ניסיון להיות מהיר יותר כדי לתפוס את היד.
שאלה:
[/quote]
1929 כתב:דבר נוסף, בכל פעם שהיא בכלוב, ואנחנו מתקרבים ומסתכלים עליה (כאילו עוד לפני שאנחנו באים במגע) היא מצייצת, כיצד אוכל לדעת באם מדובר בציוץ מזמן, ציוץ תשומת לב או ציוץ אזהרה? באוזניי זה נשמע כמו אזהרה...
תשובה:
על מנת לדעת בוודאות עליך להכיר וללמוד את דפוסי התנהגות של התוכי ופרושם , כל ציוץ דיבור וכו' מלווה בשפת גוף ,האם הציוץ
נעשה תוך כדי סימור נוצות?האם היא נרתעת אחורה?או האם היא חשה בטוחה עומדת ובאה לקראתכם?
כשאתה אומר שאתם ניגשים האם הגוזל נמצאת בחדר אחר?אם כן הודיעו לה על בואכם ,תקראו בשמה ותנו לה להבין שאתם מגיעים ,הכינו אותה להגעה וגם בעת ההגעה אל תפנו אליה ישירות,תנו להתרגל לנוכחות ולאחר מכן תפנו אליה.
השאלות ששאלת הינם שאלות שנתקלים בהם מגדלים רבים שעדיין אינם מנוסים וכאלה שמנוסים בסוגי תוכים קטנים יותר,אתה מוזמן
להמשיך ולשאול ונענה לך בשימחה.
לאחר קריאת סיפרה של ד"ר שלומית הייתי מבקש לקבל התייחסות לגבי התשובות שמצויות בספר והאם התשובות הניתנות עונות על
הציפיות ועוזרות לך בהתמודדות,לפחות במקרה הספציפי המדובר.
תודה והצלחה בהמשך.