ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מאוד חשוב!!! תיכנסו....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אורןאדרי
ביצה
ביצה

מאוד חשוב!!! תיכנסו....

שליחה על ידי אורןאדרי »

שלום לכולם וותיקים וחדשים,

מי שלא מכיר אותי אז נעים מאוד,אני בעליו של שוקי ג'אקו כבן 7 חודשים שאצלי מגיל חודש, וכאן אני רוצה לחלוק איתכם חוויה שחוויתי עם שוקי השבוע, ואני ממליץ לכולם ללמוד מהכמעט טעות שעשיתי.

אז ככה לפני שבוע חזרתי מ- 24 ימי מילואים שבהם ענת'וש שלי טיפלה בשוקי, עכשיו שוקי שלי ידוע כאחד שכאשר הוא מתרגש הוא פשוט קופץ מהכלוב בנסיון להגיע אליי או לענת. כשחזרתי מהמילואים ועשיתי לו מעין מקלחת הבחנתי במעין פצע קטנטן שהגליד (החלים) לפני מספר ימים,פצע שהסתתר מתחת לנוצות בדיוק במרכז החזה (סטרנום).

ממש התרגשתי מהעניין וניסיתי לחפש עצמים בכלוב שאולי יכלו היו לפצוע אותו ולא מצאתי. יותר מאוחר באותו היום הוא קפץ שוב מהכלוב מרוב התרגשות ואז נפל לי האסימון.... שכשהוא נוחת על הריצפה אז עצם החזה שלו נותנת מכה לרצפה ובעצם חותכת לו את העור..

שמתי לו פולידין, וחיכיתי לראות מה קורה, הפצע הפריש המון חומר שאמור להתקרש ולסגור את הפצע, אבל מה שהיה קורה זה שהוא המשיך וקפץ עוד פעמיים ואז הנזק היה כפול כי השכבה שנוצרה באיזורהייתה "נשברת" ופשוט המשיכה לקרוע את העור.
ומה שהכי מפחיד זה שהיא הסתירה את מה שבאמת היה...(מה שמוזר זה ששוקי לא התלונן והמשיך בחייו אכל כמו שצריך וקשקש בלי סוף.)

וכאן אני חייב לומר את האמת שאתמול די התלבטתי אם לקחת לווטרינר או לתת עוד צ'אנס להחלמה ע"י מריחת פולידין, וכאן חברים אני מודה לה' על ההחלטה שלי וכן לקחתי אותו לווטרינר, ומה שגילינו שם היה לא יאומן!!!
קודם כול עשינו לו הרדמה מלאה כי ידענו שאנו הולכים לכיוון תפרים, וברגע שד"ר אמיר הוריד את החומר הקרוש התגלה חתך של 4 ס"מ מזעזע שלא היה כול סיכוי לגלותו מבלי לגזור לשוקי את הנוצות דבר שחייב חיטוי מיידי והצריך 5 תפרים!!!

אני אומר לכם ממש יכולתי למלא את שוקי באורז עם החתך המזעזע הזה תמונה...

כרגע הוא התהליכי החלמה ובעוד 9 ימים נחזור להוריד לו את התפרים, וכאן אני אתן מילה טובה ואפילו מצויינת לד"ר אמיר בק שעשה עבודה מופלאה ומסורה!!!

חברים וחברות אל תחשבו יותר מידיי כי לפעמים ישנם דברים שלא רואים, בכול בעייה יש לפנות לווטרינר, ולמי שבאמת אוהב ומסור וקשור לתוכי שלו לא יהיה חשוב כמה זה עולה, כי בינינו חברים זה הדבר המרכזי שרובנו חושבים עליו( חוץ מבריאותו של הבע"ח) לפני שאנו ניגשים לווטרינר, וזה חבל... כי זהו בע"ח שלקחנו עליו אחריות אז זה אומר גם בימים קשים לעמוד לצדו ולא רק כאשר הוא עושה הצגה לבני הבית ולאורחים.. או מקשקש את שמנו.

אורן.
סמל אישי של משתמש
zoriel
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: :]
איש קשר:

Re: מאוד חשוב!!! תיכנסו....

שליחה על ידי zoriel »

ואיי איזה מזל..
החלמה מהיר :]
תמונה
"If you never try, you'll never know"
תמונה"לשמוע את הלב ואחריו ללכת "
סמל אישי של משתמש
אוריוספוב
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אוריוספוב »

בריאות שלמה
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

קודם כל החלמה מהירה.

