ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום,
יש לי קוקטיל.
קראתי באתר שאין לעשות משהו לתוכי שהתוכי אינו מעוניין בו אלא לחכות בסבלנות עד שהתוכי יתרצה, יש לי בעיה, אני רוצה להוציא את התוכי מהכלוב אך הוא אינו מסכים בשום פנים ואופן. מה עושים?
שלום,
אני שמח על התגובה המהירה,
התוכי הוא האכלת יד והוא אצלי כבר חודשיים וגם בעבר הוא לא רצה לצאת אך כמוון שהוצאתי אותו בכח (כיוון שעדיין לא התכוונתי לאלף אותו), בעקרון הוא תוכי שקט, לא יודע לעוף, בקושי יודע לנשוך והוא זכר.
תודה
לאחר שאתה מוציא אותו מהכלוב הוא חברותי?נשאר על היד ,נותן ללטף וכו'?
קראת שאין להכריח תוכי לבצע דברים שאינו רוצה אך כמובן שלא הכוונה לעזבו לנפשו אלה לגרום לו לבצע את הדברים שאנו רוצים מרצון
לכן אנו ניגשים בצורה שונה ולא כוחנית,אנו פשוט נותנים לו להבין שביצוע משימה כמו לעלות ליד למשל תתגמל אותו בצ'ופר כלשהוא שהוא מאוד אוהב ובהרבה חיבה.בעיקרון זוהי הגישה,תמיד בצורה חיובית.
אני אומר כבר מראש שכדי להגיע לתוצאות צריך הרבה סבלנות ולהיות רגוע,אם אתה לא במצב רוח טוב,עצבני או רבת עם השכן אז זה בדיוק לא הזמן המתאים.
אני מציע שבתחילה תכניס את היד לכלוב ופשוט תניח אותה ,תן לתוכי להתרגל לנוכחות של היד (שבדרך כלל תופסת אותו),לאחר מכן אתה יכול להוסיף צ'ופר ולהאכיל אותו,צריך שהצ'ופר לא יהווה חלק מהתפריט הקבוע שלו ווישמש אך ורק לאימון,הצ'ופר צריך להיות משהוא מפתה במיוחד שאתה יודע שהוא אוהב כגון חתיכה קטנה של בוטן ..גרעין או משהוא בסיגנון.
לאחר מספר ימים הנח את ידך וביד השניה החזק את הצ'ופר כך שכדי להגיע לצ'ופר הוא יצתרך לעלות על היד, עשה הכל בנינוחות וללא הפגנת לחץ מאחר והתוכים מרגישים היטב ויודעים ל"קרוא" את מצבנו.
גם כשהתוכי עלה על ידך אל תוציא אותו עדיין ,בשלב זה שבח אותו ,עשה זאת מספר פעמים בימים שונים ,בכל פעם שהתוכי יחזור ויעלה על היד הוסף את הפקודה "עלה" או משהוא שבחרת שיסמן לו לעלות על היד ,התוכי יקשר את הפקודה לפעולה במשך הזמן.
כאשר תרגיש שהתוכי מספיק בטוח נסה להוציאו מהכלוב תוך הסחת דעתו בצ'ופר,כשהוא על ידך המשך להחזיק מול פניו את הצ'ופר והוציאו בזהירות מהכלוב, הנח אותו על הכלוב או במקום אחר תן לו את הצ'ופר ושבח אותו.
כל התהליך אורך זמן אך ככל שהתהליך יהיה בנוי יותר ויותר על אמון וללא לחץ כך התוצאה תהיה טובה יותר.
עדכן אותנו בהמשך ובמידה וישנם שאלות נוספות נשמח לעזור.
אוקיי עידכון שמתי את היד שלי בתוך הכלוב והתוכי תוקף אותה מאוד,
אבל הוא כן לוקח ממני את הצ'ופר שאני נותן לו שזה גם סוג של התקדמות הוא גם התקרב לקצה של הכלוב ולא בפינה אבל שאני מרים את היד הוא ישר קופץ לתוך הכלוב ותוקף,האם זה בסדר שהוא תוקף את היד להשאיר אותה בפנים למרות שהוא תוקף או שנהגתי בצורה טובה?
נהגת בצורה טובה, נסה לשים את היד בתחילה במרחק או באיזור שלא מהווה איום,זה יקח זמן אבל תהיה סבלני.
אל תלחץ אותו לפינה,כלומר אל תנסה להגיע אליו עם היד ותגרום לו לפחד.