ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'קי מורטת!!

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אביe
גוזל
גוזל

ג'קי מורטת!!

שליחה על ידי אביe »

אני ממש פחדתי מזה..והינה זה הגיע! ג'קי מתחילה למרוט כבר בערך שבוע..זה ממש בשלבים הראשונים עדין לא רואים עליה שהיא מורטת אבל בתחתית הכלוב ועלל הריצפה הקרובה רואים וצות מכל הסוגים..נגיד עשר נוצות קטנות כל יום . מה עושים? ניסיתי את השמועות על המקלחות ואני עכשיו מתחיל לעשות לה כל יום
אבל מה עוד? ניראה לי שהיא מתחילה להיות קצת יותר רעשינית! כל פעם שאני לא נמצא איתה בחדר היא קוראת לי. כשאני בא היא שקטה..כניראה הבעיה בפינוק..אבל מה עושים?!
מצד אחד אני לא פינקתי אותה יותר מידי..מצד שני גם לא נתתי לה להשתעמם יותר מידי
אני גם כמובן לא מגיב לה כשהיא קוראת לי..אבל מה עושים? אולי שינוי? נגיד להעביר את הכלוב לסלון? לקנות לה משחקים חדשים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ג'קי מורטת!!

שליחה על ידי eli_lea »

נוצות על ריצפת הכלוב לא מעידים על מריטה.האם הנוצות מכורסמות?חתוכות?עם דם בקצה?
מריטת נוצות משמע שראית את התוכי תולש נוצות ויתכן ומדובר בהחלפת נוצות.
כשאתה אומר נוצות מכל הסוגים זה אפילו מרגיע מאחר ומריטת נוצות בדרך כלל נעשית באיזור מסויים כגון הזנב הצואר או הכתף
ויוצרת קרחות.
בכל מקרה אם זה נכון ואני מקווה שלא לא צריך להילחץ ,התוכי יודע לקרוא אותנו היטב והלחץ מקרין ועלול להחמיר את המצב,ראשית
יש להתעלם התעלמות מוחלטת ולא להגיב למריטה.
לא לשנות הרגלים בפתאומיות כגון מקלחות שנכפות בכוח מתן יחס יתר או פחות יחס.
בכל מקרה ראשית תבחן את המצב ,תוודא שאכן מדובר בתופעה ואולי תנסה אף להבין את הגורם,מציאת הגורם בדרך כלל קשה מאוד מאחר
ולא כל שנראה לנו גורם ללחץ באמת מלחיץ את התוכי עד כדי מריטה ולהיפך.
אבל דברים חריגים במיוחד כגון עזיבת התוכי לתקופה ארוכה , סגירת תוכי שהיה רגיל להיות משוחרר או להיפך למשל,דברים שאפשר להצביע עליהם בבירור.
עדכן אותנו בפרטים .
אביe
גוזל
גוזל

Re: ג'קי מורטת!!

שליחה על ידי אביe »

שלום אלי ממש תודה ! אני די בטוח שזאת מריטה, הנוצות לעוסות בקצה וכן יש גם נוצות אדומות מהזנב..אני ממש לא יודע מה הבעיה
הכל בדיוק כמו שהיה בחצי שנה האחרונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”