דבר שני צריכים להבין שתוכי אשר נחבט בריצפה בגלל הקושי שלו להחזיק ולבלום את הנפילה זה דבר
מסוכן מאוד וצריך לעשות הכל בכדי למנוע מהתוכי להחבט. קיטום נוצות צריך להיות מבוצע כך שהתוכי יוכל
לבלום נפילה אך לא להתרומם. תוכי לא צריך לחבוט בריצפה כאילו הוא איזה בלוק. מעבר למצב שבו מצאת
את עצמך ניתן היה בקלות (חס וחלילה) לראות את התוכי חובט ראשו בריצפה מה שיכול מאוד לגרום למותו.

אני מציע לשמור על התוכי היטב כך שלא יבצע קפיצות מיותרות.

בנושא פניה לוטרינר אני מסכים איתך לחלוטין. כשיש ספק אז אין ספק ופונים לוטרינר.

שיהיה לכם בהצלחה בהמשך והחלמה מהירה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
shlomik3
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי shlomik3 »

החלמה מהירה
סמל אישי של משתמש
חזי
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי חזי »

החלמה מהירה ,
תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

אורן קודם כל ברוך שובך בריא ושלם מהמילויים.
אני מתארת לי שהמפגש עם שוקי היה ממש מרגש.
כמו שעוזי כתב צריך להיזהר עם קיטום הנוצות, שהתוכי יוכל לנווט את דרכה די בביטחה לריצפה.הוא צריך להעזר בכנפיים כדי לא לקבל מכה , כי הוא גם די כבד, ועוד ליפול מגובה הכלוב זה באמת יכול להיות מסוכן.
אני גם שמחה שהחלטת לקחת אותו לוטרינר, ולא התלבטת הרבה.סוף כל סוף הוא בן משפחה וכיוון שכך מגיע לו גם טיפול רפואי כמו כל אחד אחר.
אני מקווה שלא יהיו שום סיבוכים, והוא יחלים מהר עם הטיפול המסור שלכם. תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

החלמה מהירה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי אורן ,ראשית תודה על השיתוף ,מלמד הדבר שלעיתים פעולה של מה בכך כגון קיטום נוצות יכולה לעשות את ההבדל בין תוכי
חיי ונושם לבין תוכי שנחבט בריצפה ומת או לחילופין מוצא את עצמו חסר אונים על צמרת אחד העצים במקרה הטוב או בפיו של חתול.
קיטום נוצות הוא חשוב אך לא פחות חשוב לקטום את הנוצות במקצועיות.
לאחרונה שומעים על כל כך הרבה מקרים של בריחת תוכים לאחר קיטום נוצות שזה פשוט לא יאמן,אנשים שמים מבטחם בקיטום הנוצות
ומרשים לעצמם לצאת עם התוכי מחוץ לבית והסוף ידוע.
מצד שני קיטום עמוק יותר ולא נכון מביא לתוצאה גרועה לא פחות ,תוכי שנחבט בעוצמה בריצפה בקלות יכול לשבור עצם או לגרום לדימום פנימי שיגרום לו למוות.במקרה שלך אורן התוכי ניצל ובזכות העירנות שלך והפנייה לוטרינר הצלת אותו.
מומלץ לא לסמוך ולבדוק את קיטום הנוצות של התוכי ע"י פעולה פשוטה, לתת לו לנחות לריצפה מגובה סביר ולראות שאכן הוא מצליח לרחף ולבלום את הנפילה,מצד שני לוודא שהתוכי איבד את כושר הנסיקה שלו ואינו יכול להתרומם.
אווה ואחרים שהרבה מאוד שנים בוודאי יכולים לספר על מקרים לא מעטים כאלה.

עדכן אותנו בהמשך ושמור עליו שלא יקפץ מהכלוב.
אורןאדרי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אורןאדרי »

אלי,אווה, עוזי ושאר החברים:

תודה רבה על התמיכה עכשיו חזרתי מהעבודה וראיתי את כול ההודעות, וכהרגלכם בקודש אתם גורמים לי להרגיש בבית כשאני באתר הזה!!
תודה על הנסיונות לעזור אני למד ממכם כ"כ הרבה וכאן אני ממש מרגיש שיש מי שמבין אותי לגבי היחס שלי אל בע"ח,

שוב תודה ורק שתדעו שכול מילה שכתבתם לי ותכתבו אני מפנים ומשנן כי אני באמת יכול לומר שאני סומך עליכם...!!!

תודה,

אורן.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